logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Previous Next

Mladší přípravka na turnaji o Jarní pohár Loko v Brně

V neděli 25. 3. sehrála dvě mužstva mladších přípravek turnaj na přírodní trávě o Jarní pohár Loko Brno. FK Znojmo A složený převážně z hráčů 2009 a B tým z hráčů 2010. V konkurenci 33 týmů skončil tým FK Znojmo A na vynikajícím druhém místě, kdy v celém turnaji prohrál až na pokutové kopy ve finále se Spartou Brno. Dokázal cestou do finále vyřadit týmy jako HFK Olomouc, Zbrojovku Brno a HFK Třebíč. Týmu FK Znojmo B unikl těsně postup do osmifinále a v boji o umístění skončil na 17 místě.

Nicolac Vašíček byl vyhlášen nejlepším střelcem celého turnaje (18 gólů). Gratulujeme!!!!!!!

Sestava výsledky a hodnocení

Sestava FK Znojmo A 2009

Michal Plavec, Oliver Jakeš, Adam Vyroubal, Patrik Varga, Adam Sukula, David Železný, Nicolas Vašíček, Dominik Chaloupka,

Výsledky ve skupině

FK Znojmo – Ořechov ,B, 9-0     Góly – Vašíček 3x, Vyroubal 2x, Železný 2x, Varga, Jakeš,

FK Znojmo – Lednice 3-0       Kontumačně (soupeř nepřijel)

FK Znojmo – Slatina ,A, 7-1      Góly – Vašíček 3x, Vyroubal 3x, Varga,

FK Znojmo – Madlánky ,A, 6-0      Góly – Vašíček 2x, Vyroubal 3x, Železný,

FK Znojmo – HFK Třebíč 5:4       Góly – Vašíček 3x, Vyroubal, Železný,

FK Znojmo – Těšany ,B, 12-0      Góly – Vašíček 3x, Vyroubal 2x, Železný 3x, Jakeš 2x, Chaloupka, Varga,

Zápasy ve skupině jsme měli herně pod kontrolou a v utkáních dominovali. Divácky nejzajímavější a nejdramatičtější bylo bezesporu utkání o prvenství ve skupině s HFK Třebíč. Oboustranně bojovné a ve velkém tempu hrané utkání. V zápase jsme se ujali brzo vedení 2:0, ale soupeř otočil stav až na 2:4, ovšem kluci nesmírnou bojovností a odhodláním zápas třemi brankami (a výbornými zákroky Michala Plavce v brance) otočili na 5:4 v náš prospěch. Ze skupiny jsme tak postoupili z prvního místa. A šlo se na vyřazovací boje.

Osmifinále

FK Znojmo – HFK Olomouc 8:2    Góly – Vašíček 3x, Železný 2x, Vyroubal, Varga, Chaloupka,

Čtvrtfinále

FK Znojmo – Zbrojovka Brno 5:1   Góly –Železný 2x, Vyroubal 2x, Vašíček,

Semifinále

FK Znojmo – HFK Třebíč 5:1    Góly – Chaloupka 2x,Vašíček, Vyroubal, Železný,

Všechna tři utkání vyřazovací utkání měla velmi podobný průběh. Naši kluci výborným pohybem, důrazem v osobních soubojích, velmi dobrou hrou a obrovskou chutí do hry všechny své soupeře přehrávali a postupně se probojovali až do samotného finále.

Finále

FK Znojmo – Sparta Brno 2:2    Góly – Chaloupka, Vašíček,     na pokutové kopy 1:2

Začátek utkání nám vůbec nevyšel hned z úvodní rozehrávky udělal hrubku Patrik a soupeř se ujal ve 4 sekundě vedení. Kluci však do 10 minuty dvěma góly utkání otočili a soupeř se snažil zápas vyrovnat. Moc velkých šancí si však nevytvářel. Naše šance a nebezpečné závary vychytal poměrně velký brankář Sparty a držel tak jejich šanci na vyrovnání. Ta se bohužel naskytla po menším nedostoupení naší obrany a dvě minuty před koncem bylo vyrovnáno. Přesto jsme si ještě do konce zápasu vytvořili šance. Největší vychytal gólman Sparty v posledních vteřinách, kdy Vašíčkům trestný kop vyrazil pře sebe a následnou hlavičku Železného vytáhl svojí délkou až na brankové čáře.

O vítězi turnaje museli rozhodnout až pokutové kopy. Začala Sparta a nedala. Od nás Adam Vyroubal taktéž vedle. Soupeř dal. Dominik Chaloupka (roč.2011) s přehledem chladnokrevně proměnil (1:1). Sparta dala (1:2). Nicolas Vašíček dává vedle.

Hodnocení

Dnes jsme určitě s výkonem všech hráčů maximálně spokojeni, odehráli opravdu výborný turnaj. Byl plný emocí, radosti a slz ať už pozitivních (třemi góly otočené utkání o prvenství ve skupině a postupech až do finále) a nebo slzách zklamání (prohra ve finále na penalty). To vše si v tomto turnaji prožili všichni hráči včetně nás trenérů a rodičů.

Tento tým opět potvrdil, že je velmi dobře poskládaný a silný směrem do ofenzívy, umí si v utkáních vytvářet hodně šancí a dostává soupeře pod silný tlak. To nás docela těší, navíc v konfrontaci s TOP týmy v kraji jako Zbrojovka Brno, HFK Olomouc, Sparta Brno, HFK Třebíč a další. V turnaji jsme dokázali vsítit 62 branek což je parádní bilance. Kromě nejlepšího střelce turnaje Nicolase Vašíčka (18 gólů) mu dobře sekundovali i ostatní hráči jako Adam Vyroubal (15 gólů), David Železný (12 gólů), Dominik Chaloupka (5 gólů), Patrik Varga (6 gólů), Oliver Jakeš (3 góly). Defenzíva v čele s Michalem Plavcem (předvedl několik dobrých zákroků a neudělal žádnou hrubou chybu) v bráně a obránci Oliverem Jakešem, Adamem Sekulou a Adamem Vyroubalem pracovala spolehlivě a obětavě. Ovšem stále je potřeba pracovat na nedostatcích jako například lepší rozehrávka nohou od Michala Plavce v bráně. Dále konstruktivnější rozehrávka obránců směrem do ofenzívy, lépe přebírat míče do prostoru a pod tlakem soupeře. Častěji využívat spolupráci s gólmanem a následné kombinaci s ním. V ofenzívě ještě vylepšovat koncovku a používat obě nohy při zakončení a někdy lépe vyhodnotit kdy je potřeba zakončit, kdy přihrát a kdy a kde udělat o kličku méně atd….

Poděkovat dnes musíme všem rodičům za podporu v turnaji navíc v takto chladném počasí. Hráčům patří dík s jakou chutí a radostí si tento turnaj užili.


Sestava FK Znojmo B

Ludvík Matyáš - Svoboda Lukáš, Kaidl Tobik, Malačka Vojtěch, Chaloupka Dominik, Papoušek David, Kubále Daniel.

Výsledky

FK Znojmo - SK Slatina B - 9:0     Góly: Kubále 3, Papoušek 2, Malačka 2, Svoboda, Chaloupka.

FK Znojmo - RAFK Rajhrad - 3:3     Góly: Kubále, Papoušek, Chaloupka.

FK Znojmo - Sokol Libchavy - 13:0     Góly: Kubále 4, Chaloupka 3, Papoušek 3, Svoboda, Kaidl, Ludvík.

FK Znojmo - Sparta Brno - 2:8      Góly: Papoušek, Svoboda.

FK Znojmo - Svratka Brno - 1:10    Góly: Kubále.

FK Znojmo - Sokol Libchavy - 10:0   Góly: Chaloupka 5, Kubále 3, Malačka 2.

Turnaj se mi hodnotí dobře. Tento tým poskládaný převážně z hráčů ročníku 2010 se určitě neztratil. Postup do osmifinále nám utekl velmi těsně a to jen díky horšímu skóre. Všechny hráče musím pochválit za bojovnost a nasazení a to i v těch dvou zápasech, ve kterých jsme naší kvalitou nestačili na soupeře, ale bojovali jsme celou dobu. Všichni tito mladí hráči sbírali zkušenosti do dalších zápasů. Celkové skóre 38:21 je dobrou vizitkou útočné hry mužstva.

Trenéři Milan Samek a Leoš Ludvík

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři