logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

14. kolo IE Znojmo A - SK Bosonohy 3-2 (1-0)

IE-Bosonohy-22082012

Branky: 22. Šťáva, 72. Škvařil, 84. Kubále - 74. Lidmila, 78. Bělohlávek

ČK: 54. Drozd - 54. Cihlář. Diváků: 170

IE Znojmo: Vítámvás - Kalina (77. Kubošný), Veselý, Šplíchal, Horák, Šťáva, Ostrý, Škvařil (81. Kubále), Drozd, Procházka, Vašíček (69. Černý)

Bosonohy: Balák - Cihlář, Drábek, Pernica, Ovčačík, Moučka, Chalupský, Holomek, Klimeš (68. Bělohlávek), Lidmila, Brabec (89. Čunda)

22.min. 1:0 - nádhernou střelou z přímého kopu nás poslal do vedení "sváteční střelec" Šťáva.
72.min. 2:0 - rychle rozehranou křídelní akci jsme proměnili v dvougólové vedení, když Černý našel svou "šajtlí" dobře nabíhajícího Škvařila a ten se hlavou zblízka nemýlil.
74.min. 2:1 - Lidmila zakončil rychlý brejk hostů.
78.min. 2:2 - obrovská chyba naší obrany, když jsem promáchli jednoduchý míč, který se dostal před osamoceného Bělohlávka, který prostřelil Vítámváse.
84.min. 3:2 - po pěkné individuální akci Ostrého se prosadil technickou střelou Kubále a "angličanem" vstřelil vítězný gól.

Utkání zhodnotil T. Pěnkava:
Dnešní body jsou těžce vydřené. Ikdyž jsem vedli 2:0, nechali jsme soupeře vyrovnat, ale nakonec se štěstí přiklonilo na naši stranu a vstřelili jsme rozhodující branku. Hra už byla o něco lepší než v sobotním duelu s Ráječkem, ale vytvořené šance se nám nedařilo proměnit a soupeře jsme zbytečně dostali zpátky do zápasu.

Napsali na JmFotbal:

Tři výhry má na kontě také Inzert Expres Znojmo, který porazil Bosonohy 3:2. Celek z Oblekovic ztratil s nováčkem soutěže dvoubrankové vedení. Nakonec se ale trenéru Pěnkavovi vyplatilo střídání. V 81. minutě poslal na hřiště Kubáleho, který duel za tři minuty rozhodl. "Herně to z naší strany bylo lepší než o víkendu, ale bohužel se nám nedařilo proměňovat šance. Nechali jsme si vyrovnat dvoubrankové vedení, štěstí se ale přiklonilo na naší stranu," glosoval domácí trenér.

Co napsal soupeř:

Znojmo i nadále stoprocentní

Znojmo zasáhla hodinu před utkáním silná přeháňka, což mělo velký vliv na hru především v počátku prvního poločasu. Hráči často podkluzovali a k vidění byla vidět spíše nepřesná hra se spoustou ztrát z obou stran. 
V polovině prvního poločasu se poprvé měnil stav, kdy si k exekuci přímého kopu postavil míč asi dva metry před vápnem soupeře znojemský Pavel Šťáva. Šikovně zatočil míč přes zeď k tyči Balákovy brány. 1:0. A byl to právě Šťáva, který za dvě minuty skoro ze stejného místa pálil těsně nad.
IE bylo gólem povzbuzeno a obrana FKSKB měla najednou hodně práce. Ve 27. minutě se přes obranu probil i s míčem na noze Pavel Drozd, tváří v tvář Balákovi nasadil jesle... Ale Balák se v pádu úžasným, mrštným zákrokem okamžitě otočil za svá záda a vyhrábl Drozdovi zpod nohou jasný gól.
Do konce první půle Bosonohy marně ostřelovaly tyče, střely totiž zpravidla mířily vně svatyni Vítámváse. Zatímco na druhé straně dvakrát prošel míč malým vápnem bez zásahu kteréhokoliv z hráčů.
Ve druhém poločase se evidentně znovu zdvihlo tempo hry. Nicméně první vzruch přišel až v 53. minutě, kdy byl nejdříve vyloučen ve skrumáži před standartou Bosonoh Pavel Cihlář a pak mu byl rozhodčím zvolen doprovod do kabin v osobě Pavla Drozda. Na oba týmy tak čekala hra deset na deset.
Že by snížený počet hráčů přinášel jednu gólovku za druhou, to se říct rozhodně nedá. V 74. minutě se nicméně po Škvařilově centru prosadil střídající Daniel Černý, který otřel svou hlavičku o tyč. 2:0.
Hostující trenér Szypula okamžitě reagoval vytažením Lidmily ze obrany do útoku. Ten se mu odvděčil tak, že při prvním kontaktu s míčem na hranici vápna obstřelil brankáře a snížil na 2:1.
Dvě minuty nato se po Holomkově prodloužení hlavou dostal před brankáře Vítámváse dostal střídající Bělohlávek a se zakončením neměl problém. 2:2. Za čtyři minuty padly tři branky a utkání dostalo pořádný náboj. 
Oba týmy chtěly tři body urvat pro sebe, což se ovšem nakonec povedlo domácím, kteří šli v 83. minutě zásluhou Kubáleho střely do břevna a následným odrazem od země do sítě znovu do vedení. 3:2. Bosonohy už na tento gól zareagovat nestihly.

Autor: Petr Srba – Bosonohy

 

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři