logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Previous Next

13.kolo FK Znojmo dorost st. - FC Sparta Brno B 0:3 (0:2)

Sestava a hodnocení zápasu

Foto ze zápasu zde

Rybníček [C] (8) - Procházka (8), Košíček (8), Krontorád Marek (8), Rytíř (8) - Lichevník T (7), Veselý (8), Krontorád Martin (8), Koukal (8) - Beno (8), Tejkal (8)

Střídání: Gazsio (7), Svoboda (7), Mikulášek (7)

Na úvod jarního kola jsme na domácí půdě přivítali silnou Spartu z Brna. Kluci mají poctivě natrénováno ze zimní přípravy a tak jsme byli zvědaví, jak to v ostrém zápase prodají. Celý první poločas byl z obou stran velmi kvalitní. Náš tým začal velmi aktivně a do 20. minuty si vytvořil dvě brankové příležitosti, nejprve Kuba Beno vystřelil z 25 metrů a předvedl nádherného angličana, bohužel míč skončil před brankovou čárou a soupeři se následně podařil odkop. Další velkou šanci měl opět Kuba Beno když po špatné rozehrávce neprostřelil brankáře soupeře. Po těchto šancích se hra více vyrovnala, Sparta hrozila především ze standartek, jinak jsme je do ničeho nepouštěli hráli jsme důrazně, aktivně, kombinačně no prostě radost pohledět. Pak přišla 38. minuta kdy jsme soupeři po špatné rozehrávce nabídly brejk, který dokonale využil 0:1. Než jsme se z toho otřepali soupeř zahrával ve 42. minutě roh a bylo 0:2. Těsně před poločasovou pauzou nám štěstí znovu nepřálo, když se po našem rohu dostal z poza šestnáctky ke střele Ondra Rytíř, střela skončila pouze na tyči a tak jsme šli do kabin hodně zklamaní výsledkem, který neodpovídal hře. V druhé půli jsme chtěli vstřelit kontaktní gól a zápas otočit, to se nám však nepodařilo, již jsme nenavázali na kvalitní výkon z první půle, dlouho jsme drželi míč místo rychlé kombinace a nutno také dodat, že soupeř bránil excelentně. Ke konci zápasu jsme již hráli vabank a po jednom našem závaru v pokutovém území Sparty jsme se nestačili vrátit do obrany a v 78. minutě inkasovali na konečných 0:3. Rozhodla produktivita v proměňování šancí, tento aspekt nás tlačí již delší dobu (podzimní soutěž, příprava), na gól se strašně nadřeme a spotřebujeme mnoho příležitostí, no věhlasnější týmy by nám mohli vyprávět. Tento krůček nás dělí abychom se v této soutěži mohli řadit mezi špičku. V sobotu zajíždíme na TATRAN Rousínov, kde budeme chtít ztracené body nahradit.

Trenéři: Samek Milan, Rytíř Hynek, Svoboda Petr

Hodnocení

První jarní utkání sezóny jsme výsledkově nezvládli. Vstup do utkání jsme měli velmi dobrý byli jsme aktivní a hráli s velkou chutí. Na první utkání na přírodní trávě jsme se aklimatizovali velmi rychle a bez problémů. Naše kombinace a práce s míčem měla kvalitu. Škoda že se neujala parádní střela Bena, která skončila na břevně. A další velkou šance po chybě hostující obrany jsme také nevyužili. Pak se hra vyrovnala a své závary před naší brankou si vytvořili i hosté. V závěru první půle se hosté po našem zaváhaní dostali do přečíslení 3 na 2 a akci zakončili gólem. O pět minut později jsme inkasovali po propadnutém rohovém kopu a nedůrazu v pokutovém území. V poslední minutě jsme nastřelili parádní střelou jen tyč.

Ve druhé půli jsme chtěli vsítit kontaktní gól a pokusit se o obrat. To se nám podařilo Tejkym,ale gól nám nebyl  uznám pro útočný faul. Hosté pak nás už do žádných velkých šancí nepustili dobře kontrovali hru a následně přidali třetí gól, kdy velmi dobře sehráli další přečíslení. Kluci se snažili, chtěli ještě s výsledkem něco udělat, ale dnes nám nebylo přáno. Utkání tak rozhodla efektivita v koncovce, která dnes byla lepší na straně hostů. Jinak předvedená hra obou týmu měla na první kolo velkou kvalitu. V našem týmu dnes určitě překvapil svým výkonem Ondra Rytíř na kraji obrany. 

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři