logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Previous Next

16.kolo FK Znojmo dorost st. - Pozořice/Viničné Šumice 6:1 (1:0)

Góly: 3x Rytíř, 2x Krontorád Martin, Procházka

Sestava a hodnocení zápasu:                                      Foto z utkání zde

 

Rybníček [K] (9) - Procházka (9) Košíček (9) Krontorád Marek (9) Balada (8) - Lichevník T. (9) Krontorád Martin (9) Veselý (10) Gazsio (Z) - Beno (9) Rytíř (9)

Střídání: Truhlář (N) Mikulášek (N) Dítě (N)

Z- zranění

N- nehodnocen, krátká doba hraní

Dnešní výsledek se nerodil lehce stejně jako minulý týden. Soupeř ze středu tabulky byl na nás dobře připraven. Dlouho jsme se nemohli dostat do zápasu svojí typickou hrou, soupeř hrál výborně ofsajd systém a chytal nás do pasti. Naši hráči z toho byli trochu rozladění, ale postupem času se s tím začali vyrovnávat až přišla 23. minuta kdy Kuba Beno vysunul Tadeáše Lichevníka ten zatáhl míč po křídle a zpětnou přihrávkou do vápna našel volného Martina Krontoráda a ten nekompromisně uklidil 1:0. další gól jsme do poločasu nepřidali, přesto že jsme v 35. minutě kopali pokutový kop po faulu na Kubu Bena. Sám faulovaný Kuba si vybral slabší chvilku a brankář hostí ho vychytal. Soupeř zlobil především dlouhými míči za obranu a při standardkách a proto Rybňa musel předvést několik jistých zákroků, na zidanovku nebyl čas. Do poločasové přestávky jsme šli tedy za hubeného vedení 1:0. V druhé půli jsme chtěli co nejdříve přidat uklidňující gól a povedlo se, v 51. minutě po zahraném rohu se ve vápně prosadil Marek Procházka v nových magických kopačkách, co zápas to gól, tak ať to vydrží 2:0. Konečně jsme se dokázali prosadit také z činnosti, když to ze hry nejde růžek pomůže.  Další branka přišla vzápětí kdy v 53. minutě Matěj Truhlář vysunul Ondru Rytíře do brejku a ten nadvakrát skóroval 3:0. Soupeř se snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale náš tým již byl na vítězné vlně. V 72. minutě náš tým opět předvedl pěknou akci, když Martin Veselý vysunul po křídle neúnavného Tadeáše Lichevníka, ten z úhlu vystřelil, odražený míč se dostal k Ondrovi Rytířovi a bylo 4:0. Po této brance jsme po chybce v obraně jinak výborně organizovanou Markem Krontorádem, dovolili soupeři v 75. minutě se také střelecky prosadit a Rybňa přišel o další nulu v zápase, škoda 4:1. Soupeř se již herně po vstřeleném gólu nezvedl a tak v 80. minutě s přehledem zakončil brejk svojí druhou brankou Martin Krontorád. Nádhernou přihrávku mu naservíroval výborně hrající Martin Veselý, který k neúnavné černé práci dozadu dopřává svým spoluhráčům excelentní gólovky a po právu dostal v hodnocení první jarní desítku! Ke konci zápasu v 90. minutě si šel v úniku pro hattrick Martin Krontorád, po kličce na brankáře se již dostal ze střeleckého úhlu a tak zvolil nahrávku na lépe postaveného Ondru Rytíře a ten hattrickovou výzvu přijal a dal na konečných 6:1. Až na ospalý úvod pramenící z výborného ofsajd systému soupeře, s kterým si naši borci nakonec poradili, panuje s výkonem týmu spokojenost. Dnes se tolik nedařilo Kubovi Benovi, tak jak jsme zvyklí trochu ho limitovala bolavá záda. Také doufáme, že zranění Davida Gazcia nebude na dlouho. Dobrá zpráva je, že již začnou trénovat zraněný snajpr Tejky a nejmladší z rodu Vystrčilových Honzik.

V sobotu opět hrajeme na domácí půdě proti SK Šlapanice výkop 10:15. Budeme chtít na vítězné vlně zůstat co nejdéle a fotbalem se bavit.

Trenéři: Samek Milan, Rytíř Hynek

Hodnocení

Dnešní utkání jsme herně i výsledkově zvládli velmi dobře. Kluci měli chuť nasazení a přidali k tomu i herní kvalitu. Prvních 20 minut nám dělal problémy soupeřův obraný blok, ve kterém nás dostávali do ofsajdových pozic. Do vedení jsme se dostali po krásné křídelní kombinaci, kterou jsme výborně vyřešili. Herně jsme byli stále velmi aktivní, ale předfinální fáze a koncovka byla v mnoha případech špatně řešena, včetně neproměněného pokutového kopu a proto jsme odcházeli do kabin jen s jednogólovým náskokem. Kluci zůstali aktivní i ve druhé půli a navíc oproti prvnímu poločasu jsme se dokázali prosadit i gólově. Klid na kopačky nám dala určitě druhá branka Mary Procházky. Martin Veselý dnes zásoboval své spoluhráče výbornými průnikovými přihrávkami. Spokojenost je i se střeleckou aktivitou týmu kdy nespoléháme na jediného střelce.  Škoda jen, že se nám dnes k výbornému výkonu nepodařilo udržet čisté konto. S výkonem celého týmu jsme spokojeni.

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři