logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Mladší přípravka dívek na Hodonín Cupu 2020

Mladší přípravka dívek na Hodonín Cupu 2020

V sobotu 6.6.2020 jsme odehráli dívčí turnaj mladších přípravek na hřišti Lužic u Hodonína

Sestava,výsledky a hodnocení

 Nemešová - Klímová, Šprynarová, Pudelková, Kuřitková, Horáková, Šmerdová, Hanzalová, L.Hanzelová, Garajová

1. zápas  FK Znojmo dívky - Baník Ostrava 1:6 (gól: Horáková) 
Úvodní zápas turnaje mladších přípravek nabídl soupeře s nejzvučnějším jménem Baník Ostrava. Jediný gól vstřelila naše opora Amálka Horáková. Výsledek mohl být pro nás příznivější, kdyby se nám podařilo využít šancí ke vstřelení gólů. Smůlu si v tomto zápase vybrala Eliška Šmerdová, která trefila tyč a z několika dalších šancí se jí nepodařilo skórovat. V bráně  Veronika Nemešová naopak zlikvidovala hodně příležitostí soupeřek. Baník zaslouženě zvítězil.

  1. zápas   FK Znojmo dívky - Vítkovice 0:4

V druhém zápase se holky utkaly s týmem Vítkovic, který předváděl pěkný fotbal a nedopřál nám ani jednou skórovat.

  1. zápas Líšeň - FK Znojmo dívky 1:5 (góly: Horáková 4x, Šmerdová 1x)

Ve třetím zápase naše holky přehrály brněnskou Líšeň. Střelecký koncert rozehrála Amálka Horáková, která dokázala rozvlnit síť Líšně 4x ! Celý zápas náš tým výborně odmakal. Nejmladší děvčata nás mile překvapila svou bojovností a odvahou se kterou šla pro první vítězství v turnaji. Ačkoliv náš tým byl věkově jedním z nejmladších, směle se rovnal s ostatními týmy. Bohužel silová a výšková převaha soupeřek v ostatních zápasech nedovolila nejmladším děvčatům prožít radost ze vstřeleného gólu.

  1. zápas FK Znojmo dívky - výběr Bratislavy 2:4 (góly: Šmerdová 2x)

V zápase proti výběru Bratislavy (pod hlavičkou Interu Bratislava) se náš tým dlouho přetahoval o výsledek, kdy nakonec zkušenější hráčky Bratislavy překlopily výhru na svoji stranu. Rozhodla zkušenost v zakončení. Zápas hráčky opět odmakaly a při troše štěstí by mohly pomýšlet i na remízu.

  1. zápas Frýdek Místek - FK Znojmo dívky 1:2 (góly: Horáková 2x)

V tomto zápase se střelecky zadařilo opět Amálce Horákové a když se k tomu přidal zodpovědný výkon všech děvčat v obranné hře, výsledkem bylo naše druhé vítězství na turnaji. Opět překvapily nejmladší děvčata, která svým nasazením nedovolila holkám z Frýdku vícekrát skórovat.

6. zápas FK Znojmo - Kotvrdovice 1:5 (gól: Horáková 1x)

V tomto zápase jsme se nedokázali popasovat s hráčkou Kotvrdovic, která byla výborně vybavena technicky, výškově i silově a vsítila většinu branek svého týmu. Její střely byly nechytatelné a tak jsme šestý zápas bohužel prohráli.

  1. zápas FK Znojmo - Hodonín 0:5

V závěrečném zápase turnaje jsme již nenalezli dostatek sil, předchozí souboje nám jich sebraly dost a tak jsme v tomto zápase již nedokázali uhrát lepšího výsledku.

Hodonínský turnaj se  vydařil, v turnaji jsme obsadili šesté místo z osmi zúčastněných. Přesně splnil co jsme od něj čekali. Nejmladší děvčata, která nehrají žádnou soutěž měla dostatek prostoru ke hře a s chutí ho využila. Některá děvčata odehrála turnaj na pozicích na které nejsou zvyklá (Anička Pudelková a Zuzka Kuřitková v obraně) a nevedla si vůbec špatně. Sbíraly zkušenosti a v určitých fázích turnaje předváděly vynikající výkony. Posilou pro nás byla Maruška Šprynarová ze Šatova, která odmakala celý turnaj v obraně. Verča Nemešová byla oporou naší svatyně a několikrát tým podržela. Sofie Klímová předvedla, že bude schopná hrát i za starší přípravku. Amálka Horáková táhla celý tým a stala se naší nejlepší střelkyní s osmi góly.

Eliška Šmerdová těžila ze spolupráce s Amálkou a přidala několik gólů, při troše štěstí jich mohlo být víc. V útoku pak zápasy odmakaly Terezka Hanzalová, která se střídala s Leonkou Hanzelovou. Sympatický výkon plný nasazení a odhodlání předváděla Tamarka Garajová, která ukázala velký potenciál a statečně sváděla souboje s dívkami o čtyři roky staršími! Poslední tři zmíněná děvčata patří věkově do kategorie předpřípravek, což jim však nebránilo předvést výkony na hranici svých možností.

Celkově jsme s turnajem spokojeni a určitě využijeme možnost startu i v příštím roce. Příští týden nás čeká ještě turnaj v Jevišovicích a dále máme naplánována přátelská střetnutí s okresními týmy.


Poděkování patří klubu FK Znojmo za umožnění startu na turnaji,  autobusové dopravě Vyžrálek za odvoz děvčat na turnaj, za přízeň rodičů a za jejich fandění na zápasech!!!

Trenéři FK Kamil Lavingr a Jan Šmerda

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři