logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Previous Next

Sportovci pomáhali sportovcům

Náš klub FK Znojmo který v dubnu podpořil sportovní klub neslyšících volejbalistů SKN Brno na turnaji v Japonské Osace. Vedení klubu nám poděkovalo za finanční podporu a poslalo článek a foto z tohoto turnaje.

Článek o turnaji

 

HODNOCENÍ TURNAJE

V sobotu 27.4. 2019 se konal mezinárodní volejbalový turnaj neslyšících - INTERNAL MIX CHALLENGE CUP (v mixu - 3 muži a 3 ženy) v Ósaka v Japonsku. Zúčastnila se družstva několika měst z Japonska a jedno družstvo z České republiky, tým SKN Brno. 

 Celkem se přihlásilo 16 družstev. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, ti lepší postoupili do vyšší skupiny a ostatní byli zařazeni do nižší skupiny. Poté se hrálo každý s každým. Družstva sehrála bojovný a napínavý souboj mezi sebou. Náš tým SKN Brno bojoval ve vyšší skupině. Těsně nám uniklo 3.místo a skončili jsme na 4. místě. Velká škoda! Nicméně je toto umístění pro nás svým způsobem obrovský úspěch.

 Neslyšící japonci hrají volejbal technicky mnohem lépe než čeští neslyšící, z jednoho prostého důvodu. Jsou sportovně vychováváni již od základní školy, kde je sport součástí školy. U nás v ČR je sport neslyšících sice také součástí škol, avšak se tolik netlačí na výkon jako v Japonsku.

 Celkové pořadí: 1.místo: 2 týmy se stejným počtem bodů tým Akatsuki (Osaka) a tým Su-tasu (Osaka), 3.místo: tým Osaka mix (Osaka), 4. místo: SKN Brno (ČR), 5. - 8. místo: Carrier (Osaka), Miracle (Tochigi), GIFU (Gifu) a Ise Shima (Mie), 9. - 13. místo: Suzushiro (Tokyo),  JAPAN (B) (Tokyo), JAPAN (A) (Tokyo),  Demon'S (Ibaraki) a LOVE  ball (Aichi), 14. místo: MOON☆BOMBER (Osaka), 15. - 16. místo: Dolphin (Osaka) a JAPAN (C) (Tokyo).

 Velká gratulace vítězům! 

 Turnaj skončil ve večerních hodinách, obešel se bez vážnějšího zranění. Přišlo hodně fanoušků a fandili všem sportovcům. Byli velmi překvapeni, že jsme byli jediní z jiného státu i z jiného světadílu a hráli jsme velmi dobře volejbal. Byl velký aplaus.  Na místě v hale byly rozdány ceny - medaile a diplomy. Byli jsme spokojeni s přátelskou a dobrou náladou, že jsme se s nimi setkali v úplně jiném státě než v Evropě a přesto jsme bodovali.  Celá akce byla výborně zorganizovaná, všechno přesně a včas podle plánu. Bydleli jsme v hotelu. Užili jsme si atmosféru, ochutnali jsme výborná tradiční jídla a nahlédli pod pokličku místní kultuře na vlastní náklady. 

 Zůstaly nám krásné vzpomínky a zážitky na mezinárodní turnaj neslyšících. Všem, kdo nám jakoukoliv cestou přispěl na účast v turnaji, moc děkujeme.

 Vážíme si všech sponzorů a dárců.

Připravili:

Simona Sekulová (členka SKN Brno)

Roman Kaut (místopředseda SKN Brno a vedoucí oddílu volejbalu SKN Brno)

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři