logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Rozhovor s Oldou Helebrantem

olda minTak jak jsme nedávno slíbili, přinášíme našim příznivcům rozhovor s jedním z nových trenérů mládeže Oldou Helebrantem.

 Ahoj

Představ se našim příznivcům.(práce, rodina, děti…atd)

Dobrý den ? doufám, že o mě alespoň část členů a příznivců našeho klubu ví. Nicméně pro ty kteří ne. Jmenuji se Oldřich Helebrant a jsem znojemským rodákem, ač jsem dost let ve svém životě strávil mimo Znojmo. Pracuji jako vychovatel ve výchovném ústavu v Moravském Krumlově, kde se starám o trošku zlobivější děti ?. A zároveň jsem Trenér což mě obrovsky naplňuje a baví. Žiju s partnerkou Petrou, se kterou vychováváme 5 letého syna Tobiáše, doufám, že dalšího člena naší fotbalové rodiny. Jo a máme i psa.

Jak a kde jsi začal s fotbalem a kam vedli tvé další fotbalové roky?

Svoji hráčskou kariéru jsem začal v roce 1995 v tehdejším klubu FK Ozeta Dukla Trenčín. V roce 2000 jsem přestoupil do 1. SC Znojmo. Ve Znojmě jsem hrál 4 roky a roku 2004 jsem se přesunul do akademie FC Baník Ostrava. Tam jsem strávil 4 roky, v létě 2008 jsem se vrátil zpět do 1. SC Znojmo, kde nastupoval v MSFL a druhé lize za A tým 1. SC Znojmo. V roce 2011 jsem ze Znojma odešel do Tasovic hrajících MSD sk.D. v roce 2014 jsem odešel do Rakouska, odkud mé fotbalové kroky díky Covidu zamířily do Šatova.

Na které své nejlepší působení vzpomínáš nejraději a naopak?

Z hráčského, lidského, a teď I trenérského hlediska musím říct, že nejlepší působiště a doba kterou jsem zažil, byla v Baníku Ostrava, jak z fotbalového tak osobního pohledu. Potkal jsem se tam se spoustou vynikajících hráčů (Michal Frydrych, Lukáš Hejda, Radim Řezník, Jiří Pavlenka…) a stejně tak I trenérů, na které velice rád vzpomínám. Stejně tak dobře, ale trošičku z jiného pohledu vzpomínám na působení v Tasovicích, kde jsme se potkali v mužské kategorii hráči, kteří jsme spolu vyrůstali a byla tam sqělá parta na kterou mám jen výborné vzpomínky. Měl jsem štěstí, že jsem nezažil nijak špatné působení, ale paradoxně nejméně povedené období z osobního sportovního hlediska jsem zažil ve Znojmě v mužích, kdy jsem nedostával tolik příležitostí, kolik jsem si v té době představoval.

Jak začala tvoje trenérská kariera?

Když jsem studoval VŠ v Brně, oslovil mě Venca Dvořák a Libor Palička, jestli bych se jako bývalý hráč znojemské mládeže, a kluk kterého znají, nechtěl zapojit do trenérské činnosti u mládeže 1.SC Znojmo. Já jsem jim na to okamžitě kývnul, protože fotbal je a bude můj život! Takže těmto dvěma trenérům děkuji za to, co momentálně umím, a že jsem nyní trenérem, který může to, co umí předávat novým fotbalovým dětem. Ve znojemské mládeži jsem působil až do minulého měsíce. Zároveň pořád pracuji jako trenér mládeže pro FAČR a OFS Znojmo.

Rozhodl ses působit trenérsky v našem klubu. Co tě k tomu vedlo?

Vedly mě k tomu dvě roviny. Jedna která již trvala delší dobu je ta, že se neztotožňuji a nesouhlasím se směrem a s tím spojeným chováním k trenérům ze strany předsedy fotbalové mládeže 1. SC Znojmo. A druhá je ta že mě pan Berka oslovil se sportovní nabídkou, tímto mu za tu možnost Děkuji, vybudovat v FK Znojmo ucelenou koncepci pro rozvoj mládeže FK, která má dlouhodobý výhled a na které mohu výrazně podílet. Abychom byli schopni našim hráčům v FK nabídnout možnost fotbalového růstu s náležitým servisem pro ně. Než se rodiče na stránkách dozví o naší koncepci jen zmíním, že hlavním cílem v ní jsou jejich děti, jejich spokojenost, jejich dítě jako člověk a hráč, možnost pro každou kategorii tréninku navíc a mnoho dalších.

Co by jsi řekl o našem klubu který jsi vnímal spíše zvenčí?

Již dlouhodobě je vidět, že se zde udělal obrovský kus práce hlavně s mládeží. Klub má velmi dobré a zapálené trenéry, jak jsem mohl vidět na několika trénincích a mnoha zápasech, které jsem jako trenér OFS navštívil, moc se těším na společnou práci s těmito lidmi. Klub má všechny kategorie od mini přípravek až po dorost. Skoro všechny kategorie hrají Krajské soutěže, ať jsou to přípravky, mladší a starší žáci a dorost takže je určitě a čem stavět. Jako trenér mládeže pro FAČR a trenér výběrů OFS Znojmo jsem vnímal i velký úspěch přípravky na Ondrášovce v roce 2019. Dorost se dokonce v jedné sezóně působil i v Krajském přeboru. Dále jsou zde týmy děvčat v kategorii mladších žákyň a přípravek. Co jsem měl možnost vidět tak tréninkové pomůcky a vybavení je na velmi dobré úrovni včetně tréninkových ploch.

Co přesně budeš mít v našem klubu na starosti?

Na starosti mám vytvoření koncepce od přípravek po dorost v našem klubu. Primární kategorií, které se budu společně s trenéry, kteří u těchto kategorií působí věnovat jsou mladší a starší žáci. Budu se podílet a aktivně účastnit tréninkového procesu, stejně tak I zápasů těchto kategorií. Pro obě kategorie povedu vždy jednou v týdnu trénink navíc, který bude samozřejmě zdarma pro kteréhokoliv hráče z těchto kategorií.

Každý má nějaký trenérský sen. Jaký je ten tvůj?

Momentálně je to předávat zkušenosti a vychovávat spokojené a šťastné děti, které nikdy nezanevřou na fotbal a jejich klub. Ale samozřejmě trenérský sen mám, chtěl bych jednou být profesionálním trenérem, ideálně v nějakém ligovém klubu. Ale pokud to tak někdy bude, je přede mnou ještě dlouhá cesta učení a získávání zkušeností.

S jakým cílem vstupuješ do našeho klubu?

S vidinou vytvořit zábavný tréninkový proces, s návaznostmi a detaily pro co nejlepší rozvoj našich dětí. S cílem vybudovat u nás co největší a nejširší základnu dětí, u které se nám podaří vybudovat vztah k fotbalu, na každý trénink se budou těšit a budou šťastní, že jsou s námi na hřišti. To je pro mě to nejdůležitější. S tím potom ruku v ruce přijde radost ze hry a výsledků kterých dosáhneme kvalitní a odvážnou hrou ve všech detailech hry a ve všech kategoriích ať těch nejmenších nebo nejstarších. Hlavně ať to naše/Vaše děti s námi baví.

Na co by si chtěl naše rodiče a fanoušky nalákat?

Samozřejmě na všechno co jsem v rozhovoru zmínil. Ale pokud chceš něco konkrétního. Tak mohu všem rodičům, hráčům, fanouškům slíbit, že se připravuje podle mě pro náš klub velké překvapení. Abych je alespoň trochu nalákal. ? podařilo se mi domluvit člověka, který se podílí na cílech naší koncepce a stane se oficiální tváří a patronem Rozvoje mládeže v našem klubu. Jedná se o velmi zkušeného trenéra v nejvyšších patrech našeho fotbalu. Ale více už se dozvíte zhruba za tři týdny na našich stránkách a facebooku. ?

Koníčky kromě fotbalu?

Jakýkoliv sport, aktivně či pasivně. Velice rád si přečtu dobrou knihu zejména Fantasy. A samozřejmě rodina a můj syn, se kterým trávíme téměř každou volnou chvíli s míčem na hřišti?.

Díky za rozhovor a přejeme Ti hodně sportovních úspěchů a radosti v našem klubu.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři