logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

1. kolo TJ Sokol Troubsko - FK Znojmo A 2:3 (1:1)

Góly: Balík – 3x

Sestava a hodnocení utkání

Kotáb - Paseka, Fryš, Procházka, Blažíček, Németh, Železný P., Bálka, Dufek, Gavelčík, Balík.

Náhradníci: Ondra, Lichevník, Kalina, Kubále, Havliš.

Řekli po utkání trenéři: Železný M.,Kalina

Uvodní mistrovské utkání jsme zvládly a dovezly od nováčka souteže tři body. Herně se nám moc nedařilo ale v závěru zápasu jsme dokázali otočit nepříznivý výsledek z 1:2 na 3:2 v náš prospěch. Na tomto obratu má velkou zásluhu brankář Tomáš Kotáb, který nás v zápase několikrát podržel a navic v 10. mintě chytil penaltu a autor všech gólů Marek Balík. Pro naše mužstvo jsou to důležité body, protože musíme objektivně přiznat, že soupeř byl kvalitní a mělo to spíše skončit nerozhodným výsledkem.

Úvod zápasu nám vůbec nevyšel. V 3. mintě se zranil náš brankář a vypadalo to, že bude muset střídat. Ale s velkým sebezapřením zápas dochytal. V 5. minutě po zaváhání naší obrany se domácí ujali vedení 1:0. V 10. minutě přišel hlavní moment zápasu. Domácí tým kopal penaltu, kterou neproměnil po skvělém zákroku Herdy. Po dobíhání našeho hráče Jardy Blažíčka soupeř fauloval a dostal červenou kartu. My jsme v prvním poločase proti oslabenému týmu dokázali srovnat na 1:1 pěknou střelou od Marka Balíka z velkého vápna. Do druhého poločasu jsme nastupovali, že výsledek otočíme ve svůj prospěch. Ale v 55. minutě po zbytečným faulu domácí mužstvo dostalo možnost druhého pokutového kopu a tentokrát se domácí hráč nezaváhal a zvýšil na 2:1. V 65. minutě se naše situace ještě víc zkomplikovala, když červenou kartu obdržel náš stoper Kalda. Po této červené kartě se náš tým nakopl a začali jsme hrát to na co jsme zvykli. Vytvářeli jsme si gólové šance, kterou v 84. minutě proměnil suveréně svou šanci Marek Balík, který přehodil domácího brankaře z 20m. Už se zdálo že zápas skončí remízou ale v 93. minutě opět utekl Marek Balík a na dvakrát skóroval do soupeřové sítě.

Na závěr chci vyzvednout spolupráci z dorostem a výkon Tadeáše Lichevníka (r. 2005), který naskočil do utkání v 18. minutě místo zraněného Jiřího Dufka a rozhodně svým výkonem nezklamal. A musím dodat že dnes nám k vítezství pomohlo i součinnost s C týmem (Paseka, Gavelčík, Kalina, Kubále). Všem starým i mladým hrářům chci poděkovat za perfektní spolupráci a komunikaci. Jen tak dále borci.

Další mistrovské utkání hraje A tým v sobotu 14.8 v 10:15 proti Višňové a B tým v sobotu 14.8. v 13:30 proti M. Krumlovu ,,B".

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři