logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

20. kolo FK Znojmo A - Blížkovice 5:1 (3:0)

Góly: Németh 2x, Blažíček, Balík, Procházka,

Sestava a hodnocení zápasu

Polepil – Havliš, Železný, Krontorád Marek, Dufek, Németh, Blažíček, Procházka, Lehocký, - Vašíček, Balík,

Střídání: Krontorád Martin, Pěnkava, Fryš, Slabý, Vecheta, 

Komentář

Do zápasu jsme vstoupili aktivně,ale vetší tlak před brankou a nebezpečné závary v první desetiminutovce měli hosté z Blížkovic. Jen dobrým postavením Polepila jsme neinkasovali. První gól utkání pak na druhé straně vsítil Neméth ve 14 minutě po přihrávce od Vašíčka. O dvě minuty později zvýšil na 2:0 Blažíček po přesném centru z pravé strany od Procházky. Hosté se snažili dostávat do naší šestnáctky dlouhými nakopávanými balóny se kterými si s jistotou poradil Adama Polepil. Poté jsme vyrobili dvě hrubky v obraně při zakládání útoku,ale hosté naštěstí měli hodně vychýlenou mušku. Ve 42 minutě se předvedl krásnou střelou Procházka, míč však skončil těsně vedle hostující branky. Běžela 44 minuta míč putoval po ose Neméth – Havliš – Balík a posledně jmenovaný uklidil s přehledem míč do sítě. Do kabin se tak odcházelo za velmi příznivého stavu 3:0.

Ve druhé půli jsme zůstali i nadále aktivní a měli jsme územní a herní převahu. Ovšem vypracované šance jsme neproměňovali. Až v 67 minutě se dokázal prosadil Neméth po příhrávce od Vašíčka. V 71 minutě jsme zbytečně inkasovali po rohovém kopu a nedůrazu  před brankou kdy jsme našemu gólmanovi vůbec nepomohli. 4:1. V 74 minutě  zvýšili na konečných 5:1 Procházka po přihrávce od Havliše. Do konce zápasu jsme pak zahodili další velké šance a hattrick tak odmítl nejen Nemeth, ale i aktivně hrající Blažíček.

Hodnocení

Jsem rád, že jsme navázali bodově i herně na tři body ze Svratky Brno. V úvodu utkání jsme přečkali dva nepříjemné závary před naší brankou. Po druhém gólu jsme pak měli herní a územní převahu. Rozhodující byla určitě třetí branka v závěru první půle na 3:0. Ve druhé půli jsme byli nadále aktivní, hru jsme kontrolovali a vytvářeli si i další šance,ale v koncovce jsme nebyli tak efektivní. I přes vysoké vítězství mě mrzí zbytečně inkasovaný gól po rohovém kopu.  I přes uzemní převahu a řadu gólových šancí se v naší hře objevila i řada nedostatků na kterých budeme muset zapracovat. Celkově však vládne spokojenost s předvedenou hrou a koncovkou.

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři