logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

1. ročník Memoriálu Ladislava Berky

V sobotu 15.6.2024 se v Oblekovickém areálu uskutečnil Memoriál Ladislava Berky.

V tento den si chtěli všichni přítomní vzpomenout na velké jméno Oblekovické kopané kterou bezesporu Ladislav Berka byl. Ladislav Berka byl nejvyšším představitelem a historicky nejúspěšnější osobou v rámci FK Znojmo. Byl nejen duší klubu, ale i jeho mecenášem. V devadesátých letech, kdy se stal prezidentem, začal klub pod jeho vedením postupně vzkvétat, a to nejen po sportovní stránce, ale i v podobě sportovního areálu na kterém měl významný podíl. Po sportovní stránce dostal A tým z Okresního přeboru v roce 2004/2005 až do Krajského přeboru v sezóně 2009/2010. O dva roky později obsadil A tým 4. místo v Krajském přeboru což je historickým největším úspěchem Oblekovické kopané. Nebudoval jen A tým ale s týmem svých věrných spolupracovníků vybudoval postupně i skvělou mládež od přípravek až po dorost které dnes pravidelně hrají Krajské soutěže na výborné úrovni. Dále jako první v našem okrese založil dívčí kategorie, které dnes hrají ligové soutěže.

V tento den se za přítomnosti předsedy OFS Znojmo Milana Večeři a předsedkyně klubu paní Zuzany Berkové pokřtila pamětní deska, která bude v útrobách kabin připomínat památku člověka, který byl určitě svérázným, ale zároveň neskutečně pracovitým a obětavým člověkem, který zde zanechal významnou stopu pro další generace. Kromě pamětní desky ponese tento krásný sportovní areál od dnešního dne i jméno Ladislava Berky.

Turnaj

Memoriálu se zúčastnilo 5 týmu. 2 týmy FK Znojmo, a to tým ročníku 2005 který postoupil z Okresního přeboru do I.B. a následně hned do I.A třídy a druhý tým ročník 2010 který postoupil do Krajského přeboru. Dále mužstva Tatranu Šatov, Sokola Dobšice a týmu HC Excalibur Znojemští orli.

Hvězdný tým HC Excalibur Znojemští orli přivezl Hurvajz – Pavel Urbánek v jehož týmu se představili hráči - Milan Procházka, Petr Půcher, Karel Plášek, David Havíř, Milan Mikulík, Lubomír Štach, David Bartoš, Květoš Svoboda, Olda Helebrant ml, Milan Kastner, Jiří Trvaj.

Vítězem celého turnaje, který se hrál systémem 4+1 každý s každým, se stal tým FK Znojmo 2010 ve složení Tomáš Mucha, Radek Minařík, Daniel Kubále, Martin Procházka, Martin Vašíček, Daniel Černý, Petr Rolník, Petr Železný, Milan Železný, Tomáš Pěnkava. Trenérem byl Jarda Ludvík.

Druhé místo obsadil tým FK Znojmo 2005 ve složení Lukáš Kalina, Aleš Doválel, Radek Truhlář, Martin Benda, Ondrej Poláček, Dalibor Dočekal, Marek Dohnal, Milan Samek, Petr Klaška, Jiří Náprava, Tibor Ostrý, Lumír Eliáš, trenéři Jiří Samek a Ruda Kubošný.

Třetí místo obsadil tým Sokolu Dobšice pod vedením Karla Drábka, čtvrté místo obsadil Tatran Šatov pod vedením Zdeňka Peřinky na pátém místě skončil tým HC Excalibur Znojemští Orli.

Poděkování patří Aleši Urbánkovi za komentování celého turnaje. Další velké poděkování patří všem, kteří se podíleli na organizaci celého dne.

Milan Samek

Další fotky k článku:

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři