logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

22. kolo RAFK Rajhrad - FK Znojmo 0:3 (0:1)

Góly: Rytíř 2x, Tejkal
více foto zde

Sestava:
Rybníček[K] - Sýkora, Košíček, Procházka - Koukal, Svoboda, Dyml, Baran, Matoušek - Tejkal, Rytíř Střídání: Kaidl, Wrana
Hodnocení zápasu:
Po týdenní zápasové pauze, která byla zapříčiněna týmem Prosiměřice/Miroslav, který se nedostavil k zápasu, a  jeho následnou kontumací jsme zajížděli k soupeři do Rajhradu, který nás na podzim doma hodně potrápil.
V první čtvrtině zápasu jsme se vůbec nemohli dostat do tempa hlavně jsme propadali ve středu pole. Nějaké šance se zrodily, ale ani Ondra Rytíř a po něm Tejky brankáře nepřekonali. Pěkný průnik po křídle předvedl Míra Koukal následný přízemní centr volal po gólu.
Prosadili jsme se až ve 22. minutě když Tejky posunul míč do vápna kde se nejlépe zorientoval Ondra Rytíř 0:1. Místo aby se naše hra uklidnila kupili jsme stále více nepřesností, což vyvrcholilo v 38. minutě kdy po faulu v našem pokutovém území nařídil rozhodčí penaltu. Rybňa ji však bravurně vytáhl a tým velmi důležitým zákrokem podržel.
Do pauzy jsme již nulu vzadu udrželi. Po pauze se náš herní projev nezvedl, změnili jsme rozestavení, ale nic nepomáhalo, museli jsme tento zápas dovést do vítězného konce především těžkou dřinou o každý míč a urputností. V 71. minutě se nám vyplatilo dobré napadání rozehrávky soupeře který udělal chybu míč se dostal k Ondrovi Rytířovi a bylo 0:2. Domácí cítily, že dnes to není náš den a stále se hnali dopředu za vyrovnáním. Až v 87. minutě po pěkné akci kdy Kaidlik vysunul Martina Matouška, ten posunul na Tejkyho a ten střílí z velkého úhlu a pečetí naše vítězství 0:3.
Tak jak se nám dařilo herně v Moravském Krumlově, tak dnes to byl přesný opak. Jak se říká, když se daří to se vyhrává, ale dovést do vítězství zápas když se nedaří je také velké umění a proto si 3 bodů velmi ceníme.
Kluky je třeba proto povzbudit, že dnes to bylo o dřině, bojovnosti, fotbalové zkušenosti a "makání" až do konce a to jsme splnili na jedničku.

Za týden 20.5.2023 v sobotu 10:15 přivítáme na domácím hřišti tým FC Hustopeče tým na 3. místě v tabulce a tak o dobrý fotbal jistě nebude nouze.

Trenéři: Rytíř Hynek, Svoboda Petr

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři