logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Previous Next

Mladší přípravka první na turnaji ve Vyškově

V sobotu 13.1.2018 se naše mladší přípravka ročník 2009 a mladší zúčastnila velmi kvalitně obsazeného halového turnaje ve Vyškově. Tým pod vedením trenéra Leoše Ludvíka dokázal tento turnaj vyhrát navíc David Železný byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje. Gratulujeme!!!!!!!!!!

Sestava, výsledky a hodnocení

Hrálo se v krásné hale místní základní školy na hřišti o rozměrech 20x40m na branky 2x5m. Turnaje se zúčastnilo 8 mužstev, hrálo se systémem 4 + 1 každý s každým, hrací doba byla 13 minut.

Sestava

Ludvík Matyáš - Železná Natálie, Varga Patrik, Vyroubal Adam, Marečková Denisa, Sekula Adam, Vašíček Nicolas, Železný David, Veselá Jana.

Výsledky

FK Znojmo - SK Zašová 1926 - 3:1 Góly: Vyroubal 2, Ludvík

Do prvního utkání turnaje jsme nastoupili s chutí. Celý zápas jsme měli herní převahu, ale trochu jsme se báli více zakončovat, i když jsem k tomu mužstvo nabádal vzhledem k velikosti branek. Prosadili jsme se až po dvou střelách Adama Vyroubala a jedné Matyho střelou ze své poloviny hřiště.

FK Znojmo - AFK Tišnov - 4:1 Góly: Vašíček 2, Varga, Železná

Druhý zápas proti Tišnovu jsme začali poněkud vlažně. Možná si kluci a holky mysleli, že to půjde samo, když soupeř první zápas jasně prohrál. Na hřišti si to ale museli vybojovat sami. Až do poloviny zápasu s námi soupeř držel nerozhodný stav. Nakonec jsme obranou hru soupeře přemohli a dalšími třemi zásahy rozhodli.

FK Znojmo - SK Líšeň - 4:1 Góly: Železný 2, Železná, Varga

Další utkání proti Líšni jsme odehráli velice kvalitně a celý zápas jsme měli pod kontrolou. Velmi dobře jsme dostupovali hráče soupeře a donutili jejich brankáře ke špatné rozehrávce, ze které Dava vstřelil dva góly.

FK Znojmo - HFK Olomouc - 4:3 Góly: Vyroubal 2, Železný, Vašíček

Ve čtvrtém utkání jsme se dostali do vedení už 4:1, ale trochu i naší nesoustředěností jsme dostali soupeře do hry. Jeho snížení na rozdíl jedné branky přišlo naštěstí až v posledních vteřinách a tak jsme nejtěsnější vítězství uhájili.

FK Znojmo - MFK Vyškov - 1:1 Góly: Varga

Uf! Ohromně napínavý zápas. Poprvé a naposledy jsme tento turnaj prohrávali. Vyškov se dostal do vedení a hlasité domácí publikum jej nadále vydatně podporovalo. Herně jsme to ale byli mi, kdo byl lepším týmem. Měli jsme dvě dobré šance z přímých kopů, ale střely letěly bohužel nad bránu. Nakonec jsme to ale zvládli a dorážkou ani ne 5 vteřin před koncem jsme odvrátili porážku a domácí publikum utichlo a byli to naopak rodiče našich hráčů, ve kterých propukly emoce radosti z pohledu na hlouček všech našich hráčů, kteří se vrhli na střelce vyrovnávací branky Páťu.

FK Znojmo - FK Kozlovice - 3:0 Góly: Železný 2, Varga

Předposlední zápas turnaje jsme jasně ovládli. Ukázali jsme několik krásných kombinací, po kterých jsme skórovali. Po krásně zahraném rohu Nikyho se hlavou prosadil Dava. Tatáž dvojice po individuálním průniku Nikyho předvedla kombinaci do prázdné branky soupeře.

FK Znojmo - FC Havlíčkův Brod - 5:5 Góly: Železný 3, Železná, Veselá

Poslední zápas turnaje by se dal nazvat "finále". Nastoupili jsme proti dosud nejlépe střílejícímu mužstvu turnaje. My jsme se ale ničeho nezalekli a soupeře začali nevídaným způsobem přehrávat. I já jsem z toho byl překvapen. Dostali jsme se do vedení 4:0 a hráči neměli pořád dost a útočili. Tím nám ale vzadu vznikaly okénka, která soupeř hned začal trestat. Najednou bylo ze zápasu obrovské drama, protože soupeř srovnal na 4:4. Nevzdali jsme se a hned po soupeřově vyrovnání jsme přidali pátý gól, na který ale soupeř zareagoval opět vyrovnáním a tak utkání skončilo remízou, která nám stačila k celkovému 1. místu na turnaji.

Před vyhlášením výsledků ještě došlo na penaltový rozstřel dvou hráčů, kteří měli stejný počet vstřelených branek na turnaji a tudíž se muselo rozhodnout, který z nich se stane králem střelců tohoto turnaje. Rozhodovalo se mezi naším Davídkem Železným a útočníkem týmu SK Zašová. Začínal Dava. V první sérii oba borci proměnili. V druhé sérii Dava opět proměnil, ale jeho soupeř vysoko přestřelil a tak se Dava stal nejlepším střelcem turnaje, k čemuž mu všichni GRATULUJEME.

Dnešní turnaj mi přinesl jenom radost. Během celého turnaje nebyl jediný zápas ve které bychom tahali za kratší konec. K mému překvapení se dnes nenašel tým, který by nás herně předčil a to hlavně díky všem našim hráčům, kteří dnes odehráli velmi kvalitně celý turnaj. Zůstali jsme neporaženi. Jednotlivce hodnotit nebudu, protože každý odvel kus práce. Všichni hráči bojovali a vzájemně se podporovali, což bylo vidět i na hráčích na střídačce, jak hltali každou akci na hřišti.

Byl to dlouhý den pro všechny, pro hráče, pro rodiče i pro mne. Ale ta únava se dobře vstřebávala neboť ten pohled na spontálně se radující tým a rodiče, ať už po utkání s Vyškovem nebo po závěrečném zápase s Havlíčkovým Brodem stála za to.

Děkuji všem hráčům za dnešní turnaj, za nasazení, za přístup, za chování v celém turnaji a v neposlední řadě i za zážitky, které jsme dnes spolu prožili. Poděkování patří zároveň všem rodičům, kteří tento dnešní "maratón" s námi absolvovali.

Trenér Leoš Ludvík

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři