logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Klubové hodnocení uplynulého ročníku

Těsně před začátkem nové sezóny 2012/2013 se ještě vrátíme k hodnocení  jarní části již uplynulé sezóny 2011/ 2012.

Muži A

Do jarní části sezóny vstupoval náš tým z druhého místa tabulky. Zimní přípravné zápasy se výsledkově i herně týmu nepovedli a tak se čekalo, že se vše zlomí prvním mistrovským kolem. To ovšem dopadlo tragicky a velmi slabý Rájec si odvezl všechny tři body. I druhé utkání sezóny náš tým nezvládl a prohrál opět doma proti Podivínu. Když jsme pak podali zlepšený výkon v Krumlově a přesto prohráli, věděli jsme, že se tým určitě zvedne. Hned v další kole jsme doma deklasovali vedoucí tým tabulky a následného vítěze KP Vracov 5-1 tým se výsledkově nakopl. Vrátila se pohoda a tvář týmu z podzimu. Výpadek jsme měli jen v dohrávce v Novosedlech. Závěr sezóny jsme zvládli v pohodě a nakonec z toho bylo vynikající čtvrté místo a nahraných 56 bodů. Můžeme jen hodně litovat výpadku v prvních dvou jarních kolech. I tak musíme sezónu A týmu hodnotit velice kladně. Skončit na čtvrtém místě a nechat před sebou jen elitní týmy KP  Blansko,Kyjov a Vracov se kterými se rozpočtem a kádrem na sezónu nemůžeme srovnávat ani v nejmenším je parádní úspěch Oblekovické kopané. V tabulce vstřelených gólů patří našemu týmu druhé místo (65 gólů). Za sebou jsme nechali takové týmy jako Blansko i Kyjov. Na hřištích soupeřů  se dělíme bodově o druhé místo s Blanskem ovšem ve výhrách na soupeřově hřišti máme stejně jako první Vracov (9 výher). Což je výborná vizitka ofenzivy týmu. Nejlepším střelcem našeho mužstva byl Martin Procházka (16 gólů). Jarním střelcem se stal Daniel Kubále (7 gólů). Do historie vstoupil i prezident klubu Ladislav Berka svým gólem v posledním kole proti Boskovicím. Takže nezbývá opravdu nic jiného než konstatovat, že sezóna to byla opět vynikající, nadmíru povedená a historicky nejúspěšnější.

Muži B

Náš B tým vstoupil do jarní části jako podzimní mistr. I přes nevýrazné výsledky v zimní přípravě chtěli kluci od prvního kola uspět a získat titul. To že to nebude snadné se přesvědčili hned ve druhém kole proti Bohuticím, kdy jsme doma zachraňovali bod v poslední minutě. Hned v dalším kole přišla zbytečná porážka v Mor.Krumlově, kde měl být poločas minimálně 4-0 pro nás. Nakonec vyhráli domácí  3-2 a ukázalo se, že boj o titul bude hodně dramatický. Navíc když velký náš pronásledovatel Blížkovice začal ve druhé části jarní sezóny jasně vyhrávat. Jejich výsledky byli  v té době velmi jednoznačné a někdy však i neobvyklé a k zamyšlení.  Výhra v Bohuticíh 5-0 (jediná porážka na domácím hřišti za celou sezónu  navíc, když Bohutice inkasovali za celou sezónu doma jen 17 branek)  a dvouciferné výhry s béčky Dobšic a Miroslavi které se zrovna na jejich utkání nečekaně nesešli. Navíc to byli  jejich jediné výsledkové výpadky v sezóně a vždy je tento výpadek potkal zrovna na Blížkovice.

 My naopak  přišli o další dva body v Jezeřenech za remizu 3-3 i když jsme v poločase vedli už 3-0. Když jsme pak doma ve 25.kole v nastaveném čase šťastně vyhráli doma utkání proti velmi bojovně motivované Miroslavi  4-3 bylo jasné, že pravou formu obou týmú prověří, až vzájemný duel který navíc rozhodne o titulu okresního přeboru.  Tento zápas roku jsme nenechali nikoho nepochybách že jsme to právě my, kdo si zaslouží titul, výsledek na jejich půdě  4-1 a předvedená hra to jen dokumentovali. Tým nahrál 60 bodů a jen 2x v celé sezóně poznal hořkost porážky. Vítězstvím v soutěži se opět ukázalo jak je důležitá spolupráce mezi všemi týmy v klubu. Většina sportovní veřejnosti vidí, že chodili hrát hráči A týmu (Ostrý T., Vašíček) ale málokdo si všiml, že týmu pomohli i hráči C týmu (Benda, Lupen, Šantyk a další) a dorostu (Kafka Jakub, Heréči, Dufek Jiří, Kahaj). Takže titul Okresního přeborníka byl zásluhou všech našich týmů. Potažmo celého klubu.  

Muži C

Tým kolem Martina Bendy a Vlastimila Burši měl v jarní části výsledkové a herní výkyvy. Za zmínku stojí hlavně výhra na domácím hřišti proti vedoucímu týmu tabulky St. Petřína, které náš C tým jasně přehrál a jako jediný tým na jaře dokázal porazit a navíc neinkasoval (výhra 2-0). Což je vynikající skalp navíc to nebylo vítězství náhodné, ale herně a takticky zcela zasloužené. C tým tak nezůstal pozadu ve vítězstvích nad lídry svých soutěží. Za A týmem (který deklasoval doma Vracov  5-1) a B týmem (který porazil vedoucí Blížkovice 4-1). C tým dal v průběhu jarní sezóny šanci i mladíkům kterým se nelíbilo na hostování a případné působení v jiných klubech (Kafka Jan, Vitomír Kír, Dufek Lukáš, Gabriel Miklík atd.). Navíc se hráči C mužstva podíleli již na zmińovaném titulu okresního přeborníka B týmu a když k tomu přičteme bezproblémový přístup většiny hráčů (kteří si začínají uvědomovat o čem C tým je a jaké jsou jejich priority) je hodnocení tohoto týmu a přínosu pro klub velmi pozitivní.   

Dorost

Dorost v prvním kole jarní části sezóny přivezl velmi cenný bod z Horních Kounic (nakonec vítěz krajské soutěže dorostu). Ovšem dále následovali 4 porážky. Prvního vítězství se dorost dočkal až v 21.kole  doma proti Zastávce 2-1. Do konce sezóny vyhrál dorost už jen 2x. (nad posledním ČAFC a v posledním kole ve Zbýšově). Jinak samé porážky. Nejlepším střelcem v jarní části se stal Jirka Dufek (16 gólů). Celkem jich náš dorost nastřílel na jaře 29. V krajské soutěži se dorost nakonec udržel . A tak jak jsme před touto sezónou deklarovali byla to hodně těžká sezóna. Ovšem následující bude ještě náročnější než tato. Do mužů odchází Dufek, Kafka,Heréči a bez této trojice bude tým hodně oslaben (odejde  22 gólů z celkových 29 na jaře). Trenéři budou navíc pracovat z hodně mladým a nezkušeným kádrem. Eventuální záchrana bude stát hodně sil a uvidíme jak se podaří tým doplnit jak k tomu hráči přistoupí a hlavně jak se s touto situací poperou.

Trenéři  Samek Jiří, Mossmer Michal a Železný Petr zaslouží pochvalu za odvedenou práci  a hlavně pevné nervy.

Starčí žáci

Do jarní části vstupovali naši starší žáci pod vedením trenéra Marka Pospíchala a Marka Rehbergra z třetího místa v okresním přeboru s 21 body. To se jim bohužel do konce sezóny udržet nepodařilo. Mrzet je může hlavně porážka od Miroslavi na domácím hřišti která hlavně rozhodla o tom že bronzové medaile zůstanou právě v Miroslavi. I přes to hráli naši žáci v posledním kole v Tasovicích o bronzové medaile. Po zaváhání Miroslavi v Unanově. Naši však utkání prohráli a propadli se na konečné páté místo. Na druhou stranu je potřeba zmínit že naši kluci na jaře nedokázali porazit nikoho z první čtyřky (Prosiměřce, Dobšice, Miroslav,Tasovice,) a tak jen těžko mohli pomýšlet na lepší umístění. Herně však v poli určitě nezklamali. 

Zde musím pochválit trenérskou dvojici Marek Pospíchal, Marek Rehberger za odvedenou práci a úsilí, kde oba pracují velmi spolehlivě a pečlivě.

Mladší žáci

Mladší žáci vstoupili do sezóny dvěma  porážkami a remízou ve Višnovém. Ve zbytku sezóny se postupně opět posouvali v tabulce. Na jaře dokázali jako jediní v celé soutěži porazit nejlepší tým Višňové 6-3.  V posledních dvou kolech dokázali vyhrát doma s aktuálně druhými Tasovicemi a vyhrát na třetím týmu v Hrušovanech. Odměnou jim za to bylo nakonec druhé místo v OP mladších žáků. V této kategorii bylo vidět, že pokud se mužstvo sejde v plné síle (hráči na střídavý start v SC Znojmo) je schopen tento tým předvádět výborný fotbal. Během dvou let udělali hráči výrazný výkonnostní posun. Hodně jim dali dva ročníky zimní halové ligy v Ivančicích a tréninky na SC Znojmo. Většina hrála ještě za starší žáky, kde patřili k oporám.

Mladší žáci B

Zde určitě zaslouží pochvalu hlavně trenér Petr Klaška, který pracoval s velmi mladým mužstvem. V jarní části mu hodně vypomáhali hráči přípravky a ti měli největší zásluhu na tom, že tým dokázal v jarní sezóně 2x zvítězit což se v podzimní části v 10 utkáních nepodařilo ani jednou. Navíc si mohli vyzkoušet nové rozměry a počty hráčů, které je v následující sezóně budou přechodem do mladších žáků čekat.

Přípravka A+B

Zde bych chtěl poděkovat osvědčeným trenérům Milanu a Petrovi Železným. Vyzdvihnout pak musím i dalšího trenéra Daniela Ondru, který v letošní sezóně udělal velký pokrok a jeho práce byla vidět (včetně trenérské licence).

Jinak A tým přípravky obsadil krásné 2. místo v Okresní soutěži za nejlepším týmem soutěže Hatěmi.  První místo v tabulce jim patří  za vstřelené góly, kterých nastříleli 171 což je krásné číslo.

B tým skončil na 6 místě, ale jak jsem již zmińoval v podzimním hodnocení pracovali trenéři (Daniel Ondra, Petr Železný a Libor Procházka)  s velmi mladým týmem a uvidíme, jak se to projeví v budoucnu.

Minipřípravka

Po podzimní části a přípravě v tělocvične na škole Loucká se nám tato kategorie velmi rychle a úspěšně rozrostla. Momentálně čítá přes 30 hráčů ve věku 3-6 let. Ročník 2005 a mladší navíc odehrál na jaře svoje první dva přípravné zápasy s Prosiměřicemi doma a ve Chvalovicích. Zde odehráli svoje první zápasy dokonce i ročníky 2007 a mladší.

Na závěr bych chtěl zde poděkovat všem trenérům hlavně pak trenérům mládeže (ještě jednou je zde zmíním SAMEK JIŘÍ,  MOSSMER MICHAL,  POSPÍCHAL MAREK,   REHBERGER MAREK,  KLAŠKA PETR,  ŽELEZNÝ MILAN,  ŽELEZNÝ PETR,  ONDRA DANIEL,  PROCHÁZKA LIBOR,  STAŠEK ANTONÍN A SOŃA SAMKOVÁ) za jejich činnost, která není zatím vidět, ale v budoucnu určitě všichni oceníme jejich práci, přístup a čas, který věnují všem našim nadějím.

Poděkování také patří všem, kteří se v úspěšné sezóně 2011/2012 podíleli na fungování našeho klubu.

Co se ještě povedlo

  • Akce  Dětský den
  • Ukončená klubu plus nohejbalový turnaj
  • Mimo to se našemu klubu na konci jarní sezóny podařilo díky trenéru Tomáši Pěnkavovi sehrát utkání s prvoligovým Hradcem Králové, které přineslo velmi divácky zajímavou  a na branky bohatou podívanou. Navíc pro všechny naše hráče to byl nevšední zážitek.
  • Náš areál dále využil i JmKFS k utkání kvalifikace na mistrovství Evropy proti kraji zlínskému což nás také velmi potěšilo. Do nominace na utkání dostali i dva naši hráči ( Tibor Ostrý a Martin Procházka).

Věřím, že jsme touto sezónou udělali radost všem našim opravdovým příznivcům. Naopak těm, kteří nám nepřejí jsme radost určitě neudělali, ale tak už to prostě ve sportu chodí.

V následující sezóně jsme nepřihlásili B tým mladších žáku, ale podle zájmu budeme uvažovat o jejich případném přihlášení mimo soutěž. Jinak zůstává vše tak jak v minulém ročníku. Jen B tým nakonec odmítl postup do 1.B třídy po zvážení všech pro a proti zvítězil nakonec názor krajskou soutěž odmítnout.

Milan Samek

Vedoucí sportovního úseku klubu

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři