logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Klubové hodnocení jarní části 2010

Klubové hodnocení jarní části 2010

Před startem nové sezóny jsme požádali vedoucího sportovního úseku našeho klubu Milana Samka, aby se stručně vyjádřil ke všem našim mužstvům od přípravky až po A tým v jarní části ročníku 2009/2010 

V podzimním hodnocení jsem začal přípravkou a skončil u A týmu teď pořadí otočím a začnu od A týmu.

Na úvod je potřeba říct že sezóna 2009/2010 bude zapsaná v dějinách Oblekovické kopané jako nejúspěšnější a výjimečná. Zažít v jedné sezóně tři postupy je věc opravdu málo vídaná.

Muži A
Před startem jarní části se čekalo jak se náš tým vypořádá s odchody bratrů Železných (návrat do Rakouska) a gólmana Minaříka (hostování 1.SC Znojmo). Pro jarní část se nám navíc nepodařilo dotáhnout hostování Švejdíka. Naopak se povedlo hostování gólmana Vítámváse. Mužstvo v jarní části ukázalo svoji kvalitu, vnitřní sílu a touhu uspět. V týmu panovala výborná atmosféra,vyhýbala se nám zranění, potřebné štěstí stálo v případě potřeby také na naší straně a když se k tomu všemu přidala kvalitní hra výsledkem toho byla jarní neporanitelnost a zasloužený postup do Krajského přeboru z 1 místa.

Muži B
Zde se jasně splnil cíl který jsme si těsně před soutěží dali a tím byl jednoznačně postup do Okresního přeboru. Mužstvo mělo svoji kvalitu a navíc když mohlo využít hráče z kádru A týmu nemělo v soutěži výraznější problém, navíc nastřílelo přes 100 branek což také svědčí o kvalitě mužstva. Trenéru Ludvíkovi se podařilo zapracovat do sestavy bývalé hráče dorostu Mossmera a Hagenhofera což považujeme za další dílčí úspěch.

Dorost
V této kategorii se trenérům Jiřímu Samkovi a Petru Železnému povedlo po kvalitní zimní přípravě udržet tým i po jarní části na prvním místě a probojovat se do kvalifikace o přeborníka okresu. Zde mužstvo prokázalo svoji sílu a jasně vyhrálo oba zápasy proti Božicím a zajistilo si tak po dlouhé době postup do Krajské soutěže.

Žáci
Tady jsme už před sezónou věděli že nás bude čekat velmi těžká sezóna a to se potvrdilo. Měli jsme hodně mladý tým a uvidíme jestli dokáží v budoucnu zúročit nasbírané zkušenosti.

Přípravka A+B
Zde se nám podařilo udržet nastolenou laťku z podzimu, navíc přicházejí další nový hráči, celkem jich evidujeme kolem 30 včetně několika dívek. Několik přátelských utkání odehrála i minipřípravka.Trenéři Petr Klaška a Milan Železný odvádějí skvělou práci. Další velký dík patří Tondovi Staškovi a Petru Spurnému za práci v realizačním týmu.

Kromě velkého úspěchu na sportovním poli se nám povedlo dokončit před startem jarní části rekonstrukci kabin a celého sportovního areálu.

Od nové sezóny 2010/2011 zakládáme C mužstvo mužů kteří budou hrát IV třídu našeho okresu. U mládeže přihlašujeme v rámci okresu nově mladší žáky. Zde jsem rád že se nám podařilo vyplnit mezičlánek, který nám chyběl z přechodu přípravek do žáků. Navíc jsem velmi potěšen tím že právě u mladších žáků bude pomáhat trenér A týmu mužů Tomáš Pěnkava,což je bezpochyby záruka kvality a odbornosti. Dále nám v kategorii žáků bude trenérsky vypomáhat Marek Pospíchal. Na pozici vedoucího týmu bude nově spolupracovat Marek Rehberger.. Pevně věřím, že právě tímto krokem posouváme kvalitu práce s mládeží v našem klubu opět o krok vpřed.

Na závěr chci ještě jednou poděkovat všem kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na této skvělé sezóně.

Milan Samek
Vedoucí sportovního úseku

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři