V neděli 16. prosince odpoledne proběhl na hřišti v Oblekovicích biatlonový závod o pohár prezidenta klubu Ladislava Berky
Referát ze závodu
V neděli 16. prosince odpoledne proběhl na hřišti v Oblekovicích biatlonový závod o pohár prezidenta klubu Ladislava Berky.Prvního ročníku se zúčastnilo 16 odvážlivců. V mužské kategorii kraloval Drda. Druhý skončil Saimon (nejedná se však o slavného francouzského biatlonisty ale o Šimona Matulu ze Znojma). Třetí doběhl Pidra.
V kategorii juniorů vyhrál Paťas Poláček před Petrem Železným mladším a Lukášem Kalinou těž mladším.
Poděkování patří Laďovi Berkovi za to, že nás pustil na odlehčovák a Kalimerovi s Danem Kubálem, kteří tento netradiční závod zorganizovali.
PERLIČKY ZE ZÁVODU
DRDA: Jsem rád,že jsem dnes zvítězil v tak těžkém závodě. Konečně jsem zužitkoval své dlouholeté zkušenosti, které jsem získával na každoroční dovolené v Alpách.
MANDY (na střelnici poté co vleže podruhé za sebou minul terč). Kalimero vole dáváš mi tam při dobíjení vůbec nějaké diabolky?
KALIMERO: Už nikdy v životě nebudu nadávat našim biatlonistům,že jim to neběží na lyžích anebo nestřílí na střelnici.
LUPEN: Dnes jsem se cítil skvěle a věřil jsem ve vítězství. Bohužel moji servismeni zvolili špatnou mázu a já se trápil na trati. Vrchol všeho přišel na střelnici, když jsem zjistil,že mi někdo upiloval mušku na vzduchovce (asi to byli rusové). Bylo jasné,že dnes už o bednu nepojedu. I tak jsem na sebe hrdý, že jsem po těch všech peripetiích vybojoval krásné dělené 7-8. místo.