logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

14.kolo FK Znojmo B – Práče 8:4 (5:3)

Branky: 11´+15´Černý , 36´+63´Németh , 5´Veselý, 30´Blažíček, 75´Poláček, 84´Kalina – 2´Bernát z p.k., 32´O. Zimek, 33´Krejčiřík, 76´Kosec Roman

Sestavy a hodnocení utkání:

FK Znojmo B:

Kotáb – Kafka, Mössmer (40´Poláček), Veselý – Rolník, Blažíček (58´Doubek), Šťáva, Bálka – Burda, Černý (78´Kalina), Németh

Práče:

Gymbál – Pospíšil, Zika Jan, Tkadlec Petr, Bernát, Koudela, Zika Tomáš, Krejčiřík, Kosec Patrik, Zimek Ondřej, Kosec Roman (83´Matůš)

Trenér Jarda Ludvík

Výsledek vypadá divoce, ale je to přesně tak, jakou jsme si nastolili cestu. Chceme hrát ofenzívně, tak aby jsme si každý zápas užili a nejdůležitější je pro nás přístup a nasazení ve hře. Mužstvo s tím má často problém, že je hodnotím kriticky po vysoké výhře nebo chválím po výsledkově nepovedeném zápase. Ale pro mě je nejdůležitější právě ten přístup, nasazení, tvrdá práce…nezajímá mě, že někoho porazíme jen tím, že máme na to kvalitu a stačí zápas odehrát na půl plynu, na to mě kluci nepotřebují, to si mohou hrát sami. Je to jen na nich, aby to pochopili, ale já jiný nebudu.

Kluci se dostali do na jaře obrovské pohody a neskutečně si věřili. Jsme schopni si vytvořit tolik šancí, že když se nám je daří proměňovat, tak je nám opravdu jedno, kolik branek dostaneme, protože víme, že máme na to soupeře přestřílet. Dnešní zápas toho byl důkazem, dostaneme velmi brzo branku, ale okamžitě jsme schopni během chvíle vstřelit 3 branky. Práče jsou pro mě stále kvalitní mužstvo, i když se jim na jaře vůbec nedařilo, ale to jak jsme je dnes přehráli, v posledním zápase sezóny, s jakou chutí k tomu kluci přistoupili, to je prostě bomba. Nám chybělo 8 branek do vstřelení sté branky v soutěži a i s takto silným soupeřem se nám to prostě podařilo. Kluci za tím šli a já jim za to děkuji. Často tady zmiňuji, že jsem na ně moc tvrdý, nepříjemný, musí často poslouchat „moje blbý kecy“, ale jen doufám, že si jednou uvědomí, že je mám opravdu rád a chci jen, aby byli nejenom úspěšní, ale hlavně aby je ten náš fotbal bavil…ale bavil tak, že po každém zápase budou vědět, že nechali na hřišti všechno a že vlastně na výsledku tolik nezáleží, a to je pro mě důležité!!! Opravdu záleží jen na tom, co pro to každý z nich udělá. Vybrali si týmový sport, takže je to o týmu, ne o jednotlivcích!!!

Je úžasné sledovat, jak to mužstvo je schopno si zápas dirigovat na hřišti samo. Řekneme si co chceme hrát a už si to kluci navzájem hlídají. Na této úrovni je to neskutečné! B-tým posílá do A-týmu každý rok nějaké hráče a to je přesně to proč to děláme. Věřím, že z tohoto týmu budou opět další hráči v létě přesunuti do Áčka. Největší zásluhu na tom mají ti starší kluci v Béčku, vezmou mezi sebe kohokoliv, sice mladí dostanou „obvyklou čočku“, ale na hřišti jim neskutečně pomohou, aniž by si to uvědomovali a posunují je zápas od zápasu nahoru.

Vím, že někteří kluci přemýšlí, jestli ještě mají sílu pokračovat dál. Já tomu plně rozumím. Sám s tím mám už nějakou dobu problém. Bohužel nebo naštěstí jsem toho u nás prožil tolik, že pořád ve mně vyhrává chuť pokračovat a dokud to jde, tak klukům něco dát, ale hlavně být s nimi. Ať je to jak chce, ať se máme rádi nebo nemáme, tak jsme toho tolik všichni prožili, že to pouto je prostě silné!!!

Chtěl bych touto cestou říci všem, kteří nevědí co dál, jak se rozhodnout……, že jim plně rozumím a je jen na každém z vás co bude dál, nenechte si do toho mluvit, je to jenom vaše volba. Vyberte si podle sebe a potom si za tím stůjte! Všichni víte, že já sám s tím bojuji už dlouho. Ale prostě nedokážu opustit něco co mám strašně rád, nedokážu opustit prostředí které mě více vzalo než dalo, že by jste mě prostě všichni chyběli!!! Navíc si často uvědomuji, že jsem začal nějakou cestu, která jak doufám baví, že ji musím dokončit, prostě vy všichni si to zasloužíte, i když mnoho z vás o to nestojí…Jen chci věřit, že se rozhodnete správně a pochopíte jedno základní pravidlo – „všude dobře, doma nejlépe“. Všichni tomu krásnému sportu obětujete hodně, ale nejste sami. Kolem vás je spousta lidí, kteří vám zajišťují servis. Často si vůbec neuvědomujete, co to stojí sil, námahy a hodnotíte jen kriticky. Ale to váš problém, věřím že postupem času si uvědomíte spoustu věcí…

Opravdu se těším, že se ze všemi v nové sezóně uvidím (jen prosím, teď vás nechci nikoho aspoň 6 týdnů vidět, jediná výjimka je 2.7.), tomu kdo se rozhodne jít jinou cestou, přeji hodně štěstí a chci aby jste věděli, že budu rád, když zůstaneme v kontaktu.

DĚKUJI!!! Za skvělou sezónu! Za obrovský úspěch v podobě druhého místa! Za váš přístup ke mně! Za to, co dokážete pro fotbal obětovat!

Obrovské poděkování pro Láďu Berku, pro člověka, bez kterého to prostě nejde, je to člověk, který by za nás všechny dýchal, i když to neumí moc dát najevo, ale to musíte pochopit vy. To stejné Milan Samek a Tomáš Pěnkava, ti kuci jsou tady pro vás, kdykoliv…a vůbec nevadí, že je Pěna „náplava“, tomu odpustíme…

Poděkování patří i všem trenérům mládeže (dorost, žáci, přípravka), je to těžká nevděčná práce a já je za to obdivuji. Sice trénuji už moc dlouho, ale na děti bych nervy neměl, to přiznávám a o to si více musíme cenit jejich práce…jen bych si dovolil připomenout, že jsem rád, že se většina z nich zúčastnila zimního turnaj v Jevišovicích a mohla na vlastní oči sledovat „Střelce, zabijáka“ a doufám, že tyto poznatky používají v praxi a pomohou nám vychovat další takové „bombarďáky“….

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři