logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

10. kolo FK Znojmo C - Olbramkostel - 4:2 (3:0)

10. kolo FK Znojmo C - Olbramkostel - 4:2 (3:0)

Góly: Kubále, Kalina (PK), Blažíček, vlastní

Sestava:
Vaněk - Benda, Kalina, Dočekal, Dohnal (C) - Salava, Samek, Blažíček, Rolník - Kubále, Gavelčík
Náhradníci: Duhajský, Pěnkava st., Pěnkava ml., Malačka, Stýblo, Pavlů, Kafka Jan.

V tomto zápase šlo (pravděpodobně) o vítěze podzimní části naší soutěže. Následující běh soutěže je prozatím přerušen z důvodu vládních nařízení v souvislosti s Covidem. Uvidíme na jak dlouho... Před zápasem jsme měli se soupeřem shodně 22 bodů a tak bylo jasné, o co se hraje.

Utkání začalo bez delegovaného rozhodčího, který (jak se později ukázalo) měl defekt a tak se dostavil asi o 30 minut později. Luboš Kajdlík to vzal za něj a je třeba mu poděkovat, protože soubojů bylo vcelku dost a bylo to docela nervózní. Před zápasem jsme si řekli, že budeme hrát tak, abychom soupeře dostali pod tlak a to se také dařilo hned od začátku. Nicméně i soupeř hrál pohledný fotbal a také hrozil rychlým přečíslením. Byli jsme to ale my, kdo první zahrozil a hned v 6. minutě jsme šli do vedení gólem Dana Kubáleho (1:0). Pak přišel v 18. minutě moment, který především u hostujících diváků (mimo areál hřiště) vzbudil přehnané vášně a sprosté nadávky, na které jsme bohužel od Olbramských diváků zvyklí i z jejich hřiště. Náš útočník byl jednoznačně podražen v pokutovém území a tak se kopala penalta. Tu Kalimero bezpečně proměnil a šli jsme do vedení 2:0. Následně se pak po několika našich šancích konečně jedna z nich znovu ujala a po skrumáži a dorážkách u branky soupeře Bláža vsítil na 3:0.  Soupeř se však v žádném případě nevzdal. Naopak. Byl stále nebezpečný a po jednom z útoků měl možnost zkorigovat výsledek. V pokutovém území byl faulován a Luboš Kaidl nařídil i proti nám pokutový kop. Hosté si tak nemohli stěžovat na rozhodčího a šli na penaltu. Tu ale neuvěřitelným zákrokem zneškodnil Vaňous, který umístěnou střelu k tyči vytáhl a tak stav zůstal až do poločasu 3:0.

Ve druhé půli se obraz hry vcelku nezměnil, ale tolik šancí, kolik jsme jich měli v prvním poločase už jsme neměli. Soupeř hrál stále houževnatě a v 61. minutě se mu podařilo snížit na 3:1. My jsme se ale stále snažili hrát naši hru - pokud možno držet míč a hrát po zemi. A tak se podařilo v 70. minutě zaútočit a po skrumáži v soupeřově vápně se tentokrát trefil jeden z hostujících obránců a vlastencem upravil na 4:1. To ale vůbec neznamenalo, že by Olbram složil zbraně. Otevřel svoji hru a v 80. minutě také snížil na 4:2. Bylo to však z jeho strany všechno a tak utkání skončilo našim vítězstvím 4:2 a další 3 body byly doma.

Je třeba poděkoval některým hráčům, kteří nám pomohli zalepit díry v naší sestavě. Dnes především Blážovi, který bude hrát zítra celý zápas, Dominiku Vaňkovi v brance (dnes nás neskutečně podržel) a mladému Pěnovi, který si zahrál s tátou. Díky chlapi. Stávalo se nám, že někteří mladíci opovrhovali nastoupit za céčko, protože by to bylo pod jejich úroveň. Přitom stejně staří borci hrají velmi často proti nám. Díky chlapi.

Také je potřeba poděkovat Lubošovi Kajdlovi, který se nebál a šel zapískat zápas jako "rozhodčí z lidu". Není to jednoduché zvlášť, když se hraje o první flek. Lubo díky.

Teo

Pěnovci:

Na lavičce byla samozřejmě dezinfekce:

fk c olbram 10102020 1

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři