logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

15. kolo - 1.dívčí žákovské ligy starších žákyň proti Lokomotivě Brno

V neděli 7.5.2023 sehrály starší žákyně svůj nejlepší zápas  letošní sezóny proti týmu Lokomotivy Brno na domácí půdě.

Fk Znojmo : Lokomotiva Brno    4:4 P(3:2) , po penaltách 5:4

Góly: Šišláková 2, Veselá , Kučerová  

Penalty: Šišláková , Klásková , Železná

Dnešní zápas se odehrál ve skvělém tempu a byl plný skvělých akcí a hlavně emocí. Holky soupeřky zaskočily hned ve 2 minutě kdy po krásném úniku se s míčem před bránu dostala Jana veselá a z úhlu poslala míč před bránu, kde byla připravená Kája Šišláková a otevřela skóre na 1:0. Holky dnes hrály ve skvělém tempu a s velkým nasazením. První gól je hodně nakopnul a jejich chuť do hry se zvyšovala. Soupeřky ale byly také hodně aktivní a hra byla hodně vyrovnaná. Šance na naší straně bylo několik, ale střelecky jsme vždy trefili jen gólmanku. V 18.minutě se dostaly do šance soupeřky a srovnaly na 1:1. Pak jsme udělali chybu v obraně a nechali soupeřky ještě jednou skórovat. Střela šla pod břevno brány ,kam naše gólmanka nedosáhla. Děvčata ale makala dál a naše šance přišla ve 33 minutě, kdy se opět skvěle uvolnila Jana Veselá a tentokrát se sama prosadila gólem. O pár minut později se dostala Jana do úniku ještě jednou a střelou z úhlu prostřelila gólmanku,ale míč prošel pouze před brankovou čáru ,kde byla připravená dorážet Kája Šišláková a my zvýšily na 3:2. Tímto stavem skončil první poločas.

Ve druhém poločase jsme holky nabádali k tomu, aby neztratily koncentraci a hrály tak jako v prvním poločase. Na gól se dlouho čekalo až do 56 minuty kdy přišla opět naše chyba v obraně a soupeřky se dostaly do úniku ,naše gólmanka vyběhla z brány a hráčka Lokomotivy ji přehodila a gól dávala do prázdné brány.Bohužel o tři minuty později jsme nechali soupeřky skórovat znovu a stav byl 3:4. Holky ale chtěly stav zvrátit a to se nám také podařilo. Vystřídali jsme do útoku Zuzku Kučerovou, která dnes vycházela střelecky naprázdno . Naše neúnavná  bojovnice Jana Veselá opět unikla soupeřkám zatáhla míč před bránu a centrem našla skvěle postavenou Zuzku Kučerovou a ta se už střelecky nemýlila a stav byl 4 minuty před konce srovnán na 4:4. Stav se do konce hrací doby nezměnil a tak musely přijít na řadu penalty.

Na penalty jsme vybrali 5 hráček Karolínu Šišlákovou , Terezu Kláskovou, Natálii Železnou , Terezu Doválelovou a Kateřinu Čechovou.

Holky se semkly jako tým a držely se za ramena a bedlivě sledovaly penaltový rozstřel. Dnes nás hodně podržela naše gólmanka Terka Garčinská ,která odchylala celý zápas i penalty a nepustila z nich ani jednu. Soupeřy vychytala s velkým přehledem. Naše penalty  nasřílely Kája Šišláková , Terka Klásková a poslední rozhodující penaltu vstřelila Naty Železná.

Holky na penalty vyhrály 3:0 a  tři body jsou naše !!!!!!

Dnes  skvěle odehrála  Jana Veselá, která byla u všech gólů jako asistent a jeden sama dala. Jinak pochvala padá na celý tým do jediné hráčky. Vyzvednout musíme i černou odmakanou práci Terky Doválelové ,která nevynechala jediný souboj.   Vyzvednout výkon naší gólmanky Terka Garčinské také musíme , hlavně v odchytání penalt !!!

Dnes jsme hráli jako tým a to se nám dnes vyplatilo !!!

Děkujeme rodičům a fanouškům za skvělou atmosféru po celou dobu zápasu.

Trenéři Kučma , Procházka , Veselá, Ondra. 

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři