logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Soustředění týmu dorostenek

Nově vzniklý tým dorostenek s částečně novým trenérským obsazením si v termínu od 19.8.2023 do 21.8.2023 naplánoval soustředění. Toto soustředění se odbývalo v domácím prostředí. Šlo o to, aby se celý tým včetně realizačního mezi sebou více poznali a utvořili tu správnou týmovou partu. Stávající tým tvořili holky co skončili věkově ve starších žákyních. Konkrétně: Eliška Šustáčková, Adéla Piringerová, Lucie Kapaňová, Tereza Doválelová, Gabriela Langmannová, Natálie Železná, Karolína Šišláková, Klára Kalabisová, Klára Pirožková, Denisa Marečková a Karolína Urbánková. K týmu se přidali holky, které ještě jsou věkově dorazové starší dorostenky, ale jejich přechod bude pozvolný do týmu dorostenek a budou připraveny naskočit k zápasům. Konkrétně to jsou: Klára Plaštiáková, Tereza Garčinská, Marie Hanzelová, Adéla Vaculová, Tereza Klásková, Nela Olivová, Kristýna Kružíková a Petra Mašková. K soustředění se ještě přidala Kateřina Březinová, která sice ještě za dorostenky hrát nemůže, ale byla nedílnou součástí přípravy. Tým se doplnil o dvě hráčky z Tasovic: Karolínou Tisoňovou a Alenou Šinoglovou a o dvě hráčky z Přímětic o Valentýnu Pojerovou a Annu Zobalovou. Realizační tým tvoří nově: na místě hlavního trenéra je Jiří Kotlán a asistenty Danielem Ondrou, Markem Procházkou a Dominikem Vaňkem (trenér brankařů).

Soustředění začalo v pátek 19.8.2023, tréninkem na hlavním hřišti. Pokračovalo se v sobotu 20.8.2023 dopoledním tréninkem na umělce, kde jsme se zaměřili na standardní situace (obranné a útočné rohové kopy a zahrávání útočných signálů při standardce. O oběd se nám postaral p. vedoucí z Vietnamské restaurace. Po obědě jsem se odebrali k řece Dyji, kde jsme se trochu svlažili. Z důvodu velkých odpoledních veder jsme pro holky připravili místo tréninku přednášku záchranářů co se zabývají záchranou lidských životů na různých akcích. Konkrétně šlo o Matěje Ondru, Vojtu Koudelu a záchranáře z centrálního příjmu nemocnice Znojmo Jakuba Gondeka. Holky a i trenéři si vyzkoušeli resuscitaci a záchranu při tepenném krvácení.

Večerní trénink se odbýval turnajovým zápasem, kdy holky byly rozděleny do tří týmů a čtvrtý tvořil tým trenérů. Turnaj i jako předchozích letech vyhrál tým trenérů bez ztráty kytičky. Poslední tým měl za odměnu druhý den přát dobrou chuť při obědě. Po zápase přišel Vojtěch Čabala. Vojta běhá ultramaratony, hraje v městském divadlo Znojmo a jako koníčka dělá různé žonglérské představení. Je znám i jako šašek z průvodu Znojemského vinobraní. Holkám nejen že ukázal svoje běžecké pomůcky, ale i poučil a svým výkladem zaujal holky tak, že se jim nechtělo odcházet domů. Na závěr ukázal pár žonglerských triků. Tím jsme ukončili sobotní soustředění.

V neděli jsme dopolední trénink zaměřili na jednoduchá cvičení s přihrávkami a střelbou po přihrávce ze strany. Potom jsme opět šli na oběd do Vietnamské restaurace kde jsme zároveň shlédli finálové utkání mistrovství světa žen. Po obědě jsme ještě shlédli přípravné utkání starších žákyň s FŠ Třebíč. Po tomto zápase jsme místo tréninku udělali taktickou přípravu. Vrátili jsme se k tréninku kde se nacvičovali standardní situace a hráčkám jsme na tabuli vysvětlovali rozestavení. Večer jsme navštívili kino, kde jsme shlédli ONEMANSHOW s youtuberem Kazmou. Konec soustředění byl naplánován na pondělí 21.8.2023 navečer tréninkem.

Doufáme, že soustředění se nám vydařilo, nikomu se nic nestalo a holky si odnesou plno nových zážitků. Důležité, aby se nám to promítlo i do soutěžního ročníku, který v začátku nebude jednoduchý.

 

Za trenéry Jiří Kotlán

hlavní trenér FK Znojmo dorostenky

Další fotky k článku:

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři