logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

1.kolo Rájec-Jestřebí - IE Znojmo A 0-1 (0:0)

Napsali na Jmfotbal

Branka: 50' Procházka

Sestavy:

MKZ Rájec-Jestřebí - Němeček - Palkanynets, Macík, Holý, Hrůza - Skácel (81' Geschvantner), Opletal, Keller, Macháček - Sedlák (60' Kovář), Ostrý

IE Znojmo -  Vítámvás - Kubošný, Adámek, Tkadlec - Rolník, Ostrý (58' Bálka), Šťáva, Škvařil (89' Soukup) - Vašíček, Černý (83' Kubále), Procházka

Začátek zápasu jsem nezachytili, domácí aktivní hrou a nakopávanými míči na svou "věž" Macíka nás zatlačili, ale naše obrana fungovala skvěle.
Velkou šanci zahodili domácí ve 12.min., když po dlouhém autu neobsazený Ostrý jen těsně minul naši bránu, my jsme odpověděli hned z následujícího útoku, když skvělou přihrávkou našel Šťáva rozběhnutého Rolníka, který vnikl do vápna a přihrávkou pod sebe našel na malém vápně osamoceného Procházku, který bohužel bránu netrefil. Touto akcí jsme se dostali do zápasu a po zbytek první půle to byl vyrovnaný souboj hlavně o střed hřiště s minimem šancí. Ve 24.min. po dalším dlouhém autu se protáhl Ostrý kolem Tkadlece, ocitl se sám před naším brankářem, naštěstí jeho přihrávku před prázdnou bránu stihl před dobíhajícím Sedlákem odkopnout na poslední chvíli Adámek. V 29.min. po jednom z mnoha nákopů na Macíka se dostal do šance Skácel díky podklouznutí Škvařila, naštěstí bránu vysoko přestřelil.
Tak jak nám nevyšel začátek zápasu, tak druhá půle pro nás začala výborně, v 50.min. Adámkův dlouhý pas prodloužil za sebe na nabíhajícího Procházku Černý, Procházka se protáhl kolem Macíka a podél domácího gólmana nás poslal do vedení - 0:1.
V 58.min. došlo ke zranění do té doby výborně hrajícího Tibora Ostrého, což  výrazně narušilo naši obrannou hru. Po další vítězné hlavičce Macíka se dostává míč k domácímu hráči, ale jeho zakončení bylo velmi nepřesné.
V 63.min. naše obrana předvedla obrovskou hrubku a domácí Kovář spálil 100% šanci na vyrovnání, když běžel sám na Vítámváse, udělal mu kličku, ale nepochopitelně přestřelil prázdnou bránu. My jsme vzápětí odpověděli také velkou šancí, když Rolník utekl po lajně, přihrál pod sebe Černému, jehož střelu vytáhl konečky prstů Němeček a před dobíhajícím Vašíčekem odkopl na rohový kop domácí obránce.
V 69.min. po dalším centru ze strany se ocitl vel velké šanci domácí hráč, ale opět branku netrefil.
Do konce zápasu potom akce střídala akci, domácí neustále nakopávali míče na Macíka, který sice byl sice kolikrát  bráněn až třemi našimi hráči, ale i přesto byl neubránitelný, ale na druhou stranu jsme dobře pokrývali prostory, kam vyhrával své souboje, my jsme se soustředili na rychlé protiútoky do otevřené obrany, bohužel všechny své akce jsme končili střelami doprostřed brány do náruče připraveného Němečka.
A protože do konce zápasu už žádná branka nepadla, odvezli jsme si vynikající vítězství z těžkého zápasu s velmi kvalitním soupeřem.

Řekli po utkání:
T. Pěnkava - Na úvod sezóny se hrál rychlý a důrazný fotbal, ve kterém se urodilo několik šancí na obou stranách. Naštěstí jsme tu jedinou proměnili my a odvezli si tři body, ikdyž by zápasu asi více slušela remíza.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři