logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Klubové hodnocení podzimní části 2011

Klubové hodnocení podzimní části 2011

Muži A

Ve druhé sezóně Krajského přeboru obsadil náš tým krásné druhé místo a nahrál neskutečných 31 bodů. Když by někdo před sezónou řekl, že bude náš tým po podzimu druhý s tříbodovou ztrátou na první místo, tak by tomu asi věřilo jen málo lidí. V nadsázce se dá říci, že jsme vyvrátili tvrzení, že druhý rok bývá pro nováčka horší než první sezóna. Před sezónou opustil náš tým útočník Pavel Kapitán a gólman Polášek. Do mužstva naopak přišel záložník Honza Švařil a gólman Tomáš Mucha. Oba dva do mužstva a kabiny velmi dobře zapadli. V průběhu podzimu se tým v několika případech výborně vypořádal s absencí hráčů základní sestavy ať už to bylo z důvodů dlouhodobých zranění (Ostrý, Adámek), červených karet (Kalina, Vašíček) či pracovních povinností (Veselý, Tkladlec). Ukázalo se, jak je důležité mít dobře fungující B tým. Hráči, kteří naskočili (Poláček, Doválel,Bálka, Zach, Drmota,) se úkolu zhostili dobře.

 Co se týče samotných výsledků tak nás určitě mrzí vysoká porážka ve Vracově (4-1), kde jsme ještě 20 min před koncem vedli 1-0. Dále domácí porážka s Novosedel (4-3), kde jsme si dali 2 vlastní góly a soupeři vítězství doslova darovali. Určitě mrzí i domácí remíza 0-0 s Krumlovem.  Naopak šťastný bod jsme přivezli z Kyjova (0-0) a doma jej vyválčili v poslední minutě s Kuřimí (3-3). Co nás těší jako další věci je že. Náš tým patří k nejlépe hrajícím týmům KP na hřišti soupeřů (19 bodů). Obrana v čele s gólmanem Vítámvásem, dokázala v 7 zápasech udržet čisté konto což se nám v první sezóně moc nedařilo. Máme druhý nejlépe střílející tým soutěže (34) a Martin Procházka je s 11 trefami čtvrtý nejlepší střelec KP. Co nás naopak trochu mrzí a kde jedině se nacházíme na spodu tabulky je celková divácká návštěvnost. Ovšem i přes tuto skutečnost musím znovu konstatovat, že jsme s podzimní části nadmíru spokojeni.    

Muži B

Náš B tým se v druhé sezóně OP stal podzimním mistrem což je samo o osobě vynikající. Kluci nahráli 31 bodů. Týmu vyšel dobře vstup do soutěže a oproti první sezóně se zlepšil hlavně na hřištích soupeřů odkud  přivezl 11 bodů.  Jedinou porážku v soutěži utrpěl tým v Bohuticích, kde si prohrát za předvedenou hru určitě nezasloužil. Z domácího trávníku přičteme 20 bodů. Kde trenéra Ludvíka určitě mrzí jen domácí remíza s Dobšicemi, kdy jeho svěřenci měli utkání dobře rozehrané, avšak dvoubrankové vedení nepochopitelně ztratili.  V průběhu soutěže se Béčko podobně jako Ačko dobře vypořádalo s absencí hráčů kteří suplovali v A týmu. Zvládli se zápasy v Šanově (2-2), v Božicích (0-0) v Miroslavi (2-1). Kde nastupovali převážně dorostenci a hráči kteří jsou prvním rokem v mužích (Drmota, Soukup, Šperl, Kafka, Dufek, Kahaj,Heréči)  své zápasy zvládli vcelku dobře. Když to bylo možné, využil trenér Ludvík k rozehrání hráče A týmu a výsledkem je již zmiňovaný podzimní titul.   

U těchto dvou týmů musím jako každé klubové hodnocení vyzvednout hlavně dobrou spolupráci trenérské dvojice Pěnkava – Ludvík. Ted na podzim navíc museli několikrát řešit ve svých týmech problémy se sestavou.     

Muži C

Tým kolem Martina Bendy skončil po podzimu na 7 místě s 19 body. Je pravdou, že euforie první sezóny trochu opadla jak v tréninkové tak zápasové účasti. I přes to však stále platí, že v návštěvnosti našich klubových web stránek a referátů je C tým nesledovanějším mužstvem klubu. Nadále i v hospůdce na hřišti patří k VIP týmům.

K samotným zápasům -  v úvodních 4 kolech bodoval C tým naplno ovšem v dalších 10 zápasech 7x prohráli, 1x remízovali jen 2x vyhráli. Nejlepšími střelci byli Ostrý Mirek 12 gólů, Dočekal Dalibor 10gólů a Robert Peca 6 gólů.

Dorost

Do druhé sezóny krajské soutěže vstoupil náš dorost pod vedením trojice trenérů Mossmer Michal, Železný Petr, Samek Jiří vítězstvím. Ovšem pak následovalo 6 porážek v řadě. Lepší časy nastali, až v 9 kole kdy remizovali doma se Spartou Brno 3-3. Následovala výhra na ČFAC 9-0 a největší skalp soutěže přišel v dalším kole, kdy naši kluci dokázali porazit aktuálně první tým tabulky Dobšice 4-2. V závěru soutěže si připsali už jen 2 body za remízy v posledních dvou domácích kolech. V několika zápasech předvedli naši kluci dobré výkony, ale zakončení je asi největší slabinou. Nakonec naši dorostenci skončili na předposledním 13 místě s minimální ztrátou na 11 místo. Nejlepším střelcem dorostu je Hruška s 12 góly. Spíše než konečné pořadí nás těší fakt, že se nám dorostenci postupně zapracovávají do B a C týmu mužů. Což je pro náš klub důležité.

 Žáci starší

V podzimní části obsadili naši starší žáci pod vedením trenéra Marka Pospíchala a Marka Rehbergra třetí místo v okresním přeboru s 21 body. Navázali tak na dobrou sezónu z minulého ročníku. Zde jsme tedy s výsledky a předvedenou hrou spokojeni. Navíc v v týmu už pravidelně nastupují mladší žáci a vedou si dobře.

Žáci mladší

 A tým obsadil v tabulce OP krásné druhé místo  za vedoucí Višňovou. Zde naše výsledky stojí hlavně na účasti hráčů, které máme na střídavý start v SC Znojmo. Pokud jsou tito hráči k dispozici výkony a výsledky zcela určitě kvalitnější. Ovšem i ostatní hráči mají svojí kvalitu (Klaška, Špaček Veselý a další). Nejlepší střelkyni je Andrea Stašková ze 17 góly.

V B týmu mladších žáků pak dostávají příležitost všichni hráči daného ročníku plus hráči přípravky, aby si postupně zvykali na jiný fotbal jiný rozměr hřiště, počet hráčů a dalších věcí. B tým skončil po podzimu na posledním místě tabulky a je škoda, že si zatím nepřipsal žádný bod, i když by si jej v některých zápasech za bojovnost a nasazení zasloužil. Věříme, že trenér Klaška s týmem přes zimu zapracuje a na jaře se jeho svěřenci nějakého bodu dočkají. 

Přípravka A+B

A tým

Zde před sezónou převzal mužstvo Železný Milan a se svým týmem si v soutěži vede dobře. Tým obsadil druhé místo s 22 body. Nejlepšími střelci jsou Balík, Havliš a Železný M.. Všichni se už dokázaly střelecky prosadit i v mladších žácích.

B tým

Zde jsou hráči ročníku 2002 ale většinou 2003 a 2004. Trenérská dvojice Petr Železný a Daniel Ondra tak pracují s hodně mladým týmem a zápasy proti až o 3 roky starším hráčům výsledkově nezvládají, ovšem herně už prokazují své nesporné kvality.

Našim cílem však nadále zůstává získat zájem těchto nejmenších k fotbalu a sportu jako takovému a výsledky v této kategorii pro nás nejsou  prioritou.

Minipřípravka

Od září jsme v celkovém náboru klubu udělali jeden experiment a založili minipřípravku,kde jsou hráči už od 3 do 6 let. Během velmi krátké doby stoupnul počet těchto benjamínků z původních 5 až 6 téměř trojnásobně. Takže z této nejmladší kategorie v klubu jsme docela mile překvapeni.

Na závěr bych chtěl zde poděkovat trenérům hlavně pak trenérům mládeže za jejich prácí a všem kteří se podílejí na fungování v klubu.

 Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři