logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Ohlédnutí za podzimní části 2012 Okresního přeboru B týmu

Těšně před zahájením zimní přípravy jsme požádali trenéra B týmu Jardu Ludvíka o zhodnocení podzimní části. Ten vypracoval podrobnou zprávu i se statistikou.ludvikjaroslav

Po vynikající sezóně 2011/2012,kdy jsme vyhráli OP a dostali tak možnost postoupit do krajské 1.B třídy, jsme se po zralé úvaze rozhodli, že tuto možnost nevyužijeme. B-tým je pro náš klub důležitý kvůli zapracování mladých hráčů a zároveň možností na udržení herní kondice pro hráče A-týmu, kteří z jakéhokoliv důvodu nemají dostatečné vytížení v A-mužstvu a shodli jsme se, že OP je pro nás v tuto chvíli dostatečnou a kvalitní soutěží.

Tuto sezónu jsme opět chtěli „čeřit vodu“ v popředí tabulky, ale to se nám na podzim nedařilo. Bohužel nás čekalo postavit úplně novou defenzívu, protože ta úspěšná se nám skoro celá rozpadla. Pavelka z rodinných důvodů přešel do C-týmu, Logra trápila častá zranění a pracovní zaneprázdnění, kapitán týmu Poláček, hráč který je schopen odehrát jakýkoliv post a který je nesmírně důležitý i pro klima v kabině a jako jeden z mála se nebojí říci svůj názor,se na celý podzim zranil a nakonec Marek Mössmer, kluk odvádějící množství „černé práce“ pro okolí tolik neviditelné, ale pro mužstvo strašně důležité, zároveň výborně útočí z druhé vlny, je bohužel často pracovně zaneprázdněný, ale myslím si, že je jeho potenciálu obrovská škoda a doufám a věřím, že si sáhne do svědomí, znovu se nastartuje a najde v sobě chuť porvat se o ten fotbal více( věřím, že pro to udělá více ). Navíc jsem se rozhodl, že tuto sezónu dostanou co nejvíce příležitostí „naši mladí odchovanci“ – Šperl, Soukup, Dufek, Kafka, Drmota – jak doufáme hráči pro budoucnost klubu. Ale bohužel na začátku na nich bylo vidět, že přišli z dorostu, kde měli vše jisté. Přechod je pro ně těžký, chyběla jim větší snaha udělat něco navíc, vypadali, že jim je úplně jedno, jestli hrají nebo ne a i trochu větší pokory by některým vůbec neuškodilo. Naštěstí postupně přicházeli na to, že v mužstvu mají své místo, že nezáleží na věku, ale jen na výkonosti a postupně se z nich stali plnohodnotní členové týmu. Největším překvapením byl Kuba Kafka, kluk který začal v C-týmu, ale potom, co dostal ode mě první šanci, tak mi prostě nedal příležitost, abych ho už příště nepostavil. Jen věřím, že takto bude pokračovat dále a neusne na vavřínech. Lukáš Soukup, ten má veliké výkyvy,jeden zápas zahraje výborně, druhý vyhoří, ale u něho je problém s psychikou a jakmile se přestane bát „dospělých“, tak se jeho výkony zvednou. Jirka Dufek je hráč, který je se svou výbornou „levou“ schopný myslet na A-tým, bohužel zatím si to nesrovnal v hlavě a má velké mezery v přístupu k zápasu a tréninku. Michal Šperl jako jediný „z mladých“ naskočil do základní sestavy, ale bohužel pro něho brzo z ní vypadl a už se do ní nedostal – hodně mu chybí pokora a práce pro tým, má velmi solidní předpoklady na útočníka, je dobře silově a technicky vybaven…..ale bohužel „je svůj“, dokud nepochopí, že fotbal je kolektivní hra a že soustředěnost na mužstvo je daleko důležitější než různé parádičky, tak to bude mít těžké. Ještě bych chtěl zmínit jednoho mladého hráče s velkým potenciálem a to je Marek Bálka, který má všechno co má mít – je fyzicky i technicky na velmi dobré úrovni, měl by být ten nebo jeden z těch, který by měli v budoucnu převzít v B-týmu roli Milana Samka a otevřít si i vrátka do A-týmu,ale bohužel nám stojí na místě, pořád se nám nepodařilo z něho dostat ty jeho schopnosti.I u něho je jen jediný problém a to v hlavě. Musí už si to konečně srovnat a vzít odpovědnost na sebe a ne se jí pořád zbavovat a házet ji na jiné.

Teď v krátkosti k průběhu sezóny. Začátek nám docela skřípal, než se podařilo dát dohromady jádro B-týmu kolem kterého se točili hráči, kteří vypadli momentálně v A-týmu. Potom přišla velmi kvalitní střední pasáž, kdy jsme předváděli vynikající fotbal a soupeře přehrávali, bohužel ke konci soutěže na nás přišla velká krize, hlavně zapříčiněná přesunem Milana Samka a Dana Černého do A-týmu a tím se nám úplně rozpadla osa týmu, kterou se nám nepodařilo nahradit. Věřím, že hlavně v těchto posledních zápasech si mladí hráči uvědomili, že jaká dřina je ještě čeká, aby převzali vůdčí roli v týmu. Mužstvo má také velké rezervy v motivaci k zápasu, pokud jsme hráli s mužstvem z popředí tabulky, tak dodržovali kluci pokyny a makali celý zápas. Naopak u soupeřů nacházejících se v tabulce

pod námi docházelo k podceňování a nedostatečné koncentraci na zápas, což zapříčinilo zbytečné ztráty bodů. Nejhorší výkony jsme podali v zápasech s Jezeřanami, Olbramovicemi a Rakšicemi, naopak výborně jsme zahráli v Miroslavi, Jaroslavicích a doma s Práčemi, což byl náš asi nejlepší podzimní výkon, ikdyž jsme bohužel díky neproměnění obrovských šancí pouze remizovali.

Statistika podzimu:

8.místo 18 bodů při skóre 39:29

Střelci týmu:

11 – Samek M.

9 – Kubále

4 – Černý

3 – Soukup, Šperl

2 – Bálka, Škvařil

1 – Samek J., Ostrý, Rolník, Drmota, Mucha

Celkově na podzim nastoupilo za B-tým 32 hráčů:

Doválel – odehráno 1178 minut v 14 utkáních, Bálka 1146 (14), Mucha 1080 (12), Samek M. 971 (11), Dufek 858 (13), Soukup 784 (13), Kafka 672 (8), Černý 647 (8), Šperl 613 (13), Čech 605 (8), Zach 540 (6), Kubošný 494 (6), Kubále 450 (5), Škvařil 405 (4), Adámek 367 (5), Horák 360 (4), Rolník 360 (4), Logr 341 (5), Mössmer 313 (6), Dušek 285 (8), Drmota 226 (5), Vašíček 180 (2), Mařík 147 (2), Kotáb 135 (2), Samek J. 107 (2), Holzbauer 100 (2), Šplíchal, Drozd, Pavelka, Ostrý, Vítámvás 90 (1), Kalina 68 (1).

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři