logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Rozhovor s trenérem C mužstva

Pane trenére, jak hodnotíte podzimní část?

Něco se povedlo, něco bylo špatné. Třeba ta čtyřka z českého jazyka je náznakem k lepšímu. Rovněž byla dobrá zemědělská úroda. Na druhé straně mě zklamaly výsledky voleb, čekal jsem vítězství Sládkových republikánů.

Měl jsem na mysli fotbal….

Ale pane redaktore, fotbal souvisí se situací ve společnosti, to nelze oddělovat.

Tak dobře. Jak hodnotíte výsledky vašich svěřenců?

Stále mám v hlavě (a mám ji geniální) představu atraktivního fotbalu, který přinese radost samotným hráčům i divákům, kteří nás chodí v hojném počtu povzbuzovat a podporovat. Pokud se sejdeme v nejsilnější sestavě, hrajeme atraktivní fotbal, což je dané i kvalitou hráčů. Ale tím nechci snižovat výkony a zaujetí ostatních mých svěřenců. Přístup hráčů je dobrý, jenom bych ještě trochu více zapracoval na pozápasové regeneraci v kabině a v restauraci na hřišti. V tom vidím menší slabinu svého týmu. Ještě bych rád poznamenal, že hledáme vhodné masérky, protože někteří hráči bývají po utkání hodně unaveni.

Kdo vás zklamal a kdo vás potěšil?

Zklamáním jsou pro mě výkony Másla. Při jeho zkušenostech a výborné fyzické kondici bych čekal celých 90 minut jízdu od vápna k vápnu. Ale ne od vlastního malého vápna po vlastní velké vápno. Už se poohlížím po jiném stoperovi. Také mne zklamal Lupen, ze kterého jsme pracně udělali fotbalistu, a on dal nakonec přednost ženě a fotbal odsunul na druhou kolej. Radost mi udělal Vlčanen, který mi přislíbil, že se začne fotbalu více věnovat a bude častěji chodit na utkání.

Které utkání se vám vydařilo nejvíce?

Spokojený jsem byl s cestou k utkání do Dyje. Je jenom škoda, že nám tento krásný cyklovýlet celého týmu pokazilo počasí. A když myslím celého týmu, tak jsme bez výjimky jeli všichni na kolech. Včetně prezidenta, starosty, důchodců a dalších osobností společenského a politického života.

Hráčů máte v týmu dostatek?

Ano, hráčů je hodně, ale naštěstí se může 5x střídat, takže si zahrají všichni. Rád bych však mužstvo trochu omladil a proto mi je líto, že pravidelně nechce hrávat Darla, který má talentu na rozdávání. Očekávám příchod dalších posil – Taca, Rohák, Drda – takže konkurence v týmu ještě vzroste. Ale to není na škodu, protože počítám s přeřazením Másla do rezervy, Lupen asi posílí divizní Žďár, Teo se chce věnovat stavbě rodinného sídla, zdravotní důvody omezují Vencu Bulína….

Uvažujete o posilách?

Žádné posily nebudou, mimo již zmiňovaných hráčů „B“. Moje mužstvo tvoří bývalý hráči Oblekovic, kteří mají pro tým zapálené srdce, a tak to taky zůstane. Jinak odstoupím…

Psalo se o vás v souvislosti s Plzní…

Ano, také jsem to v denním tisku četl. Myslím si, že bych Plzni měl co dát. Ale prezident Berka mi vytvořil podmínky, které mne uspokojují, navíc vidím dlouhodobou perspektivu svého mužstva, nebyl důvod uvažovat o odchodu. Navíc jsem si zvykl na svých 10 malých Hostanů a přechod na Pilsner Urguell by mi nedělal dobře.

 

Zůstanete tedy věrný oblekovickému klubu??

No jistěéééééé…..Kam bych jinam chodil? Mám tady spoustu kamarádů, se kterými se rád stýkám. Mám tady však i nepřátele, ale diskuse s nimi mě posilují a posouvají dál.

Jaké jsou cíle?

To jsou takové pásky s černo-bílými čtverečky.

Myslel jsem cíle pro tuto fotbalovou sezónu?

Zlepšit důraz při volbě a promýšlet správně každý tah, abych s Kalimerem nebyl při hře v kartách Darlovi a Máslovi stále pro smích. Je potřeba se koncentrovat na každou hru, každá maličkost ovlivňuje celý zápas.

Pane trenére, je vidět, že fotbalu opravdu hodně rozumíte a žijete s ním celý den. Přeji vám i vašim svěřencům hodně úspěchů ve zbytku sezóny.

A také děkuji za rozhovor.

Nemáš zač, Járo….

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři