logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Hodnocení podzimní části B týmu trenérem Jardou Ludvíkem

Ludvik 160x200Hodnocení podzimní části sezóny 2014/2015 B-týmu v Okresním přeboru

Po 14. odehraných zápasech skončilo mužstvo na 5.místě se ziskem 22 bodů při 7 výhrách, 1 remíze a 6 prohrách s aktivním skóre 37:27.
Do zápasů naskočilo celkem 36 hráčů, z toho 10 dorostenců:

Odehrané minuty:
Kotáb 1080, Mucha 180, Kafka 1197, Bálka 1260, Veselý 180, Horák 337, Mössmer 824, Samek 665, Doválel 741, Dufek 682, Kubále 466, Poláček 906, Černý 357, Vašíček 90, Benda 726, Dušek 958, Rolník 450, Pavlík 733, Šplíchal 90, Škvařil 80, Železný 8, Záviška 90, Kolegar 90, Procházka 90, Baláž 101, Pavelka 1.

+ dorostenci: Doubek 423, Raška 273, Németh 199, Kordula 130, Fryš 86, Doleček 104, Švéda 155, Nemáš 35, Moravec J. 24, Rehberger T. 6.

Střelci:
Dufek 5, Kubále 4, Samek+Černý 3, Mössmer + Fryš + Dušek + Rolník + Škvařil + Procházka 2, Horák + Doubek + Németh + Doválel + Vašíček + Benda + Pavlík + Záviška + Švéda 1

Před podzimní částí jsme si dali cíl umístit se do 5. místa, což jsme sice splnili, ale já jsem trochu zklamaný, protože jsem čekal ještě lepší umístění a více získaných bodů. Toto mužstvo má určitě na víc. Co se na druhou stranu povedlo, tak to je náš směr, více zapojovat mladé hráče a 10 dorostenců nastoupivších do zápasů je toho důkazem.
Vytvořila se výborná kostra týmu, která se doplňovala hlavně dorostenci a v několika případech hráči Áčka.
V zápasech jsme si byli schopni vytvářet spoustu šancí, bohužel po odchodu Vašíčka nám nezůstal v mužstvu jediný klasický útočník-střelec a bylo to hodně znát, protože to co jsme dokázali kolikrát neproměnit, to bylo neuvěřitelné a hodně bodů jsme díky naší "jalové" koncovce ztratili. Na druhou stranu se otevřel prostor ostatním, hlavně mladým hráčům, kteří získávali zkušenosti v těžkých zápasech. Pozitivní bylo i to, že se kluci konečně naučili hrát bez Milana Samka, který často chyběl ze zdravotních důvodů. Vždy, když je na hřišti, je pořád obrovsky platný a pro mužstvo nepostradatelný, ale poprvé v této sezóně jeho neúčast v zápasech brali kluci jako fakt a vůbec je to neomezovalo. Je to další známka toho, že vytvořili výborné mužstvo, které se vůbec neoslabí až za 5 let Milan Samek ukončí kariéru...
Co je u mužstva problém, je koncentrace na některé zápasy. Se silnými soupeři jsme předváděli vynikající výkony a nasazení, bohužel s mužstvy střední a spodní části tabulky jsme měli výkonostní výkyvy, hlavně v přístupu k utkání a to nás stálo více bodů.
Nejlepší utkání jsme sehráli s Moravským Krumlovem a Mikulovicemi, obrovské nasazení a bojovnost vedlo k vítězství v Jaroslavicích, kde jsme 75 minut hráli v 10 lidech. Na druhou stranu jsme absolutně ztratili 6 bodů v zápase s Dobšicemi a Hostěradicemi, kdy jsme prohráli z dvoubrankového vedení a to byly ty zápasy, kdy nám chyběl střelec typu Vašíčka, protože šancí jsme měli v těchto zápasech hodně. Ale zase v těchto utkáních hrálo hodně mladých hráčů a byla to pro ně obrovská škola, což ztrátu těch bodů vyvažuje.
Největší zklamání podzimu je pro mě výkon v Rakšicích a dodnes je mi zle ze vzpomínek na tento zápas. Ale uznávám zase, že mužstvo má jednou za čas nárok na takový propadák, jsou to normální lidé...s tím se musí počítat.

Pár slov k některým hráčům:
Kotáb - šel obrovsky výkonostně nahoru a je jen na něm, jestli udrží tuto laťku, co si nastavil. Chce to jen tvrdě pracovat, jakmile občas vypustí trénink, tak jak on to umí, vymstí se mu to. Je momentálně jasná jednička v B-týmu a zasloužil se o to sám svými výkony a přístupem. V mnoha zápasech nás podržel a vyvaroval se zbytečných chyb. Co mu chybí a musí na tom pracovat, je pokora. Jakmile se mu daří, je neskutečně sebevědomí a to mu škodí. Tyto jeho "excesy" mu mohou škodit a i když se nedaří, musí být na prvním místě pokora a úcta k soupeři a spoluhráčům.
Mucha - jeho přístup je pro mě zklamáním. Dlouhé roky pořád chytal a teď se dostal do situace, že Kotáb ho jednoznačně výkonostně předčil a Tomáš M. toto neunesl. Hledal chybu jinde než u sebe, na tréninku dřel makal, snažil se, ale tak jako Kotáb čekal dlouho na svou šanci a nedostával ji a přesto vydržel, tak musí Mucha čekat. Ten na rozdíl od Kotába tu šanci dostal a bohužel si toho nevážil. Má před sebou zimní přípravu a začínají oba na stejné startovní čáře, takže je jen na něm, jestli je ochoten podstoupit tento souboj a všem ukázat, že on je ten lepší, který má chytat.
Kafka - to je hráč, který bude okolím vždy nedoceněný, ale pro mě a mužstvo naprosto nepostradatelný. Jeho přístup a nasazení je neskutečný, je to bojovník, který nevypustí jediný souboj. Potřebuje jenom pořád trénovat a půjde ještě nahoru.
Bálka - strašně poctivý kluk, který své nejlepší zápasy odehrál jako obránce. A to je ten problém. Vnitřně se s tím neztotožňuje a chtěl by hrát jinde...bohužel toto myšlení ho brzdí a limituje, protože fotbalista je výborný, ale u něho je problém v hlavě a jeho výkonost tím strašně klesá. Je to velká škoda, ale věřím, že si to časem uvědomí a ještě svůj talent ukáže více než doteď.
Mössmer - šel výkonostně velmi nahoru. Pro mužstvo je strašně platný. Když chce a má to v hlavě srovnané, tak je zápas v jeho režii. Na druhou stranu se kolikrát na hřišti "zašívá" a potom ubližuje jak sám sobě, tak týmu. Pokud bude více trénovat a pracovat na svém přístupu k zápasu má otevřenou cestu do Áčka a dle mého názoru tam velmi brzo bude, ale to je teď jen na něm.
Dušek - další poctivý kluk, který má své důležité místo v týmu, ale také další, kterého brzdí "v rozletu" hlava. Má velké předpoklady, ale právě ta jeho hlava je příčinou toho, že pořád přešlapuje na místě. Je to výborný fotbalista, ale nedokáže udržet výkon po celý zápas, pořád se pohybuje ve "vlnách"...chvíli dobře, chvíli špatně. Potřebuje se uklidnit, více si věřit a bude to dobré.
Poláček - tak to je momentálně naprosto nepostradatelný hráč. To jaký má přístup a chuť do hry se svými zdravotními patáliemi, to je obdivuhodné. Jen doufám, že ještě dlouho vydrží a pomůže těm mladým klukům v jejich další kariéře. Výhrady mám k jeho občasnému chování na hřišti, více musí udržet emoce na uzdě, musí být mladým příkladem.
Doválel - další hráč, ze kterého by si měli vzít mladí příklad. První polovinu sezóny měl výbornou, ale potom hlavně díky zdravotním problémům vypadl ze sestavy. Přesto byl vždy připraven pomoci a bez řečí akceptoval ve svém věku roli náhradníka - kloubouk dolů před jeho přístupem.
Benda - to je taková má noční můra. Libor je schopen odehrát dobrý zápas, ale musí chtít makat a jezdit "po prdeli". Bohužel zatím si chce jít jen zahrát a pak to taky tak vypadá. Je vidět, že má fotbal rád, teď jen musí pochopit, že nemá takový talent, který mu umožňuje hrát bez nasazení a agresivity. Pokud si toto uvědomí, tak bude mít zcela určitě své pevné místo v sestavě.
Dufek - svou pílí se dostal do Áčka a dostal se tam takovým způsobem, že byl v druhé půlce sezóny jedním z nejdůležitějších hráčů. Je jen na něm, jak dlouho tam bude. Pokud se bude starat jen o hru a zklidní své "negativní emoce", tak tam bude navždy. Jestli ale bude často podrážděný a ublížený, tak brzo spadne na "hubu". Ale věřím a vím, že je tak rozumný, že to nedopustí a všem ukáže, že má a bude mít v Áčku vždy pevné místo.
Dorostenci - tady nechci jmenovat, beru je jako celek. Mají talent, musí si ale vše srovnat v hlavě. Hodně z nich může už hrát stabilněji za Béčko, ale moc se jim nechce a to je velká škoda. Pořád berou hodně věcí lehkovážně a jejich přístup je kolikrát mizerný, ale snad si to zavčas uvědomí.
Chtěl bych jim poděkovat a přeji si, aby v jarní části sezóny více CHTĚLI!!!

Děkuji Honzovi Lattnerovi a Lukáši Kalinovi, protože spolupráce s nimi byla dobrá a myslím, že to pomohlo oběma stranám. Věřím, že takto budeme pokračovat i dále a ještě lépe.

Na závěr tohoto hodnocení, bych chtěl všem oznámit jedno mé rozhodnutí.
Už několik let jsem neměl volný víkend a nastala doba, kdy jsem cítil velkou potřebu toto vyřešit. Mé pracovní vytížení a snaha věnovat se více mým dětem, mě donutila rozhodnout se, jakým způsobem a jestli budu vůbec dále v klubu pokračovat. Nakonec jsem se rozhodl své působení v klubu omezit jen na jeden tým.
Dospěl jsem k tomu, že po podzimní části ukončím své působení u A-týmu a budu se dále věnovat jen B-týmu. U A-týmu jsem dokázal asi maximum toho, co jsem mohl, poznal jsem spoustu skvělých hráčů a hlavně skvělých kluků, kteří mě do života hodně dali, ale i hodně vzali. Nemám už takovou motivaci něco si dokazovat ve vyšší soutěži. Naopak velmi mě chytla v poslední době práce u B-týmu, vytvořila se výborná kostra týmu, hodně se doplňuje mladými hráči a vidím, že cesta kterou jsme se rozhodli jít, má smysl...tedy vychovat vlastní hráče do A-týmu, tak jako se to povedlo u Jirky Dufka. Člověka nabíjí ta chuť a ten posun ve výkonosti, navíc to není tak časově náročné.
Děkuji všem klukům v Áčku za ty roky s nimi a lituji všechny v Béčku, že se mě zatím jen tak nezbaví a že budou poslouchat pořád mé vyčitky a křik.

Díky T. Pěnkavovi za spolupráci s ním, L. Berkovi, že vybudoval tak skvělý klub a co všechno pro něho dělá a M. Samkovi za jeho "černou a obětavou" práci pro klub.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři