logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

26.kolo Mikulovice – IE Znojmo B 2:0 (1:0)

Branky: 12´Fiala, 70´Fojtík

Sestava a hodnocení utkání:

Kotáb – Kafka, Doválel, Šplíchal – Doleček(71´Rehberger), Fryš(46´Šťáva), Blažíček(68´Raška), Benda – Németh(73´Moravec Z.), Mössmer, Pavlík

Dnešní výkon mého mužstva jsem si neskutečně užil. Všechno na co jsme se v kabině připravovali, kluci splnili do puntíku. Mužstvo dřelo, bojovalo, hrálo rychlý, agresivní a zároveň kombinační fotbal. Jenom ta nevyzrálost nás srážela. Měli jsme velké množství brejků a přečíslení, ale bohužel předfinální a finální nahrávka našim dorostencům dnes nešla, ale není divu… jsou mladí a potřebují se vyhrát a přesně proto máme takový skvělý B-tým. Je velká škoda, že vždy byl míč v důležité fázi na kopačkách našich mladíků a ne u někoho zkušenějšího, mohlo to vypadat úplně jinak. Tolik přečíslení 3 na 2,…ach jo… Navíc jsme při zakončení většinou trefili místo, kde stál domácí brankář. Ale věkový průměr necelých 22 let (a to jen díky opět v dnešním zápase vynikajícího Doválela, protože jinak jsme se dostali těsně nad 20 let) je bomba!!!  To je ta cesta, kterou potřebujeme. První branku jsme dostali po naprosto zbytečném faulu v blízkosti naší šestnáctky, kdy stál hráč zády k naší bráně, obsazený, nemohl nic dělat a stejně jsme si museli „ulevit“. Zkušený Fiala  potom krásně trefil. Druhou branku jsme dostali po situaci, kdy mladý Raška mohl jít sám na bránu, ale právě ta jeho nezkušenost zapříčinila zbytečnou ztrátu míče a rychlý kontr domácích, navíc s přehledem proměněný.  Oba týmy dnes chtěli hrát fotbal, užili jsme si to, navíc se většinou známe, tak to proběhlo „docela“ bez emocí. Neodpustím si jen poznámku k jednomu domácímu hráči, který kde může tak rozdá, ale absolutně nic nepřijme a na to, jaký je to fotbalista, mě to mrzí. Zákrok, který předvedl na konci se občas stane a vím, že určitě nechtěl zranit, ale to chování a urážení po takovém zákroku, nechápu, navíc když takových zákroků předvedl za svou kariéru několik. Na druhou stranu každé mužstvo potřebuje takového hráče, i my máme takové, ale fotbalově mu nesahají ani po kotníky, proto tomu nerozumím. Navíc v tomto sportu je kontakt důležitá součást hry a podle mě je základní pravidlo – umíš rozdát, tak i musíš umět i přijmout….       Smekám před naším týmem za dnešní výkon a přístup k utkání. Vůbec mě nevadí konečný výsledek, to co kluci předvedli na hřišti, předčí jakýkoliv stav na konci zápasu.   Jen bych byl rád, kdyby tito dorostenci neusnuli na vavřínech a dál chtěli na sobě pracovat, tento výkon jsou schopni občas zopakovat, ale bez úplně jiného přístupu nejsou schopni pravidelně opakovat!!!  Všichni dnes hráli dobře, ale neodpustím si vyzdvihnout jednoho hráče – mladý Jarda Blažíček (ročník 99) předvedl neskutečný výkon, byl jsem z něho opravdu nadšený. Je pravda, že jsem dlouho přemýšlel, jestli tak mladého hráče postavit, řešil jsem i s trenéry dorostu, ale nakonec jsem rád, že jsem do toho rizika šel, že jsem udělal to rozhodnutí, protože ten kluk předvedl obrovský výkon.

Chtěl bych touto cestou poděkovat vedení Mikulovic, že byli ochotni přistoupit na přeložení zápasu a vyšli nám vstříc. Nemuseli to udělat a přesto byli vstřícní a to se v dnešní době moc nevidí.

Přeji jim mnoho úspěchů v jejich plánech pro další sezónu a slibuji jim, že jim to co nejvíce ztížímeJJJ


 

 

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři