logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Ohlednutí za jarní části dorostu

O víkendu nám odstartuje další fotbalová sezóna 2014/2015. Ještě než zahájí se v článku ohledneme za jarní částí dorostu, která nedávno skončila a podíváme se, co nás v nové sezóně čeká.

Hodnocení jarní části dorostu krajské soutěže trenérem Milanem Samkem

Podzim

14 zápasů     5 výhra       2 remíza     7 prohry     37-47     17 bodů         8 místo

Jaro

12 zápasů     1 výhra       3 remíza     9 prohry     25-59       6 bodů        13 místo

Celkem

26 zápasů     6 výhra       5 remíza     15 prohry     62-106   23 bodů     10 místo

               

Hodnocením jarní části bych začal tím,co jsme si dali jako cíl pro jarní část (psáno v podzimním hodnocení).

 V jarní části se pokusíme zlepšit obranou fázi týmu, celkovou organizaci hry a posunout se bodově do horní poloviny tabulky.

Z těchto cílů se nám bohužel nepovedlo zlepšit ani obranou fázi ani se bodově posunout v tabulce výš. Na druhou stranu jsme získaly přehled o tom, jak se hráči chovají v krizových situacích a kdo jak k fotbalu a samotnému týmu přistupuje v době, kdy se nedaří.

Vstup do sezóny jsme začali remízou doma s Kahanem v oslabené sestavě doplněné staršími žáky jsme bod doslova vydřeli. Ve druhém utkání jsme prohráli vysoko v Příměticích a navíc přišli o útočníka Žižku, který tak na jaře skončil. Jak moc nám chyběl směrem do ofenzívy se ukázalo v následujících zápasech. Doma s Unanovem jsme za stavu 1-0 neproměnili pokutový kop a místo vedení 2-0 jsme utkání nakonec prohráli 1-3. Následovala porážka 2-5 v Miroslavi ve špatných povětrnostních podmínkách. Další domácí utkání proti Horním Kounicím jsme měli luxusně rozehrané, kdy jsme vedli 2-0 a následně 4-1. Přesto jsme utkání zremizovali 5-5. Tým se dostal do krize, která se zápas od zápasu prohlubovala. Nezvládali jsme hlavně úvody a první poločasy zápasů, kdy bylo většinou do 45minuty o utkání rozhodnuto. Herní zlepšení bylo vždy ve druhých poločasech ovšem to už soupeř většinou neměl takovou koncentraci. V závěru soutěže jsme se začali logicky propadat tabulkou dolů. Když jsme pak ve 22.kole vedli v poločase v Pohořelicích 2-1 a utkání nakonec 5-2 prohráli bylo jasné že nás čeká těžký boj o záchranu. Ten jsme začali doma s Novosedlami remízou 2-2, kterou nám vystřelil z trestného kopu v 84 minutě nejmladší hráč týmu Pěnkava. Následovala ostudná porážka 0-8 v Dobšicích. V předposledním kole jsme se doma proti Hustopečím v přímém souboji o záchranu neuvěřitelně semkly (na utkání se dostavilo 18 hráčů) a zápas zvládli vítězstvím 6-1 a zachránili se tak v soutěži. Paradox byl, že to bylo naše první a poslední vítězství na jaře.

 V jarní tabulce se do listiny střelců zapsalo hned 10 hráčů. Nejproduktivnější z nich byl Petr Nemeth s 8 góly a Jakub Doleček se 3 góly. Ostatní se zapsali jedním až dvěma zásahy.

 Plusy jarní části

-Záchrana v soutěži

- Výkony zaskakujících starších žáku Blažíček, Jaroš Pěnkava,

-I přes velmi špatné výsledky došlo v závěrečné části k semknutí týmu

-Někteří hráči roč. 96 a 97 nastoupili za B tým mužů v OP

Mínusy jarní části

-Zranění útočníka Žižky

- Nejvíce obdržených branek v soutěži (106!!) a potažmo v jarní části (59!!)

-Nezvládnuté domácí zápasy s Unanovem a Horními Kounicemi ve kterých jsme měli naplno bodovat podle průběhu, jak se zápas vyvíjel.

 Překvapení jarní části

Výkony v závěru jarní části nastupujícího Tomáše Pěnkavy r.99

Velmi pozitivní je, že celé mužstvo zůstává pohromadě. Navíc se tým podařilo ještě posílil o další hráče jako Martina Fryše z 1.SC Znojmo. Ze starších žáku roč. 99 se do týmu vrátili taktéž z 1.SC Znojmo Tomáš Pěnkava, Jarda Blažíček, Marcel Novák a Tomáš Rehberger. Z hostování v Dobšicích se vrátil Zdeněk Moravec. Po zranění začal znovu trénovat Jirka Žižka. Ze starších žáku r.99 přišli další 4 hráči.

Do nové sezóny 2014/2015 vstupuje dorost s několika organizačními změnami. Především se přihlásili dva dorosty do soutěže. A dorost Krajská soutěž a B dorost Okresní přebor. Všichni hráči v kádru tak budou mezi sebou mít větší konkurenci a hlavně budou dostatečně herně vytížení.

Pozici šéftrenéra dorostu obsadí Milan Samek. Hlavním trenérem obou týmu bude Jan Lattner, který má na starosti tréninkové jednotky, přípravu na jednotlivá utkání a vedení zápasů. Jeho asistenty jsou Lukáš Kalina pro A tým a Marek Pospíchal pro tým B. Na pozici vedoucího mužstva bude Marek Rehberger a členem realizačního týmu Jan Doubek.

V soutěži se nově utkáme s týmy Mikulova a Višňového. Naopak nebudeme hrát s Hustopečemi a Křepicemi. Jinak zůstává skladba našich soupeřů stejná jako v minulém ročníku.

Hracím dnem A týmu dorostu budou nedělní odpoledne.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři