logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

14. kolo FK Znojmo - TJ Sokol Tasovice 5:1 (2:1)

 

Góly: Rytíř 2x, Tejkal, Horecký, Kaláb

...více foto zde

Sestava a hodnocení zápasu:
Rybníček [K] - Sýkora, Košíček, Procházka, Svoboda - Lichevník, Horecký, Kaláb, Koukal - Tejkal, Rytíř
Střídání: Kaidl, Buchtela, Wrana, Vaněk
Na úvod jarního kola nás čekalo znojemské "derbíčko" o čelní pozice v tabulce s rivalem z Tasovic.
Na podzim jsme zápas těsně vyhráli 2:1 a tak jsme chtěli opět uspět. Trochu nás limitovaly jarní prázdniny a zranění ale kluci odmakali zimní přípravu a tak jsme věřili že bychom to mohli zvládnout.
Začátek zápasu byl z naší strany dost nepřesný ztráceli jsme lehké míče a zbytečně se dostávali pod tlak. Bylo vidět, že oba týmy mají natrénováno na umělkách a s pažitem se v úvodu zápasu seznamují. Postupně jsme hru vyrovnali a začali se rodit šance.
V 17. minutě jsme se mohli radovat poprvé. Obrana rychle vyjela míč posunula na útočníky, Ondra Rytíř poslal Tejkyho do úniku a ten se nemýlil 1:0.
V 25. minutě jsme zahrávali přímý kop, Tade to kopl výborně k tyči, ale naše radost byla předčasná pouze se rozvlnila boční síť. Ve 30. minutě se radovali poprvé hosté a jak jinak gól jsme dostali z rohového kopu kdy jsme špatně pokryli vysoké hráče Tasovic 1:1.
Na zlepšení bránění rohů stále pracujeme, ale jde to pomalu, výšková převaha nám do karet taky zrovna nehraje.
No naštěstí jsme soupeře nenechali dlouho radovat, přišla 36. minuta a Tejky napřáhl k "pumelici" a brankář hostí jen vyrazil, míč se dostal k Ondrovi a následná důrazná dorážka byla již gólová 2:1. Do poločasu bylo z obou stran vidět ještě pár pohledných akcí výsledek se však již do přestávky nezměnil.
Do druhé půle jsme udělali změny v rozestavení a ty se ukázaly jako rozhodující. Popisovat je nebudeme neb nás čtou nejen naši fanoušci ale také budoucí soupeři a tak nebudeme odkrývat "karty." Určitě tuto variantu, a nejen tu , ještě v průběhu soutěže použijeme.
V 55. minutě jsme rozehrávali Tadem roh, ve vápně se nejlépe zorientoval Tom Horecký a šli jsme do trháku 3:1. Hned v 57. minutě opět Tom našel přihrávkou na hranici velkého vápna Ondru, a ten rozvlnil Tasovickou síť počtvrté 4:1. I když se soupeř snažil ještě z výsledkem něco udělat (času bylo dost), naši kluci to dohráli výborně, dobře dostupovali a soupeře nepouštěli do šancí. V závěru se zdálo že máme více sil a v 90. minutě tečku za zápasem udělal po centru Tejkyho parádní střelou Kuba Kaláb 5:1.
Výsledek vypadá parádně, nerodil se však vůbec lehce a Tasanda ještě v soutěži ukáže svoji sílu. Za předvedený výkon je pochvala našich borců namístě včetně našich věrných vanoušků, radovat se můžeme jen chvíli, v sobotu zajíždíme k nepříjemnému soupeři do brněnských Střelic kde domácí hrají od podlahy a to je vždy nepříjemné, navíc si v minulém kole odvezly 3 body od našich sousedů z Dobšic za výhru 3:2.

Hodnocení trenéra:
Důležitý zápas proti jednomu z nejsilnějších týmů v soutěži, obzvlášť na úvod jarní části. Nicméně to byl jen první krok k našemu cíli a i všichni ostatní soupeři nám nedají nic zadarmo.
Jdeme zápas od zápasu a nyní se plně soustředíme a připravíme na nepříjemný venkovní zápas v Střelicích.

Trenéři: Rytíř Hynek, Svoboda Petr

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři