logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

2. kolo - FK Znojmo C - Olbramkostel: 6:2 (2:0)

Sestava: Papai, Benda ©, Číhal, Doválel, Poláček O., Pavelka, Bulín, Klaška, Svoboda, Dočekal, Poláček M.

Náhradníci: Duhajský, Pavlů, Balada

Trenér: Samek J.

Asistent rozhodčího: Kaidl Luboš

Góly: Klaška 2x, Číhal 2x, Poláček O., Doválel

Hodnocení Filip Papai (brankář áčka):

Do posledního zápasu podzimu jsme nastoupili v takové “rodinné sestavě”, kdy jsme vyhověli požadavkům Poláčkovic klanu a vpustili na hřiště bratry Ondru s Martinem alias Drdy s Rejskem (Same, kde je má slíbená půlka provize?). Kvůli neustále přibývajícímu počtu fotbalových fanynek nechybělo v základu trio metrosexuálů, kteří spolu pravidelně na zápasy jezdí vozem Renault, se speciálně upraveným znakem na jeho přídi – Venca, Kempa a Filda. Těmto modelům se samozřejmě jako vždy snaží vyrovnat věčně střídající Lupen, který kvůli své sebestřednosti zranil Fildu před zápasem a odmítl mu donést do branky vodu. Do zápasu jsme nevstoupili vůbec špatně a soupeře jsme dostávali pod tlak a zahrozili jsme několika slibnými šancemi. Chyběla nám však razance. Naštěstí jsme dnes měli Kempu, kterému to střílelo už při rozcvičování a tuto formu potvrdil v 15. minutě pěkným gólem. Následně jsme se nechali trochu ukolébat, a i hosté si začali vytvářet nebezpečné šance, jež však vyřešila obrana, potažmo Filda s Jéňou, kteří se postarali o likvidování soupeřových šancí. 7 minut před koncem prvního poločasu jsme dali druhý uklidňující gól a tak se šlo do kabin za pohodového stavu 2:0.

Do druhé půlky nastoupil tým invalidů a někteří se svými vozíčky snad zůstali v kabině. I když došlo ke střídání, tak na hřiště nenastoupili vůbec špatní hráči, ale my jsme si prostě mysleli, že zápas v klidu vyhrajeme. Kdo totiž druhou půlku neviděl, tak neuvěří a řekne si, že výsledek hovoří za vše a jednoznačně. Byli jsme naprosto bez pohybu a místo toho, abychom si aspoň stoupli na velké vápno, tak jsme odpočívali na půlce a nechali jsme obranu napospas soupeřovi. Soupeř toho využíval a inspiroval se filmem “Tanec s vlky”, kdy na nás pořádal nájezdy jako indiáni na bizony. Padali jsme k zemi jak fyzicky, tak psychicky, ale soupeř na jednoho bizona zapomněl…. Tím byl Filda, náš štít a zachránce.... (Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…)

Po zápase padlo několik tipů ohledně počtu šancí, které zlikvidoval, žádný však nebyl správný. Opravdové číslo by totiž vzniklo součtem všech těchto tipů, a to sem ani nemohu napsat, jelikož máme i méně inteligentní čtenáře, kteří do tolika ani počítat neumí. Všechny šance se nedají ani popsat, ale byli jsme pod obrovským tlakem, který Filda zvládl jen díky skvělému obecenstvu za svoji brankou v druhé polovině v čele s neskutečným Šantykem. Odolávali jsme opravdu dlouho, ale v 73 minutě Filda vyrazil samostatný nájezd hostujícího útočníka a míč se odrazil na velké vápno k dalšímu, pro něhož nebyl problém již skórovat. Za toho stavu se soupeř zvedl, dále utočil, vytvářel si šance, ale naštěstí je vždy na poslední chvíli zmařilo trio Filda, Kempa nebo Jéňa. Následně přišla nejdůležitější branka utkání, kterou vsítil opět Kempa a dal na uklidňujících 3:1. Hosté už se na moc nezmohli, jelikož my, na co jsme šáhli, to jsme dali (až na Davida Baladu, který musel uhradit nový balón, jelikož jeho střela skončil v právě prolétajícím rogalu). Zde musím použít slogan mého pana trenéra z Áčka – dali jsme hostům lekci z produktivity. Na závěr nám ještě hosté dali jednu branku, ale to však za stavu 6:1 a upravili na konečných 6:2.

Mrzí mne, že nemohu dopodrobna popsat veškeré šance a události na hřišti, ale to bychom tu byli dlouho. Největší chválu se mi dostalo od hostujícího záložníka, který mne poslal do prdele a poprosil, abych už vystřídal, jelikož Neuer má být jenom v televizi, a ne v Oblekovicích. Další dík patří Jardovi Ludvíkovi, který Fildu z áčka uvolnil, a potvrdil tím dobrou spolupráci mezi mužstvy. 

Řekli po utkání:

Trenér Sam - Dnes vyzvednu tři hráče, kteří mají největší podíl na našem vítězství - Kempu za jeho střeleckou pohotovost (vstřelil 2 branky), Petra Čihala za rychlost a dravost (vstřelil též 2 góly).Hlavním hrdinou je ovšem Filda, který během zápasu pochytal snad 10 vyložených gólových šancí hostů. V životě jsem nic podobného neviděl.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři