logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

21. kolo - FK Znojmo C - Hatě B - 5:4 (1:3)

Branky: 24. Doválel Aleš, 60. Dočekal Dalibor, 65. Dočekal Dalibor, 71. Dočekal Dalibor, 82. Lattner Jan - 38. Cileček Matouš (pen.), 41. Beno Petr, 43. Petrovka Honza, 67. Kochan Bronislav (pen.)

Rozhodčí: Laštůvka Dušan

Sestava: Bula Radek - Pavlů Lubomír, Benda Martin (K), Hellinger Jaroslav (70 - Skopal Přemysl), Doválel Aleš - Mössmer Michal, Truhlář Radek (69 - Lattner Jan), Duhajský František, Pěnkava Tomáš (77 - Doubek Jan), Dočekal Dalibor, Benda Libor.

21. kolo jsme po vzájemné dohodě předehrávali již v pátek a to z důvodu konání kulturních akcí - Otevřené sklepy Nový Šaldorf a Vrbovec. Na perfektně připraveném trávníku jsme začali celkem aktivně a ve 24 minutě jsme se ujali vedení po brance "Roháka" - 1:0. V 38. minutě zaúřadoval pan rozhodčí. Franta Duhajský v pokutovém území zasáhl míč rukou. O tom nebyla diskuze. Otázkou však je, co má hráč udělat, pokud na něj ze dvou metrů vystřelíte a nechcete být zasažen např. do oblasti břicha. Zřejmě je třeba se nechat regulérně sestřelit. Pokud se snažíte vyhnout a trefí vás to do ruky, je to penalta. Škoda, že není pořízen videozáznam. Navíc písknutí do píšťalky přišlo asi s 3. vteřinovým zpožděním. Samozřejmě, rozhodnutí je vždy na rozhodčím. A to je kámen úrazu. Protože pokud by se nechalo v pravidlech (jako to bylo dříve), že jakákoliv ruka, ba i nastřelená, je prostě přestupek, tak by se zamezilo zbytečným diskuzím, hádkám a emocím. Což tedy v tomto případě rozhodně přišlo. Po tomto rozhodnutí soupeř proměnil se štěstím pokutový kop a bylo srovnáno. To ale nebylo v prvním poločase vše. Naše emoce a diskuze s rozhodčím naši hru totálně rozhodily a ve zbytku poločasu nám soupeř vsítil další dvě branky - 1:3. Za tohoto stavu se šlo do kabin a po cestě si pan rozhodčí vyslech nehezká slova.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním zkusit alespoň vyrovnat. Což se nám i podařilo. V 65. minutě bylo srovnáno po krásných zakončeních Daldy. V 67. minutě však přišla povzbuzující pilulka. Radek Truhlář fauloval ve vápně a soupeř kopal další penaltu, kterou proměnil a tak opět vedl 3:4. Protože jsme měli těžkou zimní přípravu, vrátilo se nám vynaložené úsilí a v 71. minutě jsme opět Daldou srovnali na 4:4. Dalda tak dovršil čistý hattrick a mohl přemýšlet, jestli si vzal na hřiště peněženku. Nutno říci, že většinu týmu už na konci zápasu chytaly křeče a pokoušel se infarkt. Ovšem v 82 minutě se zcela nečekaně před brankou soupeře ocitl v bleskurychlém náběhu Honza Lattner a neuvěřitelným kopem uklidil prudký střílený centr, který naservíroval z pravé strany po úniku Libor Benda. Zbytek zápasu jsme odehráli "na krev", ale podařilo se výsledek udržet.

Zápas byl plný emocí a především diskuzí s rozhodčím, ale i se soupeřem. Ten chtěl odpískat minimálně další dvě penalty, což na konci zápasu rozhodčí klidně mohl. Např. nastřelená ruka v 85 minutě byla daleko jasnější, než první odpískaná penalta. Na druhou stranu např. faul na Jardu Hellingera byla jasná červená karta. Na sobotní kulturní akci pak musel být Jarda vozen od sklepa do sklepa trakařem a nestihl tak ochutnat všechny zamýšlené vzorky.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři