logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

25. kolo FC Miroslav – FK Znojmo A 1:2 (1:0)

Góly: Pěnkava, Blažíček

Sestava a hodnocení zápasu:

Polepil – Procházka, Železný, Slabý, Tejkal, Lichevník, Blažíček, Veselý, Lehocký , - Németh, Vašíček,

Střídání: Kubále, Pěnkava, Benda, Vaněk,

Komentář

Před dnešním utkáním jsme řešili hodně absencí a do základní sestavy tak naskočili tři dorostenci (16 a 17 let). Zápas jsme začali aktivně už ve 12 minutě se ocitl v 100% šanci Vašíček, ale svoji šanci promarnil. V první půli jsme byli aktivnější měli lepší pohyb a drželi častěji míč na svých kopačkách. Šance jsme si vytvářeli hlavně po přesných kolmých přihrávkách od Slabého. Ve 34. minutě se dostal do velké šance Németh, kterého vychytal domácí gólman Konvalina. Naše obrana fungovala celý první poločas na výbornou a nepustila domácí tým do žádné šance. Jen ve 44. minutě zaváhala a z ofsajdové pozice šel sám na branku domácí Šenkyřík obešel Polepila a poslal domácí do vedení.

Začátek druhé půle byl pro nás velmi špatný ve 46. minutě dali domácí týč, ve 47. minutě břevno a v 50. minutě zahodili domácí svoji gólovku do třetice. Domácí se soustředili na zabezpečenou obranu a čekali na brejkové situace. V 60. minutě pak vychytal sólový nájezd z půlky hřiště Polepil a zavelel tak k obratu v utkání. Běžela 64. minuta z pravé strany unikl Veselý, který přesným centrem našel ve vápně střídajícího Pěnkavu a ten uklidil míč z voleje k tyči 1:1. O 10 minut později vysunul na pravé straně Lichevník Procházku do vápna, jeho následná přihrávka našla ve vápně volného Blažíčka a ten už věděl kam s míčem 2:1. Hosté pak museli přidat na aktivitě. Nám se otevřela obrana a pojistku na kopačce měli Vašíček a následně Kubále, ale jejich šance skončili těsně vedle Konvalinovi branky.  Když pak domácí zahodili v 85. minutě šanci na vyrovnání, odvezl si náš tým všechny tři body z Miroslavi.

Hodnocení

Do dnešního utkání jsme museli dělat velké změny v sestavě. V základní sestavě nastoupili tři mladí dorostenci (ročník 2005 a 2006) a musím říci, že si vedli velmi dobře. V prvním poločase jsme byli jasně lepším týmem měli jsme lepší pohyb více střel na branku, i vyložené šance, ale bohužel soupeř z jediného útoku v první půli šel do vedení. Ve druhé půli jsme na začátku přežili tři vyložené šance domácích. Pak nás podržel výborným zákrokem Adam Polepil.  Následně se nám povedl obrat v utkání. Myslím, že jsme si svoji hrou bodovat zasloužili. Jsem spokojen s nasazením a přístupem všech hráčů. Pochvalu za svůj dnešní výkon zaslouží Pavel Slabý, který se v den utkání vracel z dlouhé cesty ze Španělska, ovšem na jeho výkonu to nebylo vůbec znát.

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři