logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

1. kolo - Mramotice - FK Znojmo C - 7:2 (3:0)

Góly: 2x Mössmer

Sestava: Svoboda - Poláček, Kostík, Duhajský, Kafka - Pitour, Samek, Dočekal, Mössmer - Pěnkava, Černý.

Náhradníci: Stýblo, Náprava, Benda, Koňařík.

Dnes jsme jeli k soupeři, který nám již v minulosti uštědřil vysokou porážku. Věděli jsme, že musíme hrát ze zabezpečené obrany a o to jsme se také úspěšně až do 15 minuty snažili. Domácí byli ve všech ohledech lepší, sehraní a jako tým působili kompaktně a vyrovnaně. Nutno podotknout, že pokud nebudeme počítat našeho nejmladšího hráče Dominika Koňaříka, který není kmenovým hráčem céčka, tak nejstarší hráč domácího týmu je mladší než nejmladší hráč našeho týmu. Konkrétně jsme dnes měli věkový průměr 43 let oproti 25 rokům domácího týmu. To ale samozřejmě není žádná výmluva. Je to jen konstatování faktů a mnozí soupeři na tento fakt říkají "Tak to nehrajte, když už na to nemáte". To ale není náš styl ani záměr. Pokud nás to bude bavit a budeme schopni odehrát 90 minut zápasu, tak neskončíme. Je úsměvné a zároveň povzbuzující, když vidíte, že se proti nám - starým dědkům, soupeři hokejově střídají, aby "vydrželi". Kluci, kteří jsou mladší, než naši synové...

Dnes nebudu popisovat jednotlivé akce ani třeba chyby všech, kdo do zápasu dnes zasáhli. Snad jen pogratuluji Mesánymu, který dnes vstřelil oba naše góly a konečně se trefil a zkorigoval nepříjemný stav zápasu. Spíš jen dodám to, že pohled na to, když na konci zápasu odcházíme z trávníku a prakticky půl mančaftu kulhá nebo sotva jde (dnes dokonce jeden odvoz na centrální příjem), tak musím smeknout. A jsem na nás hrdý, že jsme schopni hrát za jeden tým a vzájemně si to nějak užít a povzbudit se. Musím vyzdvihnout některá jména, a především jejich věk – Čáp - 54 let, Mandy - 53, Pěna - 50, Kempa - 50, Sam 49, Dalda - 48. Jasně – sebechvála smrdí, ale tohle není chvála. To je jen spíš úcta a respekt k těm, kteří jdou a znovu udělají něco pro mančaft s vědomím, že to bude zase bolet.

Odehráli jsme poslední kolo podzimu. A tak dost nostalgie. Jestli skončíme první druzí nebo třeba poslední, není důležité. Daleko důležitější je jiná věc. A to je to, jestli se zase na jaře všichni ve zdraví setkáme a když teda nějakej ten zápas vyhrajem, tak si pořádně zařvem a dáme si pivko. Já už se teď těším.

Teo.

PS: jedna fotka z dnešního boje:

styblo

 

 

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři