logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Podzimní hodnocení staršího dorostu trenérem Milanem Samkem

Podzimní hodnocení staršího dorostu trenérem Milanem Samkem

Ohlednutí za podzimní části staršího dorostu I.třídy.skupiny A. trenérem Milanem Samkem

Foto nejlepší momenty podzimní části

Foto představujeme náš tým

Hodnocení Podzim 2021

 

Před tímto soutěžním ročníkem jsme chtěli tento dorost přihlásit do KP, bohužel se nám tato věc nepodařila dotáhnout a tak jsme na poslední chvíli přihlásili dva dorostenecké týmy do Krajských soutěží skupiny A a B. Se starším dorostem jsme zvolili skupinu A a to hlavně z důvodu že jsme očekávali těžší zápasy, větší konkurenci a musím říci, že se náš záměr potvrdil a ukázalo se, že kvalita skupiny A je daleko větší než ve skupině B.

 Podzim

13 zápasů      7 výhra       2 remíza      4 proher      57-32       23 bodů

 Po odstoupení Slavkova ze soutěže (doma výhra 4:3) je statistika tato      

Podzim

12 zápasů      6 výhra       2 remíza      4 proher      53-29       20 bodů     5. místo

Doma

5 zápasů       5 výhra       0 remíza      0 prohry      39-9    15 bodů 

Venku

7 zápasů       1 výhra       2 remíza      4 prohry      14-20    5 bodů 

 

Ted k jednotlivým zápasům

Vstup do soutěže se nám vydařil a první dvě kola Rousínov doma 5:1 a Pozořice venku 7:0. jsme herně i výsledkově zvládli na výbornou. První potíž přišla na hřišti ve Šlapanicích, kde jsme ztratili první body za nevýrazný výkon. Následovala domácí výhra nad Slavkovem 4:3, který následně ze soutěže odstoupil, zde jsme měli utkání pod kontrolou ale během 5-ti minutového kolapsu jsme utkání hodně zdramatizovali. Následoval debakl v Drnovicích, kde jsme po katastrofálním začátku v celém utkání totálně zklamali 0:9. Chuť jsme si zpravili v dalším domácím zápase proti Svratce B a vítězstvím 8:0. V dalším kole jsme se představili v Bystrci 2:2 kde jsme předvedli jeden z nejlepších výkonu na venkovním hřišti a přesto jsme opět ztratili dva body, navíc dostali dvě červené karty a nebyly nám uznány dvě branky. Bylo to hodně smutné utkání. V další kole jsme si hodně divokým výsledkem spravili chuť doma s Knínicemi 12:6. Následovala porážka 2:0 na Startu Brno, kde se hrál oboustranně výborný zapas. V dalším kole jsme doma proti MS Brno 9:1 odehráli výborné utkání. Další venkovní výsledkové trápeni bylo v Újezdě 3:4, kde jsme opět nehráli tak zle, ale na body to opět nestačilo. V posledním domácím zápase podzimu jsme doma přehráli Bohunice 5:1, ale bylo to z naší strany nejhorší domácí utkání. Poslední venkovní zapas jsme odehráli na Spartě Brno B 1:2, kde jsme si po vyrovnaném zápase opět nedovezli ani bod a zakončili tak naší velmi špatnou bodovou bilanci z venkovních utkání.  

 

Herně jsme propadli hlavně v Drnovicích a špatné utkání odehráli ve Šlapanicích. Jinak jsme ve všech venkovních zápasech neodehráli špatná utkání, ale nedařilo se nám je dovést do vítězných konců ať z důvodu střeleckých indispozicí, (Bystrc, Sparta B, Újezd) či pochybení hlavního rozhodčího (Bystrc). Naopak všechny domácí zápasy jsme herně i výsledkově zvládli na výbornou.

  

Plusy podzimní části

  • Dobrá tréninková účast
  • Domácí neporazitelnost
  • 53 vstřelených branek
  • Vzájemná soudržnost a podpora obou dorosteneckých týmů
  • Nasazení našich dorostenců v mužských kategoriích

Co se nepovedlo v podzimní části

-Katastrofální utkání v Drnovicích (9:0)

-Nepovedené utkání ve Šlapanicích.

- Výsledková mizérie z venkovních utkání.

-Hodně inkasovaných branek

 

Překvapení podzimní části

 David Balada za svůj progres během podzimní části. Jasná ukázka toho že když někdo na sobě pracuje, jde to vidět.

Co zlepšit do jarní části

  • Zapracovat musíme každopádně na venkovních utkáních, ve kterých jsme přivezli jen velmi málo bodů.
  • Zlepšit naší hru směrem do defenzívy a zapracovat na inkasovaných brankách

 

Střelci

 V podzimní tabulce se do listiny střelců zapsalo hned 12 hráčů. Nejlepším střelcem týmu se stal Martin Krontorád se 16 zásahy. Druhý nejlepší střelec týmu je Ivo Tejkal s 11 brankami, které stihl vsítit v 10 zápasech. Třetím nejlepším střelcem je Ondra Rytíř se 7 góly. Následuje Jakub Beno 6 gólů. Martin Veselý 4 gólů, Po třech gólech mají Petr Svoboda a Táďa Lichevník.  Po dvou gólech mají Matěj Truhlář a Míra Koukal. Po jednom gólu mají Mara Krontorád, Garzio a Jakub Škubal,

 

 Statistiky, odehraná utkání, bodové hodnocení nejvíce

Celkem v podzimní části nastoupilo za starší dorost 24 hráčů, které jsme ve starším dorostu bodově hodnotili od 1 do 10bodů v každém utkání.

Víťa Rybníček – 13 zápasů, Hodnocení 93 bodů, dvě čistá konta

Kapitán týmu, který odehrál všechna utkání. Vychytal dvě čistá konta. Viťu ctí výborná hra nohou a rychlé reakce. Pohybuje se na velkém prostoru. Diváky spoluhráče i trenéry udivuje svoji hrou mimo vápno. V bodovém hodnocení mu patří třetí místo. Zapracovat musí na centrech.

Marek Krontorád – 13 zápasů, Hodnocení 97 bodů, 1 gól a 2 asistence,

Jeden ze čtyř hráčů, kteří odehráli všechna utkání dorostu. Navíc odehrál velkou porci utkání za muže. Mara patří k hlavním pilířům obrany a klíčovým hráčům týmu. V bodovém hodnocení patří k nejlépe hodnoceným hráčům. Inteligentní a technicky vybavený hráč. Jeho předností je fotbalové myšlení a výborná hra 1na1.

 

Marek Procházka – 11 zápasů, Hodnocení 78 bodů, jedna asistence

Poctivý hráč. Důrazný obránce, který vyniká hlavně v soubojích 1 na 1. Nastupuje na pozici středního a krajního bránce. Předností jeho hry jsou obětavé zákroky a houževnatost. Pracovitý jak v tréninku, tak v zápasech. Zapracovat musí hlavně na rozehrávce, práci s míčem a na prvním doteku.

 

Kuba Košíček – 7 zápasů, Hodnocení 38 bodů, 2 asistence,

Kvalitní obránce s fotbalovým myšlením. Na lepších výkonech ho limituje menší tréninková účast. Pokud hrál svoji kvalitu ukazoval.  Zapracovat musí na lepší tréninkové účasti.

 

David Balada – 12 zápasů, Hodnocení 72 bodů, jedna asistence

Bali nastoupil ke 12 zápasům z toho v osmi zápasech nastoupil od začátku a musím přiznat, že je příjemných překvapením podzimu. Svoji tréninkovou účastí vděčí za to, že udělal velký pokrok a osobně nemyslel jsem si před sezónou, že bude mít až takovou herní vytíženost v tomto týmu. Dal dokonce svůj první gól v Okresním přeboru za muže. Zapracovat musí hlavně na předvídavosti ve hře, aby nahradil to, že není rychlostně vybavený. Dále na rychlé práci s míčem a především na důrazu v osobních soubojích. 

 

Ivo Tejkal – 10 zápasů, Hodnocení 78 bodů, 11 gól a 3 asistence,

Universální hráč. Na to, že je v týmu nejmladší patří k velmi důležitým hráčům. Umí zahrát na všech postech jak v obraně, záloze i v útoku a všude dokáže být platným hráčem. V 10 zápasech vsítil 11 gólů, řadu jich navíc dokázal i zahodil. Jeho hra je založená na důrazu a rychlosti. Nebojí se podstoupit žádný osobní souboj, do kterého jde na 100%. Nastoupil už k několika zápasům za muže. Někdy hraje, až příliš individuálně musí se naučit vycítit kdy je potřeba hrát jednoduše a kdy je potřeba si pomocí kombinací.

 

Martin Veselý – 13 zápasů, Hodnocení 97 bodů, 4 góly a 7 asistencí,

Další z hráčů, kteří nastoupili ke všem zápasům. Martin je další klíčový hráč našeho týmu. V bodovém hodnocení patří k nejlepším hráčům. Ve spolupráci s Jakubem Benem tvoří výbornou středovou dvojici, ve které jen on ten, který odvádí tu černou práci pro tým. Pracuje na hodně velkém prostoru. I přesto to že má více defenzivních povinností pro tým  patří ke druhému nejlépe přihrávajícímu hráči v týmu Jeho hra je velmi jednoduchá věci si na hřišti příliš nekomplikuje a svůj výkon obětuje pro tým. Pro trenéry je to hráč k nezaplacení. Zapracovat musí na lepší a kvalitnější rozehrávce.  

 

Jakub Beno – 11 zápasů, Hodnocení 79 bodů, 6 góly a 10 asistencí

Technicky vybavený středopolař, který umí hrát výborně 1na1 umí podržet míč umí hru zrychlit a ve dvojici s Martinem Veselým patří k hlavním režisérům tohoto týmu. Je nejlépe přihrávajícím hráčem, který svým spoluhráčům chystá brankové příležitosti. Své kvality už projevil i v zápasech za muže. Zapracovat by měl hlavně na citu ve hře kdy je potřeba hru zjednodušit a zrychlit a kdy je potřeba hru zklidnit. Někdy dělá ty věci opačně než by si hra zasloužila. Zapracovat také musí na emocích s rozhodčími, kdy se nechá zbytečně rozhodit verdikty hlavního sudího.

 

Tadeáš Lichevník – 12 zápasů, Hodnocení 85 bodů, 3 góly a 2 asistence

 Rychlonohý hráč, který umí své schopnosti ukázat jak na kraji obrany, tak na kraji zálohy. Chyběl jen v jednom utkání sezóny. Několik zápasů odehrál za naše chlapy, kde určitě nezklamal. V hodnocení patří k TOP pěti hráčům v týmu. Zapracovat musí hlavně na práci s míčem a na prvním doteku.

 

David Garzio – 11 zápasů, Hodnocení 72 bodů, 1 gól a 4 asistence

Rychlonohý hráč, který když se dobře vyspí, patří k velmi platným hráčům. Jeho náladovost se hodně promítá do jeho výkonů na hřišti. Je schopen nastoupit na několika postech od obrany až po útok. Zapracovat by měl hlavně na své hlavě, aby se dokázal plně od první minuty koncentrovat na samotné utkání.

 

Krontorád Martin – 13 zápasů, Hodnocení 91 bodů, 16 gólů a 6 asistencí,

Nejlepší střelec týmu. Hráč, který odehrál všechna utkání. Technicky hrající ofenzivní hráč Dokáže se dostávat do šancí. Je škoda, že v zápasech Bystrc, Ujezd měl na kopačkách velké šance na zisk třech bodů. Své kvality ukázal v zápasech mužské kategorie, kde se v 16 letech zapal do listiny střelců v I.B. třídě. V bodovém hodnocení patří k TOP čtyřem hráčům. Zapracovat musí na jednoduchosti řešení ofenzivních situací. A více se naučit hrát svojí slabší nohou.

 

Ondra Rytíř – 10 zápasů, Hodnocení 71 bodů, 7 gólů a 4 asistencí,

Důrazně hrající útočník, který dokáže svoji hrou dostávat soupeřovu obranu pod tlak. Umí podstupovat těžké osobní souboje. Nebojí se rány rozdat i přijmout. Střelecky dal o sobě vědět v zápase proti Bohunicím, kde vsítil 4 branky. Zapracovat musí jako útočník hlavně na koncovce. V 10 zápasech se střelecky prosadil jen ve třech. Zapracovat musí hlavně na sebeovládaní v reakci na rozhodčí.

 

Míra Koukal – 11 zápasů, Hodnocení 72 bodů, 2 góly

Rychlonohý hráč, který nastoupil v 11 utkáních. Jeho pozice je na kraji zálohy nebo na kraji obrany. Střídá lepší zápasy s těmi horšími, ale celkově si svými výkony říká o základní sestavu ve, které nastoupil v 11 odehraných zápasech 10x. Zapracovat musí na lepší a rychlejší práci s míčem.

 

Svoboda Petr – 7 zápasů, Hodnocení 34 bodů, 3 góly a 1 asistence

Hráč, který má větší vytíženost v mladším dorostu. Zde v tomto týmu naskakuje do zápasu převážně jako náhradník, Vysoký útočník, který se v 7 utkáních dokázal 3x střelecky prosadit. Zapracovat musí lepší a rychlejší práci s míčem.

 

Matěj Truhlář – 7 zápasů, Hodnocení 40 bodů, 2 góly

Hráč, který má větší vytíženost v mladším dorostu. V tomto týmu nastupuje převážně jako náhradník. V základní sestavě nastoupil ve dvou utkáních. Svůj nelepší zápas odehrál v Bystrci. Zapracovat musí na svoji hlavě. Fotbal hrát umí,(což několikrát předvedl) ale nechce pro něj pracovat a to je největší problém který ho limituje v lepších výkonech.   

 

Jakub Mikulášek – 5 zápasů, Hodnocení 30 bodů, 1 asistence

 Hráč, který má větší vytíženost v mladším dorostu. V tomto týmu nastupuje převážně jako náhradník.  

 

Adam Lustig – 4 zápasů, Hodnocení 30 bodů,

Hráč, který má větší vytíženost v mladším dorostu. Nastoupil jen ve 4 utkáních a jen 1x v základní sestavě na Startu kde odehrál velmi dobré utkání. Jako střídající hráč umí vnést do hry kvalitu. Střídá dobré okamžiky s horšími.

 

Jiří Dítě, Jakub Škubal, Ondra Baran, Jan Vystrčil a Patrik Poláčeknastoupili v tomto týmu, když bylo potřeba. Každý z nich má jeden až dva starty Svými výkony ukázali svoji kvalitu a určitě nezklamali, někteří z nich nás velmi příjemně překvapili a jejich šance ještě v budoucnu určitě přijde.

 

Na závěr bych chtěl poděkovat svým trenérským kolegům Hynku Rytířovi a Petru Svobodovi za skvělou spolupráci. Oba to jsou to velmi pracovití a pohodový kluci. Panuje mezi námi názorová shoda a na fotbal máme hodně podobný náhled. Spolupráce, která funguje i po stránce lidské což je velmi důležité.  Oba dva odvádějí velké penzum práce.

Zvláštní poděkovaní patří naší fotografce Ivě Rybníčkové, která z každého utkání pořizuje nádhernou fotodokumentaci.

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři