logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Mladší žákyně třetí na mezinárodním turnaji WU 13 v Rohatci! (1.5.2024)

Sestava: Šmerdová - Raabová, Chromíková, Kuřitková, Sabová, Kašparová, Garajová, Rolníková, Pudelková, Rouchalová, Turková, Švarcová, Rajnohová, Hanzelová

Zápasy skupina:

Zlín - FK Znojmo 0:2 góly: (Garajová, Sabová)

Třinec - FK Znojmo 0:7  (Garajová 3x, Pudelková 2x, Rajnohová, Švarcová)

FK Znojmo - Hodonín 2:0 (Kašparová, Rolníková)

Inter Bratislava (SVK) - FK Znojmo 2:1 (Garajová)

FK Znojmo - SC Brünn A.G. (AUT) 3:0 (Rolníková 2x, Sabová)

 

zápas o 3. místo

Sigma Olomouc - FK Znojmo 0:1 (Garajová)

 

1.5.2024 jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje mladších žákyň (WU 13) v Rohatci. Na turnaji dívky FK Znojmo nastoupily podruhé. Loňská účast se výsledkově nevydařila, kdy jsme všechny zápasy prohráli a obsadili tak poslední místo. Letos jsme chtěli s výsledky na turnaji pořádně zamíchat, což se nám i povedlo. Ve skupině jsme čtyřikrát zvítězili. Jen v zápase proti bratislavskému Interu se nám přilepila smůla na paty. Obdrželi jsme smolně dva góly. Nastřelili jsme tyč a dvě břevna, v zápase jsme byli lepším týmem, ale už se nám podařilo vstřelit pouze gól, který znamenal snížení konečného stavu. S ostatními soupeři si naše holky poradily a čtyřikrát tak ve skupině zvítězily. Horší vzájemný zápas s Interem nás odsoudil hrát o konečné třetí místo na turnaji. Skóre ve skupině našich holek 15:2, skóre Interu Bratislava 7:2...... Do zápasu o třetí místo nastoupily holky proti silnému týmu Sigmy Olomouc, ale velkou vůlí a obětavým výkonem nedopřály soupeři možnost vstřelit nám gól. Naopak Tamarka Garajová vstřelila neskutečný gól z velké vzdálenosti a  děvčata FK Znojmo tak mohla oslavit třetí místo na skvěle obsazeném turnaji. Za znojemským týmem se umístily hráčky Sigmy Olomouc, Baníku Ostrava, Hodonína, Zlína, Teplic, Prostějova, Dukly Praha... Naše holky prokázaly dobrou formu a spolu s pozdějším vítězem celého turnaje Slovanem Bratislava předváděly výborný fotbal. Tamara Garajová byla navíc zaslouženě vyhlášena nejlepší hráčkou celého turnaje!!! Nutno podotknout, že Tamara sváděla boje na turnaji s děvčaty i o 3 roky staršími. Pochválit je nutné za výkony na turnaji celý tým dívek FK Znojmo, když vzorně reprezentovaly město Znojmo. 

O správně nastavené cestě svědčí i účasti našich děvčat na výběrových akcích pořádaných FAČR. V březnu se Eliška Šmerdová účastnila výběru  jihomoravského a olomouckého fotbalového svazu v Rosicích. Na stejnou akci byla nominována Tereza Raabová jako náhradnice. V dubnu se pak trio děvčat ve složení Alice Rozehnalová, Barbora Dobiášová a Eliška Šmerdová zúčastnilo kempu jihomoravského fotbalového svazu ve Veverské Bítýšce. Největšího úspěchu dosáhla Tereza Garčinská, která jako brankářka nastoupila v reprezentaci ČR do 15 let proti týmu Slovenska! 

Na 15.5.2024 je od 16:00 do 18.00 hodin plánovaný nábor nových fotbalistek ročníku narození 2013 a mladších na hřišti v Oblekovicích. Mohou se připojit i starší aktivní fotbalistky. 

Trenéři FK Znojmo: Rolník, Hanzel a Šmerda

Další fotky k článku:

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři