logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Hodnocení podzimní části sezóny 2012-13 C týmu

bursa 1Hodnocení podzimní části C týmu Vlastimilem Buršou

 "C" tým FK IE Znojmo začal svoji již třetí sezónu. Posíleni o zkušeného Václava Bulína a Martina Pavelku vstupovali hráči "C" do soutěže s odhodláním hrát fotbal, který je bude bavit.

Hrát kombinační a pohledný fotbal, vzhledem k průměrnému věku hráčů také fyzicky co nejméně náročný. Před začátkem sezóny se trenéři "C" Máslo a Teo domluvili s trenérem "B" Laskym na spolupráci. Do "C" byli trvale zařazeni brankář Tomáš Kotáb a Václav Holzbauer. K jednotlivým zápasům nám Lasky dodával další hráče, dle potřeb "B" nebo"C". Post brankářské jedničky opustil Kamil Čech, který byl po operaci a měl by se zapojit do jarní části soutěže. Další kvalitní brankář, pan Filip Papai, zvolil raději hostování v Bayeru Křepice. Po jarním postupném rozehrávání se do výborné formy dostal Petr Klaška, který svoji fotbalovou dovedností vtiskl mužstvu novou tvář, založenou na kombinaci. Stal se i nejlepším střelcem týmu s 10 brankami. Snažíme se stále hrát fotbal, který by nás bavil a přinášel uspokojení. Ne vždy se to podařilo. Po několika zápasech, které jsme prohráli i přes dobrý výkon, se v mužstvu začaly ozývat kritické hlasy na některé spoluhráče i na způsob střídání v jednotlivých utkáních. Prostřídalo se 29 hráčů a chtěl jsem, aby si dle možností zaháli všichni. Každý z nás má rozdílnou úroveň a zkušenosti, to však neznamená, že někoho odstavím na druhou kolej. Hrajeme pro zábavu, chceme se proběhnout a vyprdět se, udělat si chuť na pivo a po utkání posedět a v klidu zápas rozebrat. Nemáme žádné postupové ambice a sestoupit není kam. Vím, že neradi prohráváme. Ale když se to stane, tak se přec nic tak hrozného neděje. Důležité je, že se nikomu nic nestalo. Proto také padly nějaké tresty v průběhu soutěže a já doufám, že si potrestaní hráči (Klouda, Lupen, Máslo) vezmou ponaučení a bude v mužstvu klid.

Za zmínku stojí vítězství nad neoblíbeným soupeřem z Konic, dále vítězství v Hlubokých Mašůvkách. Nejen v těchto utkáních jsme si dokázali, že fotbal hrát umíme a když je na hřišti klid, tak nás to i baví. Pyšní však nemůžeme být na vysokou domácí porážku s Křepicemi, ani na porážku s Únanovem. V tomto zápase jsem však chyboval hlavně já a připravil nás o 3 body. Ale rozhodně kvůli tomu nepůjdu skákat z mostu.

Je nás v "C" hodně, ale byly utkání, kdy jsme se s bídou sešli. Pracovní povinnosti, rodinné povinnosti a další závazky ne vždy umožňují, abychom se sešli všichni. Proto se i v jarní části budeme střídat tak, aby si zahráli všichni. Ale s rozumem, to říkám jasně a otevřeně. Někdo má na celých 90 minut, někdo na poločas a někdo na 15 minut. V tom musíme být všichni soudní a sebekritičtí. Na druhou stranu by bylo potřeba, aby se více hráčů zapojilo do práce kolem "C" a jednotlivých utkání. Nemusím to dělat vše já a Teo. Pro ty. Kteří nebudou k utkání nominováni, by přece neměl být problém pomoci mužstvu sepsáním zápisu, mávání na lajně apod..

Mám signály, že se do "C" chystají zapojit další zkušení hráči. Tím by vzrostla konkurence a nutnost častějšího střídání, abychom si zahráli všichni. Což snad všichni pochopíte. Jak velký je zájem o možnost zahrát si v "C" svědčí nedávný telefonát, který mne překvapil. Volal David Beckham. Končí v Los Angeles Galaxy a projevil zájem zahrát si s námi. Musel jsem ho slušně odmítnout s tím, že "C" je jenom pro bývalé hráče oblekovického fotbalu.
Ještě jedna poznámka. Kvality hráčů "C" oceňují i majitelé restaurace na hřišti, Rohák a Kalimero.

Tak dobrá parta a zvýšené tržby po utkáních "C" jim dělají radost a jsou spokojeni s přístupem většiny hráčů "C".

I v jarní části soutěže se budeme i nadále scházet k tréninkům v pátek. Doufám, že dobrého ducha party "C" přeneseme i do jara a vyvarujeme se chování, které by vneslo mezi nás nervozitu a mohlo ovlivnit pohodu v mužstvu.

30.11.2012 Máslo

           

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři