logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Hodnocení podzimní části B týmu mužů

Ludvik-160x200Ohlédnutí za podzimní části B týmu mužů trenérem Jardou Ludvíkem

Statistika podzimní části sezóny 2013/2014

5.místo

14 zápasů – 7 výher, 3 remízy, 4 prohry    skóre 43:24

Celkově za B – tým během podzimu nastoupilo 31 hráčů:

Mucha – odehráno 1239 minut ve 14 utkáních, Bálka – 929 minut v 11 utkáních, Železný M. – 990 (11), Doválel – 760 (11),

Dušek – 604 (12), Samek J. – 769 (10), Mössmer – 1063 (12), Dufek – 1235 (14), Drmota – 933 (12), Šperl – 867 (12),

Holzbauer – 555 (12), Vašíček – 874 (10), Kafka – 745 (9), Benda – 335 (14), Soukup – 287 (8), Černý – 321 (4), Zach – 233 (3),

Poláček – 164 (4), Kubošný – 180 (2), T. Ostrý – 97 (2), Horák – 90 (1), Kubále – 90 (1), Veselý – 90 (1), Adámek – 90 (1),

Berka – 90 (1), M. Ostrý – 90 (1), P. Železný – 51 (1), Kotáb – 21 (1), Samek M. – 79 (1), Doubek – 11 (1), Švéda – 1 (1).

Střelci týmu:

 

8 – Vašíček

7 – Šperl

5 – Drmota

4 – Černý

3 – M. Železný, P. Železný, Zach

2 – Mössmer, Holzbauer, Kubále

1 – Dušek, M. Ostrý, J. Samek

+ 1 naši branku si vstřelili hráči Přímětic jako vlastní.

Do sezóny jsme vstoupili s tím, že po roce „hájení“ musí převzít mladší hráči co největší zodpovědnost a na základě toho taky dostávali hodně příležitostí. Konečně začalo být mužstvo věkově vyvážené tak, že převládali mladší hráči, tak jak je to pro jejich vývoj a pro potřeby našeho klubu nejlepší. Je pravda, že s touto „vizí“ jsme už vstupovali do loňského ročníku, ale tam ještě kvalita a hlavně přístup spousty mladých hráčů nedosahoval takové úrovně, aby mohli být plnohodnotnými členy mužstva. Povedlo se nám správně „namixovat“ nastupující generaci spolu s hráči, kteří už jsou v B – týmu delší dobu.

Jsem moc rád, že obě skupiny hned na začátku pochopily, že se navzájem potřebují a vytvořili „skvělý tým“, který držel pohromadě, jak na hřišti, tak mimo něj.

Před startem sezóny jsme si dali cíl pohybovat se do 5.místa. Věděl jsem, že to bude těžké, protože až na Chvalovice, je schopno dalších minimálně 10 týmu bojovat „o druhé místo“, ale klukům jsem věřil, že mají schopnosti na to, aby tento těžký úkol splnili. Nakonec se nám to povedlo, navíc s minimální dvoubodovou ztrátou na druhé místo, což nám dává velkou motivaci do jarní části sezóny.

Začátek podzimu nám vyšel náramně, vstřelili jsme Únanovu 10 branek. V zápase jsme byli jednak posíleni hráči, kteří den předtím nehráli za A-tým a navíc se k jejich výkonu přidali i ostatní a byl to herně jeden z nejlepších zápasů na podzim. Hodně mě potom mrzelo, že okolí bralo tu výhru jen jako zásluhu hráčů Áčka a tak jsem rád, že jsme v posledním zápase na podzim v Únanově, s velmi mladým a čistě B – týmem, oslabeným ještě o Vašíčka, dokázali vyhrát, soupeře dokonale přehrát a ještě na jeho půdě vstřelit 5 branek…a doufám, že dokázali ostatním, ale hlavně sami sobě čeho jsme schopni.

Jsem rád, že nás nepostihli žádně velké výkyvy, pouze během 3.-5. kola jsme získali jen jeden bod – domácí prohra s Příměticemi, kde nám zápas vůbec nevyšel, navíc hosté zahráli výborně…potom přišla prohra v Hevlíně, kde jsme jeli v neuvěřitelně slátané sestavě a i přesto, jsme na ty možnosti předvedli skvělý bojovný výkon a potom domácí remíza s Dobšicemi, kde jsme zahodili velké množství šancí. Paradoxně úplně náš nejhorší výkon jsme předvedli v Rakšicích, kdy jsme sice vyhráli 3:0, ale kdyby domácí proměnili jen polovinu svých šancí, tak odjedeme s debaklem. Jsem velmi rád, že jsme se k tomu „hroznému“ výkonu už potom ani nepřiblížili. Nejlepší zápasy jsme sehráli s mužstvy z popředí tabulky, kde jsme až na Chvalovice a Mikulovice s nikým neprohráli. Z podzimních ztrát mě hodně mrzí prohra v Mikulovicích, kde jsem musel vystřídat už po půlhodině hry 2 klíčové obránce a rozpadla se nám tak defenzíva, ale i tak jsme měli pořád podat lepší výkon. Tento zápas nám herně vůbec nevyšel a domácí nás hlavně přehráli v chuti a nasazení. My jsme za sebou měli 2 vítězství se skórem 7:0 a tak jsme ten zápas v hlavách trochu podcenili. Co mě ale mrzí nejvíce, tak je ztráta dvou bodů v Miroslavi, tam jsme sehráli vynikající zápas, domácí jsme přehrávali a vytvářeli si jednu gólovku za druhou, bohužel naše koncovka byla „jalová“ a domácí v posledních 10 minutách srovnali náš dvoubrankový náskok. Ty 2 body chybí k maximální spokojenosti.

Co k jednotlivcům?

Tady je jednoznačná odpověď, ikdyž je to taková omýlaná fráze, tak v tomto případě, ale platí doslova. Kluci se semkli jako jeden tým a na tom hřišti je to potom vidět. Vychází spolu i mimo hřiště a to také dělá hodně, navíc ty 2 generace si spolu sedli a je krásně vidět, jak starší hráči chytli druhou( no v některých případech i třetí) mízu a mladší se jim zase chtějí vyrovnat, jak výkony, tak i tím, že už se nebojí říci i svůj názor. Navíc brzo přišli na to, že se potřebují navzájem.

Výborný podzim měl brankář Mucha, snažíme se hrát útočně a tak vzadu vznikají „okénka“ a on nám je výbornými výkony zavírá. Starší hráči („učitelé“) – M. Železný, Doválel, Vašíček, Poláček, to je hlavní osa týmu, kolem které se to nabaluje a jsem s nimi maximálně spokojený, jakmile někdo z nich chybí, je to hned hodně cítit. Je velká škoda, že se zranil Poláček, věřím že s ním by to umístění bylo ještě lepší.

Střední generace – Bálka, Mössmer, Holzbauer, tam už čekám od nich, že postupně převezmou tu vůdcovskou roli a musím říci, že se tak postupně i děje. Bálka má daleko větší předpoklady než zatím ukazoval, ale potom co začal hrát krajního obránce( ikdyž velmi nerad), předvádí výborné výkony a konečně vytahuje na svět svůj potenciál. Mössmer je typ hráče, který potřebuje trénovat a potom se to odrazí i na jeho výkonech. Konečně si to i uvědomil a potom to bylo v zápasech vidět, jeho pohyb na hřišti byl ten nejlepší, který kdy předvedl a tím stoupl i jeho výkon a momentálně si plně zaslouží svou pozici v týmu a tým ho potřebuje…musí ale stále na sobě pracovat. Holzbauer – tak to je asi největší překvapení podzimu, není tak technický, ale nahrazuje to obrovskou bojovností a vůlí. Ikdyž dlouhou dobu nehrával, pořád na sobě pracoval a bojoval o místo v týmu, nevzdal to a konečně se dočkal. Teď už bude zase záležet jen na něm.

Mladá generace – tak to je ten zbytek týmu. Kluci jsou schopni ještě vyrůst, ale musí chtít. Podzim chtěli a bylo to vidět. Dufek se dostal svými výkony do Áčka a i ostatní mají dveře otevřené, záleží jen na nich samotných. K našim mladým se vyjadřuji rád a pořád, tak je protentokrát nechám být. Jen bych je chtěl všechny pochválit za jejich přístup a výkony. Samozřejmě mají spoustu výkyvů, ale to k jejich věku patří, celkově to zvládli výborným způsobem. Myslím, že už konečně pochopili, že i to že jsem na někoho tvrdý víc a častěji, tak jen protože vím, že má na víc a potřebuji to z něho dostat.

Teď ještě zklamání sezóny. Jednoznačně Lukáš Soukup. Lukáš má velké schopnosti, ale bohužel ho asi částečně opustila chuť k fotbalu a bylo to vidět. Byl bych moc rád, kdyby zase dostal tu svou radost ze hry a vrátil se ke svému přístupu.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři