logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

FK Znojmo muži – Nové Syrovice 4 : 1 (3 : 0)

Branky: 6´+ 27´ Ostrý, 26´ Kubošný, 65´ Černý – 57´ z pen.

Druhé přípravné s týmem 1.A třídy kraj Vysočina. Hřiště Jevišovice.

Sestava a hodnocení utkání

Sestava 1. poločas:

Vítámvás – Kafka, Šťáva, Doubek – Samek J., Zimek, Kubošný, Dušek – Ostrý, Černý, Dufek

Sestava 2. poločas:

Vítámvás – Kubošný, Paseka, Doubek – Ostrý(55´ Benda), Zimek, Šťáva, Dufek – Dušek, Černý, Procházka (62´ Kafka)

Hodnocení utkání trenér Jarda Ludvík

Dnes jsme si v obou poločasech vyzkoušeli něco jiného a musím kluky pochválit za to, jak k tomu jsou schopni přistoupit a sami si v určitých fázích zápasu svůj pohyb dirigovat. Bylo to velmi patrné v druhé půli, kdy jsme úplně změnili svoje postavení a kluci byli schopni si to řídit mezi sebou, protože vždy se někdo ještě zapomínal, ale skvěle na to ostatní reagovali. To je velmi pozitivní zjištění, ale čeká nás pořád hodně práce, musíme hlavně poctivěji dodržovat základní postavení a vyvarovat se občasným podceněním, kterých se stále dopouštíme.

První poločas byl dnes povedenější, vytvářeli jsme si dost šancí a soupeře jsme na naší polovinu pouštěli minimálně. Vadilo mě hodně zbytečných faulů uprostřed hřiště, kdy jsme naprosto zbytečně agresivní na hráče, který hraje daleko od naší brány, navíc ještě je otočený zády k naší obraně. Opět jsme měli problém s nepřesností finální přihrávky, ale dnes tam bylo i hodně situací, kdy zbytečně dlouho držíme míč, to se mi nelíbilo.

Druhá půle byla z naší strany taková lenivější a hlavně jsem měl pocit, že kluci polevili pod dojmem výrazného vedení a došlo u nich k určitému uspokojení. Nechtělo se nám úplně vracet a hrát poctivě dozadu, někteří kluci obranné situace podceňovali a obrana se potom mohla přetrhnout. A je to škoda. To jedna z těch důležitých věcí, co toto mužstvo limituje. Nevydrží být 90 minut zodpovědné a pořád se do hry dostává „egoismus“ a je jen na každém jednotlivci, kdy toto pochopí…

Jinak to bylo dnes naprosto zasloužené vítězství podpořené kvalitním výkonem. Máme za sebou měsíc těžké přípravy a chtěl bych klukům poděkovat za jejich nasazení a přístup. Už dlouho nepamatuji takovou dobrou atmosféru na těchto náročných trénincích, navíc podpořenou velkou zodpovědností. Několikrát mě velmi mile překvapili, když dostali opravdu „čočku“ a přesto byli schopni beze slova jít nadoraz a to v tomto týmu nebylo obvyklé, nikdy dříve se to neobešlo „bez něčeho navíc“, ale tuto přípravu tomu tak je. Samozřejmě jsou věci, které mě vadí a kluci o nich ví, ale to jsou věci, které ke každé osobnosti patří.

Velmi výraznou roli má v této přípravě Tomáš Pěnkava a jsem moc rád, že se mnou u týmu zůstal.

Věřím, že kluci budou v tomto přístupu pokračovat a že se nám to na jaře vrátí.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři