logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

4.kolo FK Ořechov - FK Znojmo dorost A 3:4 (2:1)

Góly: Rytíř 2x, Beno, Veselý

Sestava a hodnocení utkání

 

Rybníček (8) - Vojtěch (7), Procházka (8), Krontorád Marek (8), Ondra (7) - Gazsio (7), Beno (8), Veselý (8), Lichevník (7) - Krontorád Martin (8), Rytíř (8)

Střídání: Truhlář (8), Koňařík (8), Balada (7), Buchtela (B)

Dnes jsme zajížděli do sportovního areálu FK Ořechov který nás překvapil moderním zázemím na veliké úrovni. Taktéž výkon domácího týmu na nováčka soutěže byl nad očekávání. Nám se povedl začátek utkání kdy již ve 2.minutě vypíchl soupeřově obraně na středovém půlkruhu balón Ondra Rytíř a sólo zakončil brankou 0:1. Již před touto brankou soupeř 2x naznačil, že bude více než vyrovnaným soupeřem. Dobře nás dostupoval a těžko se nám zakládal útok. V 7. minutě se domácím podařilo vyrovnat 1:1. Po jednom z kontaktů s naším brankářem Rybňou, se Vítek nechal vyprovokovat k oplácení a následné slovní přestřelce s domácím fanouškem a byli jsme rádi, že to bylo jen za žlutou kartu. O přestávce jsme si to vyříkali, takto se kapitán chovat nemůže, jednak to ovlivní soustředěnost a rozhodčí od té doby čekal na jeho další chybu na případné vyloučení. V 19. minutě domácí po průniku z levé strany šli do vedení 2:1. To Ořechov ještě více vybudilo k výkonu a také tvrdé hře, která vzhledem k našemu mladému a technickému mužstvu nám moc nevoní, no museli jsme tedy také přitvrdit a nakonec žluté karty našeho týmu se zastavili na čísle 5, tolik jsme jich nedostali od začátku soutěže. Do poločasu jsme ještě orazítkovali pouze tyč z kopačky Martina Krontoráda a tak jsme na přestávku šli za těsného vedení domácích. Po přestávce se naše hra zlepšila  a v 51. minutě po faulu na Ondru Rytíře si postavil míč za hranicí šestnáctky Kuba Beno a krásnou střelou pod břevno vyrovnal 2:2. Domácí však stále dál bojovali a do moc šancí nás nepouštěli a když už tak střelu Martina Krontoráda se štěstím brankář domácích vyrazil jen na roh. V 61. minutě jsme se přece jen dočkali Beno poslal míč do vápna kde svedl Ondra Rytíř tvrdý souboj s obranou zakončený brankou 2:3. Neradovali jsme se dlouho hned v 63. minutě domácí vyrovnali z obdobné situace. Oba týmy chtěli svrhnout vítězství na svoji stranu. Když už se zdálo, že zápas skončí remízou přišla v 86. minutě fotbalová lahůdka když Tade Lichevník posunul míč na Marťu Veselého ten z 30 metrů napřáhl a nádhernou vítěznou střelou nedal brankáři šanci 3:4. Ke konci zápasu jsme ještě přečkali závar před naší bránou a mohli jsme jít slavit tři body. Dnešní výkon měl do optimálu daleko, ale opět jsme dokázali zápas otočit, když bylo třeba přitvrdit v druhé půli plnili pokyny a rady trenéra, které nás mohou dovést k vítězství a musíme si zvykat, že soupeři vzhledem k postavení v tabulce nás budou chtít potrápit. Borci makáme dál.

Trenéři: Samek Milan, Rytíř Hynek

Řekl po utkání

Do dnešního utkání se nám poved vstup a brzo jsme šli do vedení. Domácí tým proti nám hrál s velkou chutí a bylo vidět, že chtějí sklapl prvního týmu tabulky. Svým enormním nasazením se domácím podařilo dostat do vedení 1:2. V té chvíli byla vidět na našich hráčích nervozita (viz Víťa Rybníček  žlutá karta)  což jsme následně klukům důrazně vysvětlili v poločase, že tým, který hraje z prvního místa bude pod tlakem všech aktéru zápasu včetně diváků,soupeře, rozhodčích atd… a tyto situace se musíme naučit zvládat. Věřili jsme týmu že můžeme utkání otočit a gól dat třeba i v nastavení. Ve druhé půli již kluci pracovali přesně podle pokynů, které jsme jim předali. Pokud jsme hráli jednoduše,rychle na jeden dva doteky soupeře jsme dokázali přehrávat jakmile jsme na míči stáli déle soupeř nás stihl dostupovat a svým důrazem nám dělal velké problémy.  Zápas jsme svým charakterem, který musím vyzvednout dokázali otočit na 3:2. Škoda že jsme nedokázali vedení udržet moc dlouho a domácí opět vyrovnali. V 86 minutě však parádní střelou rozhodl Martin Veselý, kterému tento důležitý gól moc přeji za jeho výkony.  Výborně do utkání zapadl hlavní arbitr František Chabiča, který utkání zvládl na výbornou.  

Před hráči musím smeknout  jak, tento mladý tým dokázal ve dvou po sobě hrajících zápasech ve čtyřech dnech navíc proti důrazně hrajícím starším hráčům otočit z nepříznivých stavů své zápasy a dovést je do vítězných konců.  

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři