logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

9.kolo TJ Sokol Pohořelice - FK Znojmo dorost A 0:1 (0:0)

9.kolo TJ Sokol Pohořelice - FK Znojmo dorost A 0:1 (0:0)

Gól: vlastní

Sestava průběh a hodnocení utkání

 

Rybníček [c] (9) - Vystrčil Štěpán (9), Procházka (9), Krontorád Marek (10), Ondra (7) - Vojtěch (9), Veselý (9), Beno (10), Lichevník Tadeáš (8) - Krontorád Martin (8), Rytíř (9)

Střídání: Kolařík (9),Gazsio (8), Balada (8), Truhlář (7)

V sobotu jsme zajížděli do Pohořelic , odkud se často body nevozí. Domácí byli fyzicky a rychlostně dobře připraveni a tak zápas začal ve vysokém tempu, naši borci se soupeři ve jmenovaných činnostech nejen vyrovnali, ale přidávali k tomu oku lahodící kombinace, obrana soupeře však odolávala vždyť doteď dostali v soutěži pouhé čtyři branky a tak náznaky našich šancí stačili odvrátit. V 35. minutě si soupeř pomohl v pokutovém území rukou a byla z toho penalta. No jo, ale kdo to bude kopat, nikomu se nechtělo, jediný kdo se cítil na penaltu byl Bali toho času ovšem na lávce a tak to vzal na sebe Martin Veselý kterého však domácí brankář se štěstím vychytal. Na tréninku to je při penaltách samá srandička, góly padají jak na běžícím páse, ale jít na penaltu za stavu 0:0 to je jiná káva? Poločas se již dohrál za stavu 0:0. Po pauze jsme z tempa nepovolili a dál se snažili zápas rozhodnout, v obraně včetně Víti v bráně jsme museli být také velmi pozorní neboť domácí hráli druhou půli s větrem a že foukalo, každý balon za obranu byl velmi nebezpečný. V 65. minutě se ocitl v největší šanci zápasu Martin Krontorád, ale opět byl úspěšnější domácí brankář, to ale nevěděl co ho ještě čeká. Přišla 76. minuta naši střeďáci rozjeli akci Martin Veselý posunul na Kubu Bena ten viděl nabíhajícího Vojtu Vojtěcha poslal na něj přízemní tvrdý křižní centr no a obránce hostí ve snaze zabránit Vojtovi převzetí míče vložil do centru nohu a balón uklidil tak šikovně k tyči, že domácí brankář neměl šanci 0:1 děkujeme! Zápas byl až do konce velmi vypjatý, vítězství jsme si již vzít nenechali a vzhledem k průběhu zápasu tři body zasloužili. Dnes to byl náš nejlepší výkon na hřišti soupeře kluci nevypustili jediný souboj a k tomu přidávali hodně fotbalovosti, taktiky nenechali se vyprovokovat, každý hráč plnil na svém postu co měl, prostě si to sedlo, proto jsme se rozhodli po devíti kolech, že již v našem hodnocení jednotlivých hráčů padnou první desítky, ale borci nezapomeňte, jeden bez druhého nejsme nic a spolu jsme fotbalový tým FK ZNOJMO dorost. V sobotu na domácím hřišti budeme chtít tento výkon po hráčích zopakovat proti papírově slabšímu soupeři z brněnských Střelic. Výkop začíná 10:15, jak to bude s diváckou kulisou se uvidí, na fotbal na čerstvém vzduchu se nesmí, do kina se může, raději to nebudeme komentovat, nebo nám smažou stránky.

Trenéři   Hynek Rytíř a Milan Samek

Hodnocení

V tomto kole nás čekal souboj o druhé místo v tabulce. Naši borci tento zápas zvládli opravdu perfektně. Hned od první minuty bylo vidět velké odhodlání, koncentrace, bojovnost, sebevědomí a hlavně fotbalová kvalita. S výkonem jsme maximálně spokojeni. Těší nás i první nula na kontě obdržených branek. Domácí jsme nepustili do žádné vyložené šance a zaslouženě vezeme tři body. I přes to že jsme neproměnili pokutový kop a další vyloženou šanci zahodil Martin Krontorád jsme byli trpělivý a věřili, že utkání zvládneme. Dnes musím pochválit za výkon Marka Krontoráda, který odehrál vynikající zápas a jeho forma v posledních zápasech graduje. Na hodně velkém prostoru dnes pracoval  Kuba Beno a to nejen směrem do ofenzívy, ale hlavně směrem do defenzívy. Hodně tvrdé souboje podstupoval Ondra Rytíř a přesně takto bych si představoval jeho hru. Ještě jednou chválím celý tým za vynikající kolektivní výkon a tří body.

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři