logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Mladší přípravka druhá na turnaji v Brně

V neděli 3.2.2013 se mladší přípravka zúčastnila kvalitně obsazeného turnaje v Brně v hale ZŠ Tuháčkova. Na turnaji kromě našeho týmu byla mužstva SK Hanácká Slávia Kroměříž, Sokol Štoky, FC Medlánky, SK Fotbalová škola Třebíč, 1.SC Znojmo a FK Štípa. Naši kluci obsadili po skvělém výkonu parádní druhé místo. Našim nejlepším hráčem byl vyhlášen Tomáš Kopr. Nejlepším brankářem celého turnaje byl Dominik Vaněk.

Foto z turnaje

Náš tým nastoupil v sestavě:

Vaněk Dominik-Kopr Tomáš, Poláček Patrik, Duhajská Veronika, Veselý Martin, Pačuta Radek, Balada David,

Turnaj se hrál 4+1 systémem každý s každým 1x18 min. V případě neroznodného výsledku se po utkání kopal jeden pokutový kop na každé straně (vítěz PK 2 body a poražený 1 bod)

1.zápas

IE Znojmo – SK HS Kroměříž 1-3 gól- Kopr,

První utkání turnaje bylo podle očekávání bojovné a plné soubojů. Do vedení se dostáváme po vlastním gólu obránce 1-0. Do konce utkání jsme však dvěma chybami v rozehrávce dostali soupeře do vedení 1-2. Další gól do naší sítě přišel záhy 1-3. Do konce zápasu jsme si ještě vytvořili dvě šance na zdramatizování utkání ale bohužel šance Kopra a střela Poláčka v síti neskončili a tak jsme první utkání prohráli 1-3.

2.zápas

IE Znojmo – TJ Sokol Štoky 5-1 gól- Kopr 3x, Duhajská, Balada,

Ve druhém utkání nás čekal soupeř který v prvním zápase deklasoval FC Medlánky 7-0 a hrál velmi dobře. My do utkání vstoupili parádně hned v první minutě se prosadil Kopr po přihrávce Veselého a vedeme 1-0. Druhá minuta Duhajská zahrává roh (který se na tomto turnaji vhazuje) a opět Kopr pohotovou střelou 2-0. Ve 4 minutě trefujeme tyč. Hrajeme s chutí,soupeř je trochu zaskočen. V 6 minutě předvádíme velmi pohlednou akci na jeden dotek a po ose Vaněk-Poláček-Veselý zakončuje střelecky aktivní Kopr a vedeme 3-0. V 7 minutě soupeř snížil na 3-1. Do konce zápasu se ještě trefuje Duhajská a poslední slovo má Balada, který upravuje na konečných 5-1.

3.zápas

IE Znojmo – 1.SC Znojmo 3-1 gól- Kopr 2x, Veselý,

Ve třetím zápase se utkáváme ve znojemském derby. V zápase jde ve 4 minutě do vedení SC 0-1. Naštěstí hned za minutu vyrovnává střelou k tyči Kopr 1-1. Běží 6 minuta a Kopr se tentokrát změnil v nahrávače a nachystal Baladovi míč před prázdnou branku ovšem ten nepochopitelně minul. Běží 10 minuta a do vedení nás posílá Kopr opět pohotovou střelou k tyči 2-1. Soupeře držíme na dostřel od naší branky. V poslední minutě jistí naše zasloužené vítězství třetím gólem po úniku Veselý 3-1.

4.zápas

IE Znojmo – FK Štípa 2-0 gól- Kopr, Balada,

Čtvrtý zápas turnaje začal velmi aktivně náš soupeř. Hned ve 30 sec podržel skvělým zákrokem náš tým brankář Vaněk. V 5 minutě jdeme do vedení 1-0 když Poláčkovu střelu dorazil od tyče do branky rychlonohý Kopr. V 8 minutě se zaskvěl opět Vaněk a držel tak naše jednogólové vedení. 10 minuta velký hokejový závar před naší brankou kde obránci Poláček s Koprem vykopávali míč z prázdné branky. Naopak nám se povedlo ve 13 minutě odskočit na dvoubrankové vedení. To když Balada pohotově ve skluzu dorazil míč do branky 2-0. Do konce zápasu všichni naši hráči neskutečně bojují a nechtějí inkasovat. Soupeř si vytváří tlak, ale naše defenzíva a nasazení je parádní. Utkání končí 2-0 a Vaněk si poprvé v turnaji udržel čisté konto nejen skvělými zákroky ale i pohybem mimo pokutové území kde několikrát zneškodnil brejk soupeře.

5.zápas

IE Znojmo – SK Fotbalová škola Třebíč 1-1 (na PK 1-0) gól- Kopr, PK - Vaněk

Ve čtvrtém utkání nás čekal velmi těžký soupeř z fotbalové školy, který zatím nepoznal hořkost porážky. Zápas to byl plný osobních soubojů. Hra se přelévala z jedné strany na druhou,ale vyložených šancí diváci mnoho neviděli i přesto mělo utkání výbornou úroveň. Největší šanci na gól jsme měli v 15 minutě. Míč poskakoval na brankové čáře, ale nikomu z našich se nepodařilo míč dostat do branky. Naopak hned z protiútoku prošla nešťastně střela z úhlu Vańkovi pod rukou a prohráváme 3 minuty před koncem 0-1. Už to vypadalo, že utkání prohrajeme. Do konce zápasu už chyběli jen vteřiny, když Kopr pohotově potrestal chybu gólmana Třebíče, který váhal s rozehrávkou a k velké radosti našich diváků vyrovnal na 1-1. Hned po rozehrávce odpískal sudí konec zápasu. Na řadu přišli pokutové kopy. Z našeho týmu určil trenér Samek po poradě gólmana Vaňka,ten nezaváhal a poslal míč bombou pod břevno 1-0 . Sám si pak stoupl do branky a jeho soustředění zneklidnilo exekutora Fotbalové školy, že míč z jeho nohy skončil nad naší brankou. Na pokutové kopy jsme tak vyhráli 1-0 a získali tak velmi důležité dva body.

6.zápas

IE Znojmo – FC Medlánky 3-0 gól- Kopr, Veselý, Vaněk,

V posledním zápase nás čekal naopak tým, který v turnaji zatím nezískal ani bod ovšem jehož předvedená hra v posledních zápasech šla jejich výkonnostně nahoru. V utkání jsme měli trvalou převahu obrna fungovala na jedničku. V prvních 7 minutách jsme měli dvě vyložené šance, které výbornými reflexními zákroky vychytal gólman Medlánek. Kapituloval až v 8 minutě po střele Kopra 1-0. O dvě minuty později se prosadil Veselý, který byl v tomto zápase velmi střelecky aktivní,ovšem v brance skončila až střela z 10 minuty 2-0. V závěru zápasu pobavil diváky svými schopnostmi náš brankář Vaněk, kdy předvedl dvě sóla z naší branky až k brance soupeře což nejen naši diváci ocenili potleskem. Dominik se nakonec střelecky ze hry přece jen prosadil a to když jeho střela ze 17 minuty skončila v síti soupeře 3-0.

V posledním zápase turnaje jsme pak čekali jak skončí zápas Kroměříže s týmem Třebíče. Ke druhému místu jsme potřebovali vítězství Hanácké Slávie Kroměříž, která nakonec vyhrála a my tak mohli převzít pohár a medaile za parádní druhé místo v turnaji. Individuální ocenění si odvezli i dva naši hráči. Tomáš Kopr byl vyhlášen našim nejlepším hráčem a Dominik Vaněk pak nejlepším brankářem celého turnaje.

Statistika

6 zápasů 4 výhry 1 remíza 1 prohra skóre 15-6 2 místo

Střelci

Kopr 8x, Balada 2x, Veselý 2x, Duhajská 1x, Vaněk 1x, vlastní gól 1x,

Hodnocení turnaje trenérem Milanem Samkem

Do turnaje jsme vstoupili prohrou,ale pak se naše hra zlepšovala každým dalším odehraným zápasem. A dařilo se nám nejen herně,ale i výsledkově. V turnaji byli pasáže, kdy jsme předvedli i slušné kombinace,ale hlavně všichni hráli s obrovským nasazením a chutí uspět. Druhé a třetí utkání jsme herně zvládli a zaslouženě vyhráli. Třetí zápas proti Štípě nás podržel brankář Vaněk. Ve čtvrtém zápase se k nám přiklonilo štěstí doslova v poslední vteřině. V těchto dvou zápasech sehrálo své určitě i štěstí, které se k nám přiklonilo na druhou stranu bojovnost a obětavost v těchto dvou zápasech byla enormní. Poslední utkání jsme pak splnili roli favorita. Na úspěchu se významnou měrou podíleli nejen brankář Vaněk a střelecky disponovaný Kopr, jejichž výkony nemohli uniknou pořadatelům turnaje,ale celý tým, kde v obraně svou tvrdostí a houževnatostí vynikal Patrik Poláček. Universální hráčkou byla Veronika Duhajská která, odvedla vyrovnané výkony jak v útoku, tak v obraně. Veselý Martin rychlonohý útočník, který se hodně snažil o střelbu a dokázal se prosadit i gólově. To stejné David Balada ten v soubojích nedal nic zadarmo a taktéž se dokázal prosadil gólově. Střelecky naprázdno v turnaji vyšel Radek Pačuta,ten svoje šance neproměnil ,ale vše vynahradil bojovností.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem svým hráčům za vynikají výkony a rodičům za podporu a dobrou atmosféru v týmu po celou dobu turnaje.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři