logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

10.kolo Novosedly - IE Znojmo dorost 1-9 (1-6)

Góly - Žižka 2x, Nemeth, Kordula, Švéda, Pospíchal, Vystavěl, vlastní 2x,

Sestava a řekli po utkání

 

Kroupa(8) – Pospíchal(7), Doubek Jan(9), Doleček(8), Raška(8),- Švéda(8), Baláž (7), Kordula (8),Morave Zd. (7)- Žižka(8), Nemeth (8). Střídání- Rehberger M. (7), Michlovič (7), Vystavěl (7),

V 10 kole zajížděl náš dorost na hřiště Novosedel. Domácí tým měl na domácím hřišti velmi dobrou bilanci, kdy všechny své body získal právě na svém stadiónu.Věděli jsme že nás nebude čekat snadný soupeř. Ovšem vstup do utkání jsme měli aktivní. Hned v 9 minutě vysunul Kordula Švédu a ten pohotovou střelou posílá náš tým do vedení 0-1. O minutu později uniká do vápna důrazný Žižka a střelou za tyč zvyšuje na 0-2. Domácí však vzápětí po chybě ve středu obrany snižují na 1-2. V dalším průběhu utkání hrajeme stále aktivně a máme častěji míč na svých kopačkách. Slibné výpady do soupeřovy obrany brzdí řada ofsajdů hlavně z levé strany od Švédy. Naše defenzíva spolehlivě hlídá rychlonohého útočníka častým zdvojováním a v této fázi hrají oba stopeři Doleček a Doubek velmi spolehlivě se zajištěním. V 16 minitě uniká sám a branku Žižka, ale svoji šancí nedává. Další velkou příležitost spaluje Doleček, když postupuje zcela sám na branku domácích. Ve 20 minutě uniká po levé straně Švéda,přesným centrem nachází Nemetha a ten ve vyložené šanci netrefuje prázdnou branku. O pět minut později si akci oba aktéři zopakovali a tentokrát se Nemeth nemýlil 1-3. Závěr první půle se nám gólově vydařil. Ve 41 minutě si před vápnem narazil míč Kordula se Žižkou a prvně jmenovaný z úhlu propálil míč do branky 1-4. 43 minuta rychlá kombinace dvojice Žižka, Švéda, ten tvrdým centrem hledá Nemetha,ovšem domácí bek uklidil míč do vlastní sítě 1-5. V poslední minutě posílá uličkou míč Baláž na Nemetha, ten dělá kličku brankáři a posílá míč do prázdné branky. Vracející se obránce chce míč ještě vykopnout, ale na to už nemá rychlost a ve skluzu si dává míč do branky 1-6.

Druhou půli začínáme opět aktivně. V 50 minutě přesný pas na Žižky ten nesprintuje celou obranu a zvyšuje na 1-7. Domácí chtějí korigovat výsledek, ale výborně hrající obrana v čele s Honzou Doubkem všechny tyto pokusy eliminuje. V 70 minutě má míč na kopačce Žižka a nezištnou přihrávkou nachází lépe postaveného Pospíchala, který v pohodě dává na 1-8. V poslední minutě utkání připravuje devátou branku Raška Vystavělovi a ten střílí poslední gól v tomto zápase 1-9.

Řekli po utkání Milan Samek trenér

Dnes kluci odehráli povedené utkání a splnili vše, co jsme si v kabině před utkáním řekli. Hráli jsme opravdu dobře a soupeře drtili rychlým přechodem do útoku, kde jsme byli konečně velmi efektivní a vyjádřili jsme to gólově. Poločas 1-6 hovořil za vše. Druhou půli jsme si už pohlídali a navíc přidali další branky. Dnes jsme opravdu hráli týmově. Obrana fungovala na velmi dobré úrovni a dokázala eliminovat nebezpečného útočníka domácích. V obraně bych chtěl vyzvednout výkon Honzy Doubka, který konečně odehrál zápas bez zbytečné chyby a vyhrál celou řadu hlavičkových soubojů. V útočné fázi pak pochválit Švédu, Žižku a další, že chystali gólové šance i lépe postaveným spoluhráčům. Doufám že si z tohoto utkání vezmou to pozitivní. Jsem rád, že postupně přenášíme práci z tréninku do zápasů a sami kluci mají možnost se přesvědčit, že to funguje. Uvidíme jestli dokážeme na toto utkání navázat v dalších zápasech, které nás ještě do konce podzimní části čekají.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři