logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Hodnocení podzimní části dorostu

Hodnocení podzimní části dorostu krajské soutěže trenérem Milanem Samkem

14 zápasů     5 výher       2 remízy     7 prohrer    skore 37-47     17 bodů         8 místo

Do nového ročníku sezóny 2013-2014 vstoupil dorost již bez trenéra Tichého. Z týmu odešli hráči Varaja, Muller, Zifčáka Benda. Naopak do týmu se vrátil Švéda. Přišli útočník Žižka,záložník Kordula a ze žáků Marek Pospíchal a Marek Rehberger.

Vstup do sezóny se nám povedl až nečekaně. Hned v prvním kole jsme dokázali doma porazit velmi silného soupeře a vítěze OP Blížkovice 3-2. Následně jsme ve druhém kole přivezli bod z Kahanu. Ve třetím zápase jsme doma porazili momentálně podzimního mistra Přímětice 4-3. V těchto utkáních předčil zisk 7bodů předvedenou hru. To se nám ukázalo následně v dalším kole na hřišti Unanova, kde jsme prohráli vysoko 5-2. V dalších dvou kolech jsme remízovali 2-2 v Hor. Kounicich a doma 1-2 prohráli s Miroslavi. Oba tyto zápasy jsme nezvládli hlavě v proměňování šancí a následně propadli v závěrech utkání, kde jsme inkasovali vždy kolem 90 minuty. Zde oproti prvním třem kolům neodpovídal bodový zisk předvedené hře. Následoval domáci debakl s Prosiměřicemi 8-2. V osmém kole jsme jeli na neporažený vedoucí tým Křepic, kde jsme sehráli velmi dobré utkání ale opět neproměněné vyložené šance a inkasovaná branka v 87 minutě z penalty nás připravila o body. Další domácí utkání s Pohořelicemi a porážka 1-2 již klasika herně lepší, ale nevyužité tutovky nás opět připravili o bodový zisk. V následujících dvou kolech jsme začali konečně šance proměňovat na výsledcích to bylo znát vítěztsví 9-1 v Novosedlech a 7-2 doma s Dobšicemi. V dalším kole jsme nezvládli zápas V Hustopečích a prohráli vysoko 7-0. Ve 13 kole jsme doma dokázali po výborném výkonu porazit Tasovice 3-2 a hlavně otočit nepříznivý stav z 0-2. V předehrávce prvního jarního kola jsme neměli šanci na velmi dobře hrající Blížkovice a prohráli u nich vysoko 8-2.

Plusy podzimu

-Zápas s Tasovicemi ve kterém jsme poprvé dokázali otočit nepříznivý stav z 0-2 a vyhrát.

- Nahraných 17 bodů po podzimu.

-V tabulce vstřelených gólů jsme se 37 góly na celkovém 4 místě.

Mínusy podzimu

-Vysoké porážky ve 3 utkání 8-2 Prosiměřice, 7-0 Hustopeče, 8-2 Blížkovice,

-Bodové ztráty v posledních minutách utkání - Horní Kounice 2-2, Miroslav 1-2, Křepice 1-2

-Nedostatečná fyzická kondice týmu

Překvapení podzimu

Výkony brankáře Marka Rehbergra

K jednotlivým hráčům

Brankáři

Marek Rehberger- odchytal 8 utkání inkasoval 26 gólů v celkovém bodovém hodnocení má 86bodů - Výborně se vypořádal s přechodem ze žáků do dorostu. Jeho výkony byli velmi dobré a navíc dokázal tým podržet. Jako hráč dobře naskočil do zápasu v Blížkovicích a doma s Tasovicemi. Zapracovat musí na organizaci a dirigování obrany. Jako hráč nastoupil v 6 utkáních.

 

Jakub Kroupa - odchytal 6 utkání inkasoval 21 gólů v celkovém bodovém hodnocení má 84bodů. - Podává stabilní výkony nevyvaroval se slabších okamžiků. Výborný výkon podal proti Tasovicím. Zapracovat musí na lepší koncentraci v zápase a lepší organizaci obrany. Jako hráč nastoupil v 8 utkáních a připsal si dvě vstřelené branky.

Marek a Kuba vytvořili velmi dobrou a spolehlivou brankařskou dvojici, pokud jeden z nich nechytá dostává příležitost v poli.

obrana

Jan Doubek - odehrál 14 utkání dal 1 gól + 1 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 90bodů - Spolehlivý a důrazný obránce, který hraje vždy na 100% Jeho přítomnost na hřišti a hlavně v obraně je klíčová,patří k hlavním pilířům tohoto týmu. Jeho přístup k fotbalu je příkladný pro všechny. Silný je v souboji jeden na jednoho. Hráč s nejvíce odehranými minutami. Zapracovat musí na organizování obrany na rychlejší rozehrávce a celkové práci s míčem.

Jakub Doleček - odehrál 13 utkání dal 1 gól + 3 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 85bodů - Kvalitní střední obránce rychlostně a technicky vybavený, který umí dobře podpořit útočnou fázi. V závěru sezóny jej limitovalo zranění a některé zápasy odehrál se sebezapřením. Na začátku sezóny měl lepší přístup k fotbalu než na jejím konci. Zpracovat musí především na fyzické kondici. Pokud bude fotbalu obětovat více mohl by se posunout hodně daleko.

Jirka Moravec nastoupil v 9 utkání dal 0 gól + 0 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 51bodů - obránce. Jeho výkony jsou nevyrovnané. Laboroval se zraněním a několik zápasů neodehrál. Zapracovat musí hlavně na práci s míčem a v soubojích jeden na jednoho se naučit čistě odebírat míče.  

Radek Nemáš - odehrál 12 utkání dal 0 gólů + 0 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 68bod   nastupuje převážně na kraji obrány je technicky vybavený nebojí se přejít jeden na jednoho, odehrál několik slušných utkání, ale nevyvaroval se výkyvům formy. Zapracovat musí na obranné fázi a směrem do útoku musí zlepšit a zjednodušit rozehrávku.

 

Václav Raška – odehrál 13 utkání dal 0 gól + 2 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 79bodů - Původně krajní záložník, který odehrál podzim hlavně na kraji obrany. Spolehlivý,rychlonohý hráč s tvrdou střelou a poměrně slušnou tréninkovou docházkou. Dobré výkony podal s Tasovicemi a v Blížkovicích. Zpracovat musí na obranné fázi ,rozehrávce a důrazu v osobních soubojích.

Marek Pospíchal - odehrál 14 utkání dal 1 gól + 0 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 72bodů - Vyrovnává se s přechodem ze žáků do kategorie dorostu. Odehrál na svůj věk poměrně hodně minut. Dobrá utkání odehrál s Blížkovicemi a v Křepicích. V některých utkáních propadl. Zapracovat musí na fyz.kondici, hlavně pak na celkovém pohybu ve hře,důrazu v osobních soubojích a rychlé práci s míčem.

Záloha

 

Filip Kordula – odehrál 13 utkání dal 2 góly + 2 asistence v celkovém bodovém hodnocení má 75bodů Technicky vybavený záložník s fotbalovým myšlením, který nemá problémy s míčem. Umí dobře podpořit útočnou fázi a nedělá mu problém podstoupit tvrdý souboj. Problémy má když se jemu samotnému nebo týmu nedaří, nedokáže to zlomit a zapadne do průměru. Zapracovat musí právě na tom, aby dokázal hrát ikdyž se nedaří a pomohl zvednout herně tým.

Lukáš Baláž odehrál 11 utkání dal 0 gólú + 1 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 60bodů Technický záložník který s balonem umí. Někdy zbytečně drží míč na úkor zrychlení akce. Na záložníka malá produktivita v gólech a asistencích. Zapracovat musí na fyzické kondici a tvrdosti v osobních soubojích.

 

Jakub Švéda- odehrál 13 utkání dal 11 gólů + 4 asistence v celkovém bodovém hodnocení má 79bodů.- Ofenzivně laděný levonohý záložník, který nemá problém se prosadit ve hře jeden na jednoho, umí se dostat do zakončení o čemž svědčí 11 vstřelených gólů. Pokud má síly dělá velké problémy soupeřům. Rychle pochopil, že fotbal je kolektivní a nemusí hrát jen na sebe, umí góly i nachystat. V posledních zápasech podzimu výkonnostně zklamal v utkáních v Hustopečích a hlavně Blížkovicích. Zapracovat musí především na fyz.kondici a pokud si v hlavě uvědomí, že ve fotbale se musí i bránit mohl by se výrazně prosadit i v budoucnu. V závěru sezóny překvapoval přístupem k tréninku a fotbalu.

 

Milan Doubek nastoupil v 4 utkání dal 0 gól + 0 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 22bodů Nastoupil jen ve čtyřech utkáních a to hlavně vinou zranění. Pokud nastoupil určitě nezklamal. Zapracovat musí hlavně na kondici a práci s míčem.

Zdeněk Moravec - odehrál 12 utkání dal 0 gólů + 2 asistence v celkovém bodovém hodnocení má 67bodů. - Technický krajní záložník. Po delší pause začal opět s fotbalem a toto herní manko postupně smazává. Zapracovat musí zcela jistě na kondici, rychlou práci s míčem a důraz v osobních soubojích.

 

Útok

Petr Nemeth- odehrál 14 utkání dal 11 gólů + 3 asistence v celkovém bodovém hodnocení má 86bodů Technický útočník který s 11trefami patří k nejlepším střelcům týmu. Umí své šance proměnit ikdyž několik tutovek také zahodil. Zapracovat musí hlavně na kondici a ještě zlepšit přístup k tréninkům aby se mohl posunout dál. Vše si musí uspořádat v hlavě.

 

Jiří Žižka - odehrál 13 utkání dal 7gólů + 8 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 86bodů . - Velký bojovník a dříč tohoto týmu, který v souboji neuhne a dokáže být hodně tvrdý a důrazný. Na kontě má 7 gólů, které si většinou sám vydřel. Dokázal i hodně gólů nachystat nebo na něj byla spousta faulů, které jsme následně dokázali přetavit v góly a i proto patří mezi nejlepší nahrávače v týmu s 8 asistencemi. Zapracovat pak musí na práci s míčem hlavně při převzetí.

Nicolas Vystavěl - nastoupil v 11 utkání dal 1 gól + 0 asistenci v celkovém bodovém hodnocení má 48bodů – Hráč, který si teprve zvyká na dorostenecký fotbal jeho přechod do dorostu je hodně těžký. Stihl dát i jeden gól. Zpracovat musí hlavně na kondici a tvrdosti v osobních soubojích a hlavně celkově k přístupu k tréninkům.

Momentálně si hráči užívají volna a hned po Novém roce zahájíme tréninky v tělocvičně na Uhelné, venku v terénu a na hřišti. Hráče čeká náročná zimní příprava s turnajem na umělé trávě v Jevišovicích, kde se utkání s muži hrající OP a III.tř. plus dorost Ivančice (KP). Od všech hráčů se očekává hlavně zodpovědný přístup k tréninkům. Zimní příprava nám pak ukáže, jak to kdo s fotbalem doopravdy myslí.

V jarní části se pokusíme zlepšit obranou fázi týmu, celkovou organizaci hry a posunout se bodově do horní poloviny tabulky.

Na závěr bych chtěl poděkovat svým spolupracovníkům Markovi Pospíchalovi, Markovi Rehbergrovi a Janu Doubkovi za pomoc při trénincích, v utkáních a organizačních věcech.

Realizační tým

Trenéři Milan Samek a Marek Pospíchal

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři