logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

13.kolo IE Znojmo dorost - Tasovice 3-2 (1-2)

Góly - Nemeth, Švéda, Žižka,

Sestava a řekli po utkání

 

Kroupa 8,- Doubek J. 8, Doleček J. 8, Raška V. 8, Nemáš 8,- Pospíchal M. 7, Baláž L. 7, Kordula F. 8, Švéda J. 7,- Németh P. 7, Žižka J. 9.

střídání: 75´ Rehberger M.7,   75 ´Moravec Jiří  8,   80 ´Moravec Z. 7,    89´Vystavěl 6,

Po minulém hodně špatném výkonu v Hustopečích jsme na svém hřišti přivítali silný celek Tasovic. Hosté by se v případě vítězství posunuli na první místo krajské soutěže. Vstup do utkání měli lepší hosté. Už v 7 minutě jsme nedokázali reagovat na vyražený míč brankáře Kroupy a hosté se pohodlně ujali vedení 0-1. O pár minut později jsme faulovali na hranici šestnáctky. Nebezpečný trestný kop naštěstí jen lízl tyčku Kroupovi branky. V 19 minutě neudržel Kroupa střelu z poza vápna míč mu mezi rukama propadl do branky 0-2. Po inkasované brance přidali naši borci na důrazu v osobních soubojích a začali jsme se více prosazovat na polovině soupeře. Ve 22 minutě unikl Švéda obraně hostí, ale s jeho tvrdou střelou si brankář poradil. Na druhé straně vyřešil několik nebezpečných centrů do vápna s přehledem Kroupa. V 26 minutě se dostává k míči Nemeth a jeho střela z 20metrů končí na břevně. Běží 37 minuta Jan Doubek vyhrává osobní souboj,míč se dostává k Žižkovi který se výborně zorientuje a rychlím výpadem se dostává do úniku,tam ideálně posunuje rozběhnutému Nemethovi, který chladnokrevně snižuje na 1-2. Tento gól nás nakopl k ještě většímu nasazení.Ve 40 minutě uniká po levé straně Švéda a jeho střílený přízemní centr si sráží obránce skluzem do vlastní branky ovšem už za brankovou čárou jej gólman vytahuje ven. Naši kluci se oprávněně dožadují branky, ale hlavní sudí je proti. Do kabin tak odcházíme s jednobrankovým mankem.

Vstup do druhé půle se nám povedl. Hned v první minutě se protahuje po pravé straně podél lajny rychlonohý Žižka a parádním stříleným centrem nachází ve vápně Švédu a ten uklízí míč přesně k tyči 2-2. Kluci pokračují v bojovném výkonu. Obrana hraje zodpovědně. V 65 minutě posuzuje souboj Rašky s útočníkem po centru před branku hlavní sudí jako nedovolený a nařizuje pokutový kop. Kroupa do poslední chvíle čeká a pak střelu perfektním zákrokem vyráží do břevna a následně znovu chytá. V 75 minutě musí trenér Samek hned 2x střídat zraněné hráče Nemáše a Dolečka. O tři minuta později zahrává Kordula rohový kop hlavičku střídajícího Jirky Moravce vyráží s námahou gólman Tasovic do skrumáže ve vápně,tam se nejlépe zorientoval Žižka a propálil vše co mu stálo v cestě a posílá náš tým do vedení 3-2. Hosté chtějí stav srovnat, ale obrana dnes pracuje na výbornou. Další nebezpečnou střelu z 18metrů likviduje Kroupa. V 85 minutě trefuje skákající míč z 16 metrů střídající Zdenda Moravec,ale jeho pěkná střela končí jen na břevně. Poslední velkou šanci na vyrovnání mají hosté v 90 minutě po trestném kopu,ten však naštěstí končí vedle naší branky. Následně hlavní sudí Šachl končí toto derby.

Řekli po utkání trenér Milan Samek

Dnes musím kluky pochválit za to, jak tento zápas zvládli. Jejich nasazení a vůle po vítězství byla v utkání vidět. Nepoložil je nepříznivý stav 0-2 ve 20 minutě ani neuznaný gól na konci první půle. Kluci dali do zápasu vše a myslím, že kromě prvních 20 minut byli bojovnější a důraznější. Všichni podali obětavý kolektivní výkon, dali do hry srdíčko a odměnou jim jsou tři body. Dnes byl hodně efektivní směrem dopředu Jirka Žižka, který první 2góly nachystal a třetí rozhodující sám dal, ale znovu opakuji, pochvalu zaslouží celý tým.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři